Gazete Vatan Logo

İnsanlığın kaderi Tom Cruise’un elinde

İnsanlığın kaderi Tom Cruise’un elinde

Tron: Legacy filminden de hatırlayacağınız başarılı yönetmen Joseph Kosinski, bu hafta sonu bir kez daha bilim kurgu hayranı sinemaseverleri mutlu edecek sanıyoruz. 2013 yapımı “Oblivion” filminin yapımcılığını ve yönetmenliğini üstelnen Joseph Kosinski aynı zamanda hikayenin de senaristlerinden biri. Claudio Miranda ise imzasını hayran bırakan görüntülere bir kez daha başarı ile atmış. Film 1970’lerin bilimkurgularına da ithaf edilmiş.
Oblivion, Scavs diye bilinen korkunç bir tehdide karşı yıllardır yapılmış bir savaşın sonrasında geçmekte. 60 yıl önce uzaylılar tarafından ele geçirilen ve nerdeyse tamamen yok edilen dünyaya bir operasyon gerçekleştiriyor. Jack Harper dünyadan binlerce metre yükseklikte devriye gezerek yaşayan deneyimli bir uçak teknisyendir. Jack’in bu operasyondaki görevi yıllar önce uzaylılar tarafından işgal edilmiş ve terk edilmiş dünya gezegenine gitmek ve hayati önem taşıyan kaynakları keşfetmektir. Jack, yapılan ve tamamlanmak üzere olan bu operasyonunun sonuna doğru kaza yapmış bir uzay gemisinden çok güzel bir yabancıyı kurtarır. Bu kadını kurtarması ile ardı ardına birçok zincirleme olay Jack’in insanlık ve dünya hakkında gerçekleri sorgulamasına neden olur. Dünyanın işgali ve sonrasında olan olaylar Jack’in bildiği ve hatırladığı her şeyi tekrar gözden geçirmesine neden olur.
Dünyanın ve insanlığın kaderi artık Jack’in sorumluluğundadır. Hafta sonu için eğlenceli bir film. Görsellik harika ama hikaye ve oyunculuk beklendiği kadar derin mi bilemiyoruz ve siz izleyicilerin zevkine bırakıyoruz.

Oblivion

Y: Joseph Kosinski O: Tom Cruise, Olga Kurylenko, Andrea Riseborough, Nikolaj Coster Yapım: 2013 ABD

BİLİMKURGU
imdb: 7.4

Sayılarla Tom Cruise

- 3 kez evlendi. Â 3 çocuğu var.

- Eski karısı Nicole Kidman ile beraber

- 3 film çevirdi. Â Boyu 1.70.

- 3 kez Oscar’a aday gösterildi.

- Penelope Cruz ile 3 yıl aşk yaşadı.

- Bir sinema filmi için ortalama fiyatı 25 milyon dolar.

- İlk kez 1981 yılında bir sinema filminde oynadı ama 1986 yılı yapımı TOPGUN ile dünya çapında bir yıldıza dönüştü.

- Mission İmpossible için 75 milyon dolar aldı.

Çok satan romandan sinemaya



Filmin hikayesi New York Times’in en çok satanlar listesinde uzun süre kalarak oldukça ses getiren Pete Dexter‘ın romanından alıntı. The Miami Times muhabiri Ward Jansen ve kardeşi Jack Jansen bir cinayet ve sonuncunda gerçekleşecek idam cezası etrafında gelişen olayları araştırmaktadır. Hillary van Wetter cinayet suçundan tutuklanmış ve idamı istenen bir tutukludur. Charlotte Bless adlı güzel kadın ise onun suçsuz olduğuna emin bir şekilde tüm inancını Jansen kardeşlere bağlamış onlardan yardım istemektedir. Bu arada Miami Times gazetesinin başında Jansen kardeşlerinin babaları vardır. Babalarının yeni kız arkadaşını hiç sevmeyen kardeşler bu konuda oldukça sıkıntılıdır. Jack, üniversiteden atıldıktan sonra tek arkadaşı onu ve kardeşini yetiştiren, evin hizmetlisi Anita’dır. Dava ve soruşturma için sürekli Jansenlerin evine gelen Charlotte Jack’i resmen kendine aşık etmiştir ve bunu en iyi anlayan tabii ki Anita’dır. Sürekli bir araya gelen bu dörtlü davayı ve kişileri araştırdıkça kapkaranlık gerçekler ile karşılaşırlar ve her şey çok farklı bir hal alır.

Gazeteci Çocuk

(The Paperboy) Y: Lee Daniels O: Zac Efron, Matthew McConaughey, Nicole Kidman, John Cusack Yapım: 2012 ABD

GERİLİM
imdb: 5.7

Korkunç Bir Film 5

(Scary Movie V) Y: Malcolm
D. Lee
O: Lindsay Lohan, Charlie Sheen, Ashley Tisdale,
Terry Crews
Yapım: 2013 ABD

Dan ve Jody mutlu bir evlilik sürdürürken her şey vahşi bir yaşam süren çocuklarının eve gelmesiyle değişecektir. Bu durum kendi iş hayatlarına da yansıyınca çocukların “Mama” diye adlandırdıkları ruhun evden uzaklaştırılmasına karar verirler.

Zerre

DRAM imdb: 6.7

Y: Erdem Tepegöz
O: Jale Arıkan, Rüçhan Çalışkur, Özay Fecht, Dilay Demirok, Remzi Pamukçu, Ergun Kuyucu Yapım: 2012 Türkiye

Küçük kızı ve annesi ile hayata tutunan Zeynep size bu büyük Evren’de ne kadar yer kapladığınızı sorgulatacak. İşsizlikle dolu bir şehirdeki insanlar, yaşadıkları sorunlar ve hayatlar artık onlara büyük yük olur. Zerre Altın Portakal’da En İyi Film ödülünü aldı.

Atatürk’ün Fedaisi Topal Osman

Y: Atilla Akarsu
O: Reha Beyoğlu, Orhan Kılıç, Mehmet Tokat, Özcan Varaylı Yapım: 2013 Türkiye

Giresun’lu Osman’ın gönüllü olarak katıldığı Balkan savaşında bacağı sakatlanır ve Topal Osman lakabını alır. Rum çetelerine karşı mücadele eder. Atatürk’e birkaç suikast girişimi olunca Ankara’ya çağrılır ve Atatürk’ün korumalığını yapar.

Crood’lar

ANİMASYON
imdb: 7.5

(The Croods) Y: Kirk De Micco, Chris Sanders SES: Nicolas Cage, Ryan Reynolds, Emma Stone, Catherine Keener Yapım: 2013 ABD

Yaşadıkları mağara depremde yıkıldıktan sonra, Crood’lar yuvaları olan bu kanyondan taşınmak zorunda kalırlar ve ailenin babası Grug’ın önderliğinde bir yolculuğa çıkarlar. Yeni bir yer bulmanın ümidiyle ilerlerken esrarengiz bir dünyayla karşılaşırlar.

Haberin Devamı