Gazete Vatan Logo

Kirpik olimpiyatları


ondra''nın sportif macerası çoktan sona ermiş olabilir, oysa biz kadınlar hiç bitmeyen bir güzellik yarışı içindeyiz. En uzun ve dolgun kirpiklere sahip olmak istiyoruz. Kaşa değen upuzun kirpikler, ok gibi kirpikler, gözü siyah tül gibi örten kirpikler... ''Issız bir adaya düşsen yanına ne alırdın'' klişesine kadınların verdiği popüler cevaplardan biri de işte bu sebeple maskaradır.

10 ipucuyla maskara

En trajik maskara problemlerinden biri olan topaklanmaya karşı yapmanız gereken şey çok basit. Parmağınızın ucuna bir damla sıvı göz makyajı temizleyicisi yerleştirin. Maskaranın fazlasını parmak uçlarınızla özenli bir şekilde, kirpikleriniz dışında hiçbir yere değdirmeden, göz makyajınızı bozmadan alın.

Topaklanmaya karşı kullanabileceğiniz bir diğer malzeme de kaş fırçası. Kaş fırçalarının ince uçlu, saç tarağını andıran kısmıyla kirpiklerinizi tarayın. Uçlardaki topaklanma yok olacaktır.

Kirpiklerinizi maskarayla kıvırmanız mümkün değil, şehir efsanelerine ve markaların pazarlama stratejilerine kanmayın. Makyaj çantanıza metal bir kirpik kıvırıcı ekleyin.

Maskaranız illa da siyah olmak zorunda değil. Özellikle açık renk kirpiklere sahip olan sarışın, kızıl ve kumrallar koyu kahverengi, koyu yeşil ya da bronz gibi tonları deneyebilirler. Esmerlere ise koyu lacivert ve mürdüm rengi maskarayı şiddetle tavsiye ediyorum. Siyah ve koyu kahverengi gözlere parlaklık ve sıcaklık ekleyen bu tonlar, siyaha eğlenceli bir alternatif oluşturuyor.

Kirpiklerinizin dökülmesini önlemek için her gece badem yağı takviyesi yapabilirsiniz. Kulak çubuğunun ucuna değdirdiğiniz yağı, üst ve alt kirpik çizginize uygulayın. Oradan kirpik uçlarına doğru ilerleyin.

Eğer zaten dolgun ve uzun kirpiklere sahipseniz saydam bir maskara tercih ederek kirpiklerinize ıslak bir görüntü verebilir, onları vurgulayabilirsiniz.

Söz konusu maskara olduğunda muhafazakar davranmayın. Alışık olmadığınız, işe yaramayacağını düşündüğünüz yeni nesil fırçalar sizi şaşırtabilir.

Günlük makyajınızda daha doğal bir görüntünün peşindeyseniz maskarayı kirpiklerinizin yalnızca uçlarına değdirin. Yumuşak darbelerle dışa doğru fırçalayın.

Eğer senelerdir kullandığınız ve çok memnun kaldığınız bir maskaraya sahipseniz arkadaşlarınızın tavsiyelerine aldırmayın, maskaranızı değiştirmeyin.

Maskara, ömrü en kısa makyaj malzemesi. Gözleriniz ise yüzünüzdeki en hassas nokta. Her iki ayda bir maskaranızı değiştirin.

Bu kadınların kirpiklerini istiyoruz!

Penelope Cruz

Oyuncak bebek kirpiklerine sahip aktris de bu durumun farkında olacak ki, kırmızı halı üzerinde genellikle göz makyajına odaklanıyor.

Blake Lively

''Sarışınlar kirpiksiz olur'' söylemine işte bu fotoğrafla ve doğru göz makyajıyla cevap veriyor Blake Lively. ''Gossip Girl''den tanıdığımız genç oyuncunun makyaj konusunda en iyilerden biri olduğunun da altını çizelim.

Türkan Şoray

Kirpik üzerine Türkan Şoray''sız bir güzellik konusu olabilir mi? Kendisi sinemanın yanı sıra maskaranın da ''sultan''ı.

Jennifer Lopez

Kendisi mega kirpik akımının temsilcilerinden ve takma kirpik konusunda rakip tanımıyor.

Lily Collins

İmzası haline gelmiş kalın kaşları, uzun kirpiklerini gölgede bırakıyor.

Editörün seçimi

İşte sizlere bahsettiğim yenilikçi maskaralardan biri de bu top fırçasıyla en minik kirpiklere bile ulaşabilen Phenomen''Eyes. Yuvarlak formu sayesinde hareket kolaylığı sağlıyor, kirpikleri sürüş şekline göre uzatıyor ve dolgunlaştırıyor. Simsiyah kirpiklerden hoşlananlar, maskaranın yoğunluğundan ve dokusundan da memnun kalacaklar.

Haberin Devamı