Gazete Vatan Logo

Gidenlerin ardından geride kalanlar...



Cenazeye gidiyordu

ISPARTA’DA düşen uçakta yaşamını yitiren 22 yaşındaki Şakir Özsoy’un babası müteahhit 63 yaşındaki Fettah Özsoy, evlendikten 13 yıl sonra dünyaya gelen ve tek çocuğunun ölüm haberiyle yıkıldı. Kayseri’deki Erciyes Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Çin Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu olan Şakir Özsoy, bir dış ticaret şirketinde staj yapmak için İstanbul’a gitmişti. Şakir Özsoy babaannesinin cenazesine yetişmek için uçağa binmişti.

Genç polis anne ve babasıyla öldü

Isparta Senirkent ilçesi Büyükkabaca Kasabası nüfusuna kayıtlı 1982 doğumlu İsa Çobankaya’nın dört ay önce İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde polis memuru olarak göreve başladığı ortaya çıktı.

Genç polis memurunun annesi Saniye Çobankaya ve babası Yaşar Çobankaya oğullarının yeni tuttuğu evi görmek ve yerleştirmek için Isparta’dan İstanbul’a salı günü geldikleri öğrenildi. Nişanlı olan ve düğün hazırlıkları için memleketine gitmek isteyen İsa Çobankaya, anne ve babasıyla memleketlerine gitmek için Atlasjet uçağından bilet aldı. Isparta’ya uçmak için uçağa binen Çobankaya ailesinin üç ferdi dün geceki kazada hayatını kaybetti.

Dünyadan başsağlığı dilekleri yağdı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Atlasjet Havayollarının İstanbul-Isparta seferini yaparken düşen uçakta hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e başsağlığı mesajı gönderdi. Aliyev’in mesajında, “Meydana gelen facia nedeniyle üzüntünüzü paylaşır, size, hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarına derin üzüntüyle başsağlığı dilerim. Allah rahmet eylesin” denildi. Başsağlığı dileyenler arasında komşumuz Yunanistan da bulunuyor. Yunan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “trajik kazada yaşımını yitiren 56 kişinin ailelerinin yanı sıra Türk halkına da başsağlığı” dileğinde bulunuldu. Rusya Devlet Başkanı Vladamir Putin de gönderdiği mesajda, hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi.

Facebook’ta taziye defteri!

Isparta’nIn Keçiborlu ilçesi yakınlarında düşen Atlasjet uçağında hayatını kaybedenler için arkadaşlık sitesi Facebook üzerinde grup açıldı. Şu satırlar yazıldı-

- “Sözün bittiği yer. Defalarca aynı uçuşlarda kader birliği yaptığım arkadaşlarıma şimdi Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanınız cennet olsun.”

- “Camia büyük yasta... Diyecek hiçbir şey yok. Soğukkanlılıkla ayakta durmamız gerekiyor. Sizleri unutmayacağız, mekanınız cennet olsun.”

- “Ben de bu uçakta akrabamı kaybettim. Çok üzgünüm. Söyleyecek bir şey bulamıyorum.”

Toplu cenaze töreni düzenlenecek

Isparta Belediyesi yetkilileri de uçak kazasında ölen Ispartalı yolcular için bugün kentte toplu cenaze töreni yapılacağını söyledi. Isparta Mezarlığı’nda uçak kazası kurbanları için 25 kadar mezar kazılırken cenze namazının öğleyin Otogar Camisi’nde kılanacağı duyruldu. Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, “Uçakta ölenlerin büyük çoğunluğu çarpmanın etkisiyle hayatını kaybetmiş. Yani yanma olayı yok. Ancak bunu sivil savunma uzmanları ve havacılık uzmanları daha iyi bilir. Fakat benim de bir ortopedist olarak gözlemim bu” diye konuştu.

Uçakta hayatını kaybedenlerin hemen hemen tamamının yakınları tarafından teşhis edilebildiğini aktaran Prof. Dr. Baydar, teşhis edilemeyenlerin ise Antalya Adli Tıp Kurumu’na gönderileceğini bildirdi.

Haberin Devamı