Gazete Vatan Logo

"Kaşlar koyu ve belirgin, gözlerse doğal olmalı"

- Başarılı makyaj sanatçısı Melis İlkkılıç ile hem makyaj yapmanın inceliklerini hem de sonbaharın moda renklerini konuştuk.

İlk profesyonel makyajını kime ve ne zaman yapmıştın?

MAC Beyoğlu mağazasında Fahriye Evcen''e yapmıştım. Bağımsız çalışmaya başladığımda ise Emre Ünal ve Mahizer Aytaş ile Dolunay Soysert''i çekmiştik.

Moda çekimlerinde makyaj yapmanın keyifli ve zor yanları neler?

Altı sene boyunca zor kısma denk gelemedim sanırım. Çok keyifli ama tabii çok yorucu. Bunu sette bulunmayan kimseye anlatamıyorum. Yorucu çünkü ışıklar, ses ve müziğe rağmen, sürekli anın içinde olup işi takip etmek lazım. Modele sağlam bir makyaj yapmak yetmiyor, her an rötuş gerekiyor.

Stilini hangi detaylar belirler?

Temiz, pırıl pırıl bir cilt. Eğer konsepte uyuyorsa belirgin gözler, hatları belirginleştirilmiş, kontürlü bir yüz, belirgin, mükemmel dudaklar. Modelimin makyaja ihtiyacı olmadığı için nemlendirici sürüp bıraktığım zamanlar da olmuştur.

Her kadının ilk makyaj adımı ne olmalı?

Temiz, peeling''i yapılmış, sonra da güzelce nemlendirilmiş bir cilt.

Bazı makyözler doğal sonuç almak amacıyla parmaklarını kullanmayı tercih ediyor, bazıları ise fırçalardan vazgeçmiyor. Sen ne düşünüyorsun?

Ben asla çalıştığım modelin yüzüne ellerimi sürmem. Günümüzde fırçalar o kadar mükemmel yapılıyor ki, parmak hissinde oluyorlar.

Türk kadınının makyajda en büyük yanlışının ne olduğunu düşünüyorsun?

Türk kadını azla yetinmeyi bilmiyor. İngilizcede ''less is more'' (az çoktur) dediğimiz şey, her Türk kadınının makyaj yaparken aklında bulundurması gereken bir söylem. Her şeyin en fazlasını, en renklisini, en belirginini bulmaya çalışıyorlar. Oysa ki iyi makyajın amacı yüzde sanki hiçbir şey yokmuş hissi yaratmaktır. Fondötenin en az görüneni, cildin en genç görüneni gibi... Özellikle düğün, parti gibi özel gecelerde istenilen makyaj, kurmaya çalıştığım tüm düzeni yıkıyor. Sonra da ''Jennifer Lopez nasıl bu kadar doğal görünüyor'' gibi sorulara maruz kalıp, alakasız sonuçlarla çıkıyorum oradan.

Kendi makyajında vazgeçemediğin 3 ürün?

Kaş kalemi, eyeliner ve maskara.

Kemik yapısı seni büyüleyen bir kadın?

Natalie Portman. Hem romantik hem vahşi. Bayılıyorum ona!

Sonbahar sezonunda seni heyecanlandıran, uygulamak için sabırsızlandığın bir makyaj akımı?

Kaşlar koyu ve belirgin. Gözler doğal ama bol maskaralı. Koyu, mat bir dudak. Kadife gibi...

Her kadına tavsiye edebileceğin birkaç ürün saysana?

Lancôme Hypnose Star maskara ve Visionnaire serum. MAC''in renkli 224 numaralı fırçası.

Asla sürmem dediğim iki şey var; mavi far ve pembe sedefli ruj. En kızdığım şey ise fırçalarıma dokunulmasıdır... Makyaj yaptığım kişiye ellerimi kullanarak değil, hep fırçalarla makyaj yaparım. Vazgeçil mezlerim; eyeliner ve maskara.

Haberin Devamı