Gazete Vatan Logo

Hollywood ünlülerinin güzellik sırları

Yapmanız gerekenler sandığınızdan da kolay...

Dolgun kirpikler
Çarpıcı bakışlara sahip olmak için siyah ya da koyu kahverengi bir eyeliner kullanabilirsiniz. Eyeliner fırçasıyla tam kirpik çizginize, boşlukları dolduracak şekilde uygulayın. Doğal bir görünüm elde etmek istiyorsanız, sadece göz kapağınızın içine siyah göz kalemiyle çizgi çekin.

Etkileyici gözler
Gür ve uzun kirpiklere sahip olmak için rimel fırçasını dik tutup, kirpiklerinizin arasında ileri geri hareket ettirin. Kirpiklerinizin gün boyu aynı şekilde kalması için rimeli uyguladıktan sonra ısıtılmış bir kirpik kıvırıcısı ile üzerinden geçin.

Sağlıklı bir yüz
Dünyaca ünlü oyuncular Charlize Theron ve Mischa Barton gibi yüzünüze tatlı bir ışıltı vermek istiyorsanız, allık kullanmanızda fayda var. Özellikle gül kurusu tonlarında bir jel ya da krem allığı, alnınıza, yanaklarınıza ve burnunuzun üstüne ince bir tabaka halinde sürüp parmaklarınızla iyice yayın. Ayrıca elmacık kemiklerinize süreceğiniz koyu pembe tonlarındaki bir allık size daha sağlıklı ve ışıltılı bir görünüm kazandırır. Bu yılın moda renklerinden biri olan şeftali renkli allıklarda Hollywood starlarının vazgeçilmezleri arasında. Bu rengi genellikle gündüzleri dışarı çıktıklarında daha fazla tercih ediyorlar. Makyajınızın dağıldığını ve cildinizin parladığını düşünüyorsanız da bir pamuğa bir miktar yüz toniği dökün ve yüzünüze sürün. Ardından cildinizi transparan bir pudrayla pürüzsüzleştirin. Ünlülerin en çok kullandığı bu yöntem ile cildinizin yenilenecek.

Kalıcı güzellik için
Eyeliner fırçanızı, sıvı eyeliner sabitleyici ile ıslatıp, ucunu toz ya da krem fara batırın. Ardından uygulamaya başlayın. Hollywood’un ünlü yıldızlarının uzun süren çekimler için başvurdukları bu teknikle makyajınızın uzun süre kalıcı olmasını sağlayabilirsiniz.
Bronz bir ten
Latin güzeli Jennifer Lopez gibi bronz olmak hiç de zor değil. Bunun için piyasada bulunan bronzlaştırıcı bir pudra kullanarak kalıcı esmerliği garantileyebilirsiniz. Ayrıca bronzlaştırıcı kremler ve spreyler güzel bir görünüm kazanmanıza neden olacaktır.

Sivilcelerden kurtulun
Oksijenli su ve içme suyunu eşit miktarlarda karıştırıp makyajınızı çıkarttıktan sonra göz çevrenize değdirmeden yüzünüze uygulayın. Cate Blanchett gibi pek çok ünlü ismin de tercih ettiği bu yöntem sayesinde siyah noktalara ve sivilcelere neden olan bakterilerden kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Kate Olsen ise hayranlarına sıcak pembe tonlarında ruj kullanmasını öneriyor. Bu renk tüm bakışları tek bir noktaya toplayacağından, yüzünüzdeki sivilcelerin etkisi azalacak, dikkati dağıtacaktır.

Şiş gözlere çare
Gözleriniz şişiyorsa çok su için ve fazla tuz kullanmayın. Buna rağmen ara sıra gözleriniz şiş uyanıyorsanız, içeriğinde fındık bulunan ürünler kullanın. Mor halkalar ve gözaltı şişkinliklerini çabucak örtmek için de kapatıcı kullanın. Bu uygulamayı da hızlı ve dengeli yapabilmek için allık fırçasıyla uygulayın.

Rujunuz bozulmasın
Rujların gün boyunca kalıcılığını korumaması, kadınların ortak problemleri arasında yer alır. Bundan dolayı rujunuzu sürmeden önce mutlaka dudak nemlendiricisi kullanmaya özen gösterin.

Parlatıcıyı unutmayın
Hollywood’un ünlü yıldızları Mischa Barton, Charlize Theron, Sarah Jessica Parker ve Angelina Jolie gibi etkileyici dudaklara sahip olmak istiyorsanız, mutlaka dudak kalemi kullanın. Bunu uyguladıktan sonra rujunuzu sürün ve son olarak dudağınızın sadece üst kısmına parlatıcı uygulayın.


Hangi makyaj fırçası hangi İşe yarar?

n Far fırçası: Kısa ve yumuşak kıllardan oluşur. Kılları uca doğru yuvarlaklaşan türleri iyidir. Farı gözkapağına daha iyi yaymanızı sağlar. Farklı iki renk kullanacaksanız, bu renkleri daha iyi karıştırmanıza yardımcı olur.
n Dudak fırçası: İnce ve sivriltilmiş bir yapısı vardır. Kılları çok yumuşaktır. Dudak hattı çizmek, fırça ile daha kolaydır. Rujun daha iyi yayılmasını sağlar.
n Kapatıcı fırçası: Kılları kısa ve küt kesimlidir. Kapatıcının, sivilce izleri üzerine ve gözaltına daha iyi uygulanmasını sağlar. Fırça kapatıcıya batırıldıktan sonra yumuşak dokunuşlarla uygulama yapılır.
n Pudra fırçası: Kılları uzun, sık ve yumuşaktır. Yüze ve boyna pudranın en iyi şekilde yayılmasını sağlar. Sıkıştırılmış ya da toz pudra ile birlikte rahatça kullanılabilir.
n Allık fırçası: Çoğu zaman pudra fırçası ile karıştırılır. Farkları, pudra fırçasının kılları yukarı doğru yayılır, allık fırçası ise daha düz durur ve şekilli bir yapısı vardır. Kılları ne çok sert ne de çok yumuşaktır. Yanaklarda ve gözkapağında kullanılır.

Haberin Devamı