Gazete Vatan Logo

İstanbul Film Festivali başlıyor

İKSV tarafından bu yıl 35’incisi düzenlenecek olan “İstanbul Film Festivali”, 7-17 Nisan arasında sinemaseverlerle buluşacak. 221 filmin gösterileceği festivalde öne çıkanları seçtik.

İstanbul Film Festivali başlıyor

Coen Kardeşler’den yıldızlar geçidi

Coen Kardeşler’in son projesi “Yüce Sezar”, 1950’lerin Hollywood’una götürüyor izleyiciyi. Bir stüdyo organizatörünün karşılaştığı sorunu çözmek zorunda kaldığı bir gününü anlatan film yıldızlarla dolu kadrosuyla göz dolduruyor. Yapım, geçtiğimiz Berlin Film Festivali’nin açılış filmiydi.

Yüce Sezar! Komedi

Y: Ethan Coen, Joel Coen O: George Clooney, Josh Brolin, Ralph Fiennes, Scarlett Johansson, Tilda Swinton

Arjantin tarihini suç üzerinden ele alıyor

Arjantin sinemasının çok konuşulan yönetmenlerinden Pablo Trapero, “Çete” filmiyle Venedik Film Festivali’nde “En İyi Yönetmen” ödülünü kazanmıştı. Yapım, istihbarat servisi için çalışan Arquímedes Puccio’nun 1982 yılında cunta hükümeti dağılınca işlediği suçları konu ediniyor.

Çete Dram

Y: Pablo Trapero O: Guillermo Francella, Peter Lanzani

Berlinale’de Altın Ayı kazanan belgesel

Gianfranco Rosi’nin “Denizdeki Ateş“ belgeseli, son yıllarda alışkın hale geldiğimiz mülteci ve göç konularını mercek altına alıyor. Kuzey Afrikalı mültecilerin Avrupa´ya giriş noktası olan, İtalyan adası Lampedusa´da geçen film, gerçekçi olduğu kadar vurucu bir çalışma.

Haberin Devamı

Denizdeki Ateş Belgesel

Y: Gianfranco Rosi O: Samuele Caruana, Giuseppe Fragapane

İki büyük ustanın sinemaya etkisi

Sinema tarihinde yeri doldurulamayacak iki isim; Alfred Hitchcock ve Francois Truffaut... Belgeselin yönetmeni Kent Jones, bu iki ismin söyleşilerinden derlenen “Hitchcock´a Göre Sinema” isimli kitabı, usta yönetmenlere soruyor. Ustalar da kariyerlerini nasıl etkilediklerini aktarıyor.

Hitchcock/Truffaut Belgesel

Y: Kent Jones O: David Fincher, Martin Scorsese, Wes Anderson

Dört farklı kadın portresi sunuyor

Film, Soğuk Savaş sonrası Polonyası‘nda geçiyor. Farklı profildeki dört kadın (Eski yerel güzellik kraliçesi, bir okul müdürü, uzun bir evliliğin sıkıntılarını yaşayan bir kadın ve yaşlı bir okul öğretmeni) üzerinden sevgi ve umutsuzluk kavramını işleyen yapım ilgiyi hak ediyor.

Aşk Birleşik Devletleri Dram

Y: Luca Guadagnino O: Tilda Swinton, Ralph Fiennes, Dakota Johnson

Haberin Devamı

Üçe bölünmüş bir hayat mücadelesi

Berlin Film Festivali’nde “En İyi Yönetmen Ödülü“ kazanan “Gelecek Günler”, orta yaşlı bir kadının sancılarla geçen hayatını gözler önüne seriyor. Özellikle usta oyuncu Isabelle Huppert’ın performansı görmeye değer.

Gelecek Günler Dram

Y: Mia Hansen-Love O: Isabelle Huppert, André Marcon

Faşizmin izini çocuklarda ararken...

Jean Paul Sartre’ın aynı adlı öyküsünden uyarlanan film, 20’inci yüzyıl başında geçiyor. Varlıklı bir aileye sahip olan küçük çocuğun gitgide kontrolden çıkan ve faşizm eğiliminin habercisi olan davranışlarını mercek altına alıyor. Yapım tarih ve dramı harmanlayan başarılı bir çalışma...

Bir Liderin Çocukluğu Tarih

Y: Brady Corbet O: Robert Pattinson, Stacy Martin

VİZYONDAKİLER

Bir boksörün yükseliş hikayesi

“Çakallarla Dans” serisinden tanıdığımız yönetmen Murat Şeker’in yeni filmi “Deliorman” hayata tutunma mücadelesi veren bir boksörün hikayesini anlatıyor. Savaş (Sarp Levendoğlu) Avrupa Şampiyonluğu yaşamış, geleceği parlak olan bir boksör... Kariyer basamaklarını hızla tırmanırken eşini kaybedip hayata küsüyor. Annesinin hastalığını öğrenmesiyle beraber para kazanmak için tekrar ringin yolunu tutuyor. Senaryonun kırılma anlarının benzeri Hollywood filmleri gibi işlendiği aşikar.

Haberin Devamı

Deliormanlı Spor

Y: Murat Şeker O: Sarp Levendoğlu, Birce Akalay, Gürkan Uygun, Danny Williams

Haftanın diğerleri...

Cloverfield Yolu No: 10

Y: Dan Trachtenberg O: John Goodman, Mary Elizabeth, John Gallagher Jr

Kartal Eddie

Y: Dexter Fletcher O: Hugh Jackman, Christopher Walken, Taron Egerton

Suikastçi

Y: Hsiao-hsien Hou O: Shu Qi, Chen Chang, Satoshi Tsumabuk