Gazete Vatan Logo

İstanbul’u değil ama evimi çok özlüyorum

Henüz lisede okurken keşfedilen ve oyuncu olan bir isim Nilay Cafer... Şimdi Star TV’de yayınlanan Aşktan Kaçılmaz dizisinde Dicle olarak ekranlarımıza geliyor. Oyuncu, çekimler Mardin’de olduğu için evini özlediğini söylüyor.

Enteresan bir hikayesi var Nilay Cafer’in... Henüz Güzel Sanatlar’da okurken bir gün Sinop’ta dizi çekimlerine gidiyor. Ve de orada keşfediliyor. Böylece de oyunculuk serüveni başlamış oluyor... Keşfedilmesini sağlayan dizi ise Parmaklıklar Ardında. Daha sonra Unutulmaz, Fatmagül’ün Suçu Ne ve Herşey Yolunda Merkez dizileri gelmiş... Ayrıca ‘’Yunus Emre Aşkın Sesi’’ filminde ‘Balım Kız’ karakterini canlandırmış.

Oyunculuğa başlamanız sanırım tesadüfen olmuş…

Açıkçası evet, tesadüflerle dolu bir yolculuk oldu benim için... Samsun Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi’nde okurken hayalim stilist olmaktı. Bir gün Sinop’a dayımı ziyarete gittim. Tarihi Sinop Cezaevi’ni gezerken Parmaklıklar Ardında dizisinin setine denk geldim. İlk teklifimi sette bu şekilde aldım. Üç bölüm olarak anlaştığımız dizide iki sezon boyunca rol aldım.

Peki hiç düşünmüş müydünüz keşfedilene dek oyuncu olmayı?

Aslında şöyle söyleyebilirim, tiyatroyla ilgileniyordum bir dönem. İlgimi çeken bir durumdu oyunculuk... Başka hayatlara girmek, başka kişiler olmak, başkalarının neler hissedebildiğini düşünüp hissetmek bunları merak ediyordum. İçimde barındırdığım bir şeymiş!

Oyunculuk başladıktan sonra da resim yapmaya devam ettiniz mi, sergi açmayı düşünüyor musunuz?

Evet ediyorum, resim benim için vazgeçilmez bir terapi gibi... Yalnız şöyle bir durum var; resim boş vaktini değerlendirebileceğin bir hobi değil benim için! Resim yapabilmek için bir gün ayırabiliyorsan kıymeti var bu işin. Bir resim ve heykel sergisi projemiz var.

Ben de canlandırdığım Dicle gibi cesaretli ve netim


Nasıl resimler yapıyorsunuz?

Resim ve heykel çalışmalarımı bir arkadaşımla beraber yürütüyoruz, sergimizin zamanını henüz belirleyemedik. Tek konu üzerine yoğunlaştık; figürümüz ‘kelebek’. Kelebekleri çok severim. Görüntüleri ne kadar muazzamsa ömürleri de bir o kadar kısa oluyor... Bir kaç tane de heykel çalışmamız var, onlar da sergiye dahil.

Star TV’deki Aşktan Kaçılmaz dizisine nasıl dahil oldunuz?

Öncelikle menajerimi arayıp bizi Erler Film’e davet ettiler. Benim için çok değerli olan Türker İnanoğlu ile tanışmaya gittik. Gerçekten çok heyecan vericiydi. Daha sonra hikayeyi ve senaryoyu okuduk, beğendik ve dahil olmam gerektiğine karar verdik.

Canlandırdığınız Dicle ile benzer ve farklı yönleriniz?

Dicle karakterini ben çok sevdim. Babasına düşkünlüğüyle bana çok benziyor. Aslında Dicle ile çok farklı ama bir o kadar da benzer yönlerimiz var. Dicle kesinlikle cesaretli, keskin ve net kararları, hedefleri olan bir kız! Çoğu zaman kendimi buluyorum Dicle’de.

Binnur Kaya ile çalışmak isterim

Mardin’de olmak nasıl, zor mu? İstanbul’u özlüyor musunuz?

Mardin bambaşka bir yer. Çalışma şartları oldukça zor, ekip için de öyle. İstanbul değil de evimi özlüyorum. Benim için en zoru bu, ne kadar çalışırsam çalışıyım hep isterim ki geç saat te olsa evime dönebileyim. Ama çalışmak en güzeli şikayet etmiyorum bu sebeple. Hem Mardin’i görmüş oluyorum hem de evimi özlemiş oluyorum (Gülüyor)...

İlgi alanlarınız neler, nelerle uğraşırsınız?

İşimin dışında en çok sevdiğim şey mutfak! Yemek yapmaya, pasta yapmaya bayılırım... Atsınlar beni mutfağa, akşama kadar çıkmam ve hiç şikayet etmem! Fotoğraf çekmeyi ve çektirmeyi çok severim, bir de geri dönüşüm... Her şeyden farklı bir şeyler çıkarırım, mesela kola kutularından tabaklar yaparım; insanlar inanamazlar...

Örnek aldığınız oyuncu?

Binnur Kaya ile aynı proje de olmayı çok isterim.

Bundan sonrası için planlarınız neler?

Şu an işime konsantre olmuş durumdayım. Her bölüm bitiminde yeni bölümü heyecanla merak ederek yaşıyorum.

Modayla aranız nasıl?

Takip ederim ama kendime yakışanı ve rahat ettiğim kıyafetleri tercih ederim. Günlük hayatta tayt ve dar kesim pantolon kullanırım! Benim için tamamlayıcı unsurlar çanta ve ayakkabıdır.

Haberin Devamı