Gazete Vatan Logo

Kalecilerin kupası

Dünya Kupası’nda çeyrek final maçları da geride kaldı. Bu zamana kadar oynanan maçlarda dünyanın en iyi futbolcuları olarak gösterilen Messi, Ronaldo ve Neymar’dan çok kupaya kaleciler damgasını vurdu.

Keylor Navas

Kupanın en çok dikkat çeken kalecisi Kosta Rikalı Navas oldu. Navas, La Liga’da da geçen sezon başarılı bir sezon geçirdi. Levante’de oynuyor. Uruguay maçında çok iyi kurtarışlar yaptı. Yunan Gekas’ın penaltısını kurtardı. Navas: “Ben zaten büyük futbolculara karşı oynuyordum. Hiç korkmadım” diyor.

Guillermo Ochoa

Brezilya’ya elenen Meksika çeyrek finali göremedi, ama performansıyla büyük beğeni topladı. Dikkat çeken futbolcuların başında da kaleci Ochoa geldi. Ochoa özellikle golsüz berabere kaldıkları Brezilya maçında büyük iş çıkardı. Meksikalı kaleci kariyerini Fransa’nın Ajaccio takımında sürdürüyor. Takım küme düştü, Ochoa’nın sözleşmesi de geçen sezon sona erdi. Bonservisi elinde. 29 yaşındaki file bekçisi ile en çok ilgilenen kulüp Liverpool.

Tim Howard

ABD’nin tecrübeli kalecisi Tim Howard, Belçika maçında inanılmaz kurtartışlar yaptı. Eğer o olmasaydı ABD farklı mağlup ayrılabilirdi. 10’dan fazla net gol pozisyonunu çıkartan Howard buna karşın takımın elenmesini engelleyemedi.

Julio Cesar

Taffarel, Dida derken Brezilya onunla yine kalesini güvenli ellere emanet etti. Julio Cesar 34 yaşında, artık ülkesinde kariyerinin son dönemlerini yaşıyor. Cesar’ın kupadaki en dikkat çeken performansı Şili maçındaydı. Turu penaltılarda alan Cesar arkadaşları tarafından omuzlara alındı.

Manuel Neuer

Neuer Schalke’den Bayern Münih’e geçtiğinde büyük yankı uyandırmıştı. Kaleci sıkıntısı çekmeyen Almanların en önemli güçlerinden. Manuel Neuer özellikle Cezayir maçında önemli bir performans sergiledi. Maçta adeta bir libero gibi oynadı. Almanya’nın çeyrek finaldeki Fransa maçında da en önemli isimlerinden biri oldu.

Haberin Devamı