Gazete Vatan Logo
Arşivİnsanlar basınçtan fırlayıp havada uçuşuyordu

İnsanlar basınçtan fırlayıp havada uçuşuyordu

İnsanlar basınçtan fırlayıp havada uçuşuyordu

.

Haberin Devamı

PatlamanIn meydana geldiği binanın yakınındaki bir iş merkezinin 8. katında çalışan Ahmet Ünal, kabus dolu anları anlatırken hâlâ patlamanın şokunu yaşıyordu: “Saat 09.40 sıralarında önce ufak çaplı bir patlama meydana geldi. Makine kalıp üzerine çalıştığımız için önce demirlerin düştüğünü zannettik. Baktık ki öyle bir şey yok, hemen dışarıya koştuk. Yan binadaki iş yerinin çatısından alevler çıktığını gördük. Alevler maçlardaki yanan maytapları andırıyordu. Çatının üzerinde büyük bir delik açıldığını gördüm. Sonra alevler söndü.”

Binanın duvarları dışarı
doğru şişmeye başladı


“Kenara çekilmemizle birlikte büyük bir patlama meydana geldi. Bina yerle bir oldu. İkinci patlamadan önce binanın dış duvarları dışarıya doğru şişmeye başladı. Bu patlamanın meydana geldiği bina ile aynı seviyedeki katta olan arkadaşlarımız bu sırada hayatlarını kaybetti veya yaralandı. Patlamadan sonra binayı dumanlar sardı. Biz de aşağıya inip dışarıya çıktık. Etrafta cesetler vardı, birkaç kişi can çekişiyordu. Diğerleri de ağır şekilde yaralanmıştı. Ölen ve yaralananlar, patlamanın etkisiyle duvar ve metal parçalarının yüzlerine çarpması ile basınçtan dolayı fırlayıp duvara çarpanlar vardı.”

İlk patlamaya bakalım
derken ikinciyle yıkıldık


Patlamada yaralanarak kaldırıldığı Bayrampaşa Devlet Hastanesi’nde ayakta tedavi edilen Raşit Sicimoğlu da patlamayı seyredenlerin arasındaydı: “İlk patlamaya bakalım derken, o ikinci patlamada her taraf yıkıldı. Toz, duman, karanlık... Ondan sonra herkes birbirini kaybetti. Patlama olunca zaten merak ettik. Binanın üstünde ’ne oldu’ diyen insanlar vardı. ’Aşağı inin’ demeye kalmadan ikinci patlama oldu, insanlar parçalandı.”

Sitenin çatısı açılmış alev alev yanıyordu

Görgü tanıklarından Doğan Erdoğan, önce ufak bir patlama duyduğunu ve ne olduğunu anlamak için dışarıya çıktıklarını anlattı: “Bir baktık ki, sitenin çatısı açılmış, alevler çıkıyordu. 2 dakika sonra anlatamayacağım kadar büyük bir patlama oldu. Bütün camlar aşağıya döküldü. Her yeri duman kapladı. Bir an için ben de öleceğimi düşündüm, çünkü çok yakındaydık.”

Sizin İçin Seçtiklerimiz