Gazete Vatan Logo

Kötüyü oynamak daha eğlenceli

Sevdam Alabora dizisinde Banu karakterine hayat veren Başak Parlak, "Kötü kızı oynamak çok eğlenceli. Banu'nun ise kötü bir karakter olduğunu söyleyemem. Sadece sevdiği adamın yanında olmak için elinden gelen her şeyi yapıyor" diyor.

Sevdam Alabora dizisinde nasıl bir karakteri canlandırıyorsunuz?

Oynadığım karakterin adı Banu. Banu, üniversite çağına gelene kadar Muğla'da yaşıyor. Ailesi Muğla'nın saygın ailelerinden. Dolayısıyla Banu da bunun avantajlarını kullanarak büyümüş bir kız. Üniversiteyi Sidney'de okuyor. İstediği şeyler konusunda hırslı ve bunları elde edebilmek için elindeki tüm imkanları kullanan bir kız.

Sevdanız ne zaman alabora olur; ne bitirir aşkınızı?

Aslında böyle konularla ilgili çok net konuşmayı sevmiyorum; çünkü daha önce asla yapmam dediğim şeyleri yaptığım oldu. Ama tabii ki benim için bir ilişkide ihanet, yalan ve saygısızlık o ilişkinin alabora olmasına sebep olur.

Kötü kız oynamak istiyorum demişsiniz bir röportajınızda. Neden? Bu dizide iyi mi kötü müsünüz?

Bence kötü kızı oynamak çok eğlenceli. Hem karakterin daha fazla beslenme noktası oluyor, hem de genelde öne çıkıyor. Banu'nun kötü bir karakter olduğunu söyleyemem; içinde kötülük barındıran bir kız değil. Sevdiği adamın yanında olmak için elinden gelen her şeyi yapıyor. Bu yaptıklarının onu iyi mi yoksa kötü mü yapacağının yorumlamasını seyirciye bırakıyorum.

Haberin Devamı

Kadir Doğulu ile Fatih Harbiye dizisinde de beraberdiniz. Nasıl kendisiyle çalışmak?

Kadir ile daha önce de çalışmıştık, doğru. Ve de tekrar çalıştığımız için çok mutluyum. Çünkü Kadir sahneleri çekerken çok rahat duygu alışverişi yapabildiğim bir oyuncu. Her şeyden önce yaptığı şeye çok saygı duyan biri. Tabii ki set dışında da bir arkadaşlığımız olduğu için, bunu çekilen sahnelere de yansıtıp daha gerçek bir hale getirmek kolaylaşıyor.

Sevişme ve öpüşme sahneleriyle ilgili düşünceniz? Rol ne gerektiriyorsa yaparım mı yoksa sınırlarınız var mı?

Evet sınırlarım var. Bu tür sahneler eğer gerçekten dizinin ya da filmin bütününe hizmet ediyorsa ve gerekliyse benim için sorun değil. Ben bir oyuncu olarak, oynadığım karakteri doğru yansıtabilmek için gereken şeyleri yapmakla yükümlü olduğumu düşünüyorum.

Haberin Devamı

En önemlisi erkeğin centilmen olması

Çocuk oyuncu olarak girdiniz bu sektöre. Kaç yıl oldu? Bu işin okulunu okumak mı yoksa setlerde pişmek mi daha doğru?
Oynadığım ilk diziden bu yana 13 sene geçti. Bence her ikisi de. Hem okul hem de set tecrübesi gerekiyor. Her ikisi de oyuncuya farklı avantajlar sağlıyor.
En çok gözlerinize mi iltifat alıyorsunuz?
Evet, en çok gözlerime iltifat alıyorum. Göz konusunda şanslı genlere sahip olduğumu söyleyebilirim.
Erkek hayranlarınızla aranız nasıl? Kadın mı erkek mi daha çok?
Beni seven ve destekleyen insanlar arasında kadın ya da erkek ayrımı yapmıyorum. Beğenilmek ve takdir edilmek tabii ki çok güzel bir duygu. Bence kadın hayranlarım daha fazla. Belki de kadınlar duygularını ifade etmek konusunda daha cesur.
Bir erkekte en önem verdiğiniz özellik nedir?
Tabii ki bir sürü şey var bir erkekte önem verdiğim. Ama spesifik olarak mutlaka şöyle bir insan olmalı diyemem; ama centilmenlik, bir erkekte beni çok çeken bir özellik diyebilirim.
Bundan sonrası için planlarınız neler?
Ne yazık ki ben pek plan program insanı değilim. Böyle insanlara da çok özeniyorum aslında. Hiç arkama bakmadan yaşadığım şeylerin bana kattığı güzel tecrübeleri yanıma alıp, kötü olan her şeyi ardımda bırakmaya çalışıyorum. Elbette yapmak istediğim bir sürü şey var; ama kendimi bir kalıba sokup sınırlamak istemiyorum.

Haberin Devamı