Gazete Vatan Logo

Londra Moda Haftası‘na Türkler damga vurdu

Merakla beklenen Londra Moda Haftası’nda Türk tasarımcılar büyük sükse yaptı. Özellikle Bora Aksu, beyaz tonlardaki elbiseleriyle otoritelerden alkış almayı başardı.

Londra Moda Haftası‘na Türkler damga vurdu

İngiltere’nin başkenti Londra’nın eğlence ve sanat merkezlerinden Soho bölgesindeki Brewer sokağındaki bir otoparkta, Londra Moda Haftası başladı. Buradaki defileyi Türk modacı Bora Aksu gerçekleştirdi. Oscar Wilde’ın hüzünlü öyküsü bülbül ve gülden ilham alarak hazırlanan koleksiyon moda eleştirmenlerinden tam not aldı. Salı günü sona eren moda haftasına 30 ülkeden yaklaşık 110 tasarımcı katıldı, katılan Türk tasarımcılar ise Bora Aksu, Erdem Moralıoğlu ve Aslı Polat. Bora Aksu’nun tasarımlarında hafif kumaşlar bol el nakış işlemeler ipek tüller ve organze kullanıldı. Bora Aksu beyazın tonları, yumurta sarısı, mercan, toz pembe, portakal ve fuşya gibi renkleri tercih etti.

Tasarımcı defilesindeki mankenlerin el ve yüzlerini koleksiyona uygun çiçek desenli dövmelerle süsledi. Türk modacılarından Erdem Moralıoğlu’nun koleksiyonu da gayet dikkat çekiciydi. Çiçek desenleri organze şifon bolanlı fırfırlı elbiseler dantel ve küpürler özellikle bolca kullanılan omuz dekoltesi dikkat çekici unsurlardandı ve tabii ki yine en çok konuşulan modacılardan bir tanesi Paul Smith’ti. Asimetrik elbiseleri bolca kullandığı pantolon ceketleri çok dikkat çekiciydi.

Haberin Devamı

Ayrıca Paul Smith renk olarak oranjı, beyazı maviyi, siyahı geometrik desenleri ve maskülen feminen detayları gayet güzel yorumlamıştı.

DANTEL PARDESÜLER DİKKAT ÇEKTİ

Tabii ki Londra Moda Haftası’nın en önemli şovlarından biri Burberry’nin şovuydu. High Park’taki Burberry Prorsum şova da olağanüstü bir ilgi vardı. Ön sırada Sienna Miller, Kate Moss, Suki Waterhouse gibi isimler oturuyordu. Dikkat çekenler arasında yine modern kentli kadının giyebileceği kumaşlar ve kalıpların oluşuydu. Danteller, şeffaf kumaşlar, military ceketler dikkat çeken detaylardı. Ben en çok dantel pardösüleri yine sırt çantalarını dümdüz sandaletleri ve elbiseleri beğendim. Ve tabii ki en dikkate değer defilelerden bir başkası da terörist ruhlu Vivienne Westwood’du. Politik ve çevreci bir duruşu olan tasarımcının defilesinde yine mankenler elinde mesajlı dövizlerle sahne aldı. Sanki 70’ler, 80’ler düşünülerek hazırlanmış koleksiyonda özellikle red label tasarımları dikkat çekiciydi. Yırtmaçlı elbiseleri, şahane kuplu olan ceketleri, pantolon ceket, etek ceket takımları pisto etekleri benden tam not aldı doğrusu.

Haberin Devamı

MASKÜLEN VE FEMİNEN KOMBİN BİR ARADA

Benim yıldızım Tom Ford yine harikaydı, yaz kreasyonunda tam bir “cat women” ı canlandırmış olan tasarımcı herkesten tam not aldı. Neredeyse tüm tasarımlarında siyah rengi tercih eden Tom Ford’un maskülen ve feminen stili bir arada kullandığına şahit oluyoruz. İki stilde de vücuda oturan kalıplarıyla göze çarpan kumaşlar, deri kadife ve tüllerle kombine edilmişti. Modellerin de koyu renkli kedi makyajı ve dağınık saç stilleri tasarımların asi havasını güçlendirmişti. Tabii ki bu arada bütün moda haftalarında olduğu gibi bu moda haftasında da sokak stili çok dikkat çekiciydi. İnanılmaz hoş kılıklar ve yaratıcı koleksiyonlar gördük.