Gazete Vatan Logo

İzleyici beni ciddi rollerde görmek istiyor

Ortadoğu ve Balkanlar’da yayınlanan dizileri ile beğeni toplayan Saruhan Hünel, Araf Zamanı dizisinden sonra yepyeni projeleri ile hayranları ile buluşmaya hazırlanıyor. Araf Zamanı dizisinin finalinden sonra kadın hayranlarından evlenme teklifi aldığını belirten Hünel ile oyunculuk ve kadınlara bakışına konuştuk.






n Son dizinizin bu kadar erken final yapacağını tahmin ediyor muydunuz?

Aslında erken bitmedi. Bu yaz sonu sonlandırmayı planlıyorduk. Yapımcımız kanal ile şartlarda anlaşamadığı için devam da etmedi. Genelde halktan gelen tepkilere bakıldığında dizi iyi bir yerde gözüküyor. Bitti diye yüzlerce mail attılar bana üzüldükleri için.

- Sizin kalıplaşmış bir seyirci kitleniz mi var, ne iş yaparsanız yapın izleyen?

Birçok sanatçı arkadaşım var magazinde yer alan. Ama benim magazinel bir yanım hiç olmadı. Ben izleyicinin evladı, kardeşi, hayal ettikleri sevgilisiyim... Evlilik hayalleri kuruyorlar hep benimle. Koruyucu ve egemen erkek rollerinde yer aldığım için herhalde. Gelen mailler arasında evlenme teklif edenler bile oluyor. Sadece televizyondan tanıyarak bunları düşünüyorlar. Genel olarak çok güzel bir duygu. Magazinel olduğunuz zaman sizi seyreden halktan ayrılıyorsunuz. Ben çok abartılı yaşamayı seven bir adam değilim. Bunun temel nedeni geldiğim yeri unutmamak. Bazıları çok kısa zamanda tek bir işle birden bire star oluyor. Sonrasında isimleri bile hatırlanmıyor. Sete oyuncu olmak için gelenler oluyor. Bunun nedeni ise tamamen bu işin magazinel getirisi ile ilgili bana geri dönüş yapıyorlar. Oyunculuğun yıpratıcı tarafını hiç görmüyorlar. Ağustos ayında takım elbiselerle iki kilometre yol koşuyoruz. Zor sahneleri kolayca atlatıyormuşuz sanıyorlar. Burada da işinizi ne kadar iyi yaptığınızla alakalı. İzleyinci kolaymış gibi geliyor.

‘Yapı olarak komik bir rolde yer alacağımı sanmıyorum’


n Yeni sezonla beraber sert adam rolünden kurtulmayı düşünüyor musunuz?

Amerika’da çekilen bir dizi yaptık. Fox TV’de yayınlandı. Gemi ile Amerika’ya kaçak işçi olarak giriyorduk. Gemide seyahat ettiğimiz için yağlı işçi tulumları giydiğim sahneler vardı. Beni sevenler onu izledikten sonra çok acayip mailler atmıştı. “Saruhan Hünel’i nasıl pis gösterirsiniz. Onu o tulumlar içerisinde görmek istemiyoruz” gibi yorumlar geldi. Kalıpların içinde sokulmuş gibiyim.

- Bu iyi bir şey mi sizin için?

Beni o kadar çok seviyorlar ki kirli ve kötü şeylerin içerisinde bile görmeye tahammül edemiyorlar. Sinema filmi çekseniz istiyorlarsa para verip, gelip sizi izliyorlar. Ama televizyonda öyle bir durum yok. İzleyici istediği gibi görmek istiyor. Aynalı Tahir’de 5 sene kötü adam oynadım. İyi adamlığa geçiş yaptım. Böyle bir geçiş çok zordur ve halka bunu kabul ettirmek meşakkatlidir. Esmer, omuzlu falan olunca ister istemez kafalarında bir imaj beliriyor. Mesela komedi yapabilirim ama benim formuma uyması lazım. Bizim komedyenlerimiz çok iyi iş çıkarıyor. İnsanları güldürüyor. Ben format olarak o kadar komik olacağıma hiç inanmıyorum. Durum komedisi belki olabilir. O da çok güçlü bir senaryo ile... Siz ne kadar iyi oyuncusu olursanız olun, senaryonuz kötüyse iş asla şahane olmaz.

Ortadoğu’da çok fazla hayranım var


- İlk ne zaman tanındığınızı anladınız?

Küçük Emrah ve Seren Serengil ile Yasak Sokaklar diye bir dizi çekmiştik. Motor çeteleri vardı. O diziden sonra askere gittim. Manisa’da beni sokakta tanıdılar. Ardından orduevine gelenler gidenler oldu. O zaman anladım. Sektör şimdiki gibi büyük olmadığı için idrakına varamadım hemen. Aynalı Tahir benim için dönüm noktasıdır. Kaybolan Yıllar Ortadoğu’ya satıldıktan sonra oradan çok özel teklifler geldi. Açılışlar ve klip teklifleri geldi. Birkaç ülkeye gittim. Kaybolan Yıllar oraya satılan ilk iki diziden biridir. Arap ülkelerde ciddi bir kitlesi var dizinin. Arap ülkelerde ciddi bir tanınırlığa sahibim. Bana gelen sözleşmede 4 yakın 3 uzak korumanız olacak yazıyordu. O zaman çok şaşırmıştım. Bindiğim minibüsü araçlarla taciz ediyorlardı. Bunlar çok güzel şeyler. Egonuz tatmin oluyor ayrı bir şey ama Türk oyuncusu olarak ayrı bir gurur kaynağı.

- Sezonda nasıl görecekler sizi hayranlarınız?

Çok titiz çalışan bir oyuncuyum. Seyircinin karşısına sadece para kazanmak ve dizi yapmak için değil de onlara çok güzel anlar yaşatıp keyifli bir iş gösterebilmek adına iyi işler yapmaya gayret ediyorum. Yeni gelecek projelere de dikkat edip, olabildiğince uzun süre ekranda kalacak bir iş yapmaya gayret edeceğim.

‘Güçlü ve asil kadınları beğenirim’

Kendine güvenen ve asil kadınları beğeniyorum. Bir kadın ne olursa olsun kadın olduğunu unutmadan yürüyebilen, kadınlığın ne kadar güçlü olduğunu bilip o derece asil durabilen ve dünyanın dengesinin aslında erkeklerin değil kadınların sağladığına inanan bir adamım. İki nedeni var. Bir doğurganlıkları var, ikincisi de biz erkekler her ne kadar her şeyi kontrol ediyormuşuz gibi gözüksek de aslında gizli patronlar kadınlardır. Bu yaşa geldim bunu anladım.

‘Kafamı boşaltmak için yemek programları izlerim’


- Siz yazar mısınız?

Hiç öyle bir yeteneğim yok. İyi konuşurum ama yazamam. Yazmaktan çok sıkılıyorum çünkü yavaş gelir bana.

- Özel hayatınızda fikir danıştığınız oyuncu arkadaşlarınız kimlerdir?

Akıl aldığım tek insan vardır, hem patronum hem de eski eşim olan Sergin Akyaz’dır. Burak Sergen, Hakan Ural, Türkan Kılıç ile görüşürüm. Ben daha mazbut yaşamayı seviyorum. Oyuncu arkadaşlarımla çok fazla görüştüğüm söylenemez.

- Kafa boşaltmak için ne yaparsınız?

Riskli şeyleri sevmem hayattaki. Yemek programı izlerken çok dinleniyorum. Spor yapıyorum ve yüzerken tabii ki... Kendi başıma kaldığımda kitap okumak beni dinlendirir.

Haberin Devamı