Gazete Vatan Logo

Gamze' yle

Gamze Özçelik... Herkes onun özel hayatını konuşuyor. Ancak o her gün hiç istemediği dramatik bir hikayenin kahramanı olarak gündeme gelmek yerine işiyle anılmak istiyor. Şu anda Kanal D'nin yeni polisiye dizisi da oynuyor ve bir polisi canlandırıyor. Biz de dizi setine "baskın düzenledik" ve onu görev başında yakaladık

Gamze Özçelik... Herkes onun özel hayatını konuşuyor. Ancak o her gün hiç istemediği dramatik bir hikayenin kahramanı olarak gündeme gelmek yerine işiyle anılmak istiyor. Şu anda Kanal D'nin yeni polisiye dizisi da oynuyor ve bir polisi canlandırıyor. Biz de dizi setine "baskın düzenledik" ve onu görev başında yakaladık..!

Hep merak etmişimdir dizi ve film setlerini... Bugüne kadar hiç görme firsatım olmamıştı. Ta ki Gamze Özçelik röportajının yeri belli olana kadar...

Yoğun bir telefon trafiğinin ardından uzlaşma sağlandı. Kanal D'de yayınlanmaya başlayan "Arka Sokaklar" dizisinin setinde karar kılındı ve Gamze Özçelik'le "Arka Sokaklar" daki maceramız başladı:

21.00:Yer eski Galata Köprüsü... Fotoğrafçı arkadaşım Gamze'yle birlikte doğru yolda mıyız tartışması yaşarken, çekim araçlarını gördük. Karanlık, ıssız ve trafiğe kapalı bir yola girdik. Gamze'nin ilk sözleri "Bu karanlıkta nasıl çekim yapacağım. Yer aramam lazım" oldu. O yer ararken ben de Gamze Özçelik'i aramaya başladım. Açık yeşil elbisesi ve sarı saçlarıyla kalabalıkta hemen fark ediliyordu. Yanına gittim.

21.15:Nedenini bilmiyorum ama soğuk bir kadınla karşılaşmayı bekliyordum. Beklediğimden daha cana yakın ancak mesafeliydi. Gerçekten kusursuz bir güzelliğe sahip... "Hemen konuşalım istersen. Birazdan çekim için hazırlanmam gerek" dedi ve yer aramaya başladık Konuştuğumuz yerde akşamcılar vardı. Bu durumda en güvenli mekanı tercih etmek zorunda kaldık: Gamze'nin otomobili...

21.45:Arka koltukta başlayan sohbette ilk önce diziden, sonra da hayatından konuştuk. Hep aynı sorulardan çok yorulduğunu anlattı, Konuşmanın ortasında otomobilin kapısı açıldı. Apar topar makyajının ve saçının yapılacağı yere gittik.

22.05:İlk iş saçlarına fon çekiliyor. Kuaförüyle arasından su sızmıyor. Dillerinde ise Ebru Yaşar'ın son şarkısı: "Ben senin olmadığın her yerde canım yeşillenirim.."

22.20:Sıra geldi makyaja... Makyaj yapmaktan nefret ettiğini söylüyor. (Zaten geldiğinde de suratında bir gram makyaj yoktu.) Makyaj sırasında "dedikodu" yapılıyor. Genelde gülüyor ama bazı anlar geliyor ki dalıp dalıp uzaklara gidiyor...

22.30:Artık giyinmesi gerek... O giyinirken biz seti dolaşıyoruz. Bir oyuncunun birazdan denize uçacağına kulak misafiri oluyoruz.

22.45:Elbisesinden kurtulmuş, sivil polis olarak çıkıyor karşımıza... Belinde silahı.. Silahla poz vermesini istiyoruz ama "Maganda kurşunuyla ölenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Özendirici olmak istemem..." diyor.

22.50:Gamze, Gamze'nin fotoğrafını çekmeye çabalarken yönetmen Orhan Oğuz'un sesi duyuluyor: "Gamzeee!" Elindeki her şeyi bir kenara firlatarak "Geliyorum hocam!.." diye sesleniyor.

23.00:Ve çekimler başlıyor. Gamze'nin bu bölümdeki görevi uyuşturucu kaçakçıcısı ve bir mafya üyesini yakalamak, istenileni hemen yapıyor, ilk sahne üç tekrarda bitiyor.

23.20:Ara.... Koşarak yanımıza geliyor: "Kusura bakmayın sizi bekletiyorum". Yine yönetmenin sesi duyuluyor "Gamze!.."

00.00:Baskın düzenlenmekten, tellerden atlamaktan ve adam dövmekten vücudu yara bere içinde kalmış... Bize dizlerini gösteriyor...

02.00:Gamze bu kez mafya üyesi bir adamın peşinde... Zor bir sahne... Bittiğinde alkış kopuyor... Çekim bitiyor, Gamze'de... Çünkü işinin arasında bize de "laf yetiştirmekten" yorgun düşmüş..." Ertesi sabah buluşmak üzere vedalaşıyoruz...

09.30:Yine setteyiz. 15 dakika sonra Gamze görünüyor. Sete teknik ekipten sonra en erken gelen kişi. Ama sürati biraz asık... Sonradan gazetede çıkan asılsız haberler yüzünden olduğunu öğreniyoruz. Ama bu hali kısa sürüyor. Rol arkadaşının "Tatilde ne kadar çok yanmışsın. Hocaya söyleyeceğim" espirisiyle yüzü yeniden gülüyor.

10.30:Set bir anda kalabalıklaşıyor... İntihar sahnesi çekilecek. Gamze'yle ekip arkadaşları intihar eden adamı kurtarmaya çalışacaklar.

11.30:Meraklı kalabalıktan iki çocuk Gamze'nin yanına gelip, hatıra fotoğrafı çektirmek istiyor. Fotoğraf çektirmeyi sevmese de onları kırmıyor. Ancak beraber fotoğraf isteklerini kibarca geri çeviriyor.

12.30:Onlar adamı kurtarırken biz de her şey için teşekkür edip yanından ayrılıyoruz. Arkamızdan bağırıyor "Güzel olan fotoğrafları seçin bak, karışmam yoksa ona göre..."

En büyük hayalim büyük bir müzikalde oynamak
Arka Sokaklar dizisi için teklif Türker İnanoğlu'ndan geldi. Seve seve kabul ettim. Çünkü Türk polisinin yaşadıklarını gerçekçi bir anlatımla sunuyor.
Dizi için Taksİm'in arka sokaklarını gezip gözlemlerde bulunduk. Poligonda atış yaptık.
"Tamam oyuncu oldum" gibi büyük laflar edemem. Kim olursan ol "oldum" demek saçma...
İyi bir oyuncu olmak için çok çalıştım. Önemli hocalardan ders ve diksiyon eğitimi aldım. Şu anda hala dans ve şan eğitimim devam ediyor. Kaset yapmak için değil... Bir oyuncu tam teçhizatlı olmalı.
İnsanların hedefleri vardır ya, benim de kendimi görmek istediğim yer büyük bir müzikal... Seneye bir kaç proje var. İnşallah olur.
Yurtdışına açılmayı ya da orada yaşamanın hayalini kurmuyorum. Bazen imreniyorum ama zaten Türkiye'de zor yaşıyorum.

Üzüntülü olduğum zaman uyuyorum
Çok fazla iş yaptım, kendimi çok geliştirdim. Yönetmenim her yerde iyi oyuncu olduğumu anlattığında çok mutlu oluyorum. Anlıyorum ki beni besleyen şey bu. Artık aynı şeyleri konuşmaktan çok sıkıldım. Hiç televizyon izlemiyorum. Kendi dizim hariç... Üzüntülü olduğum zamanlarda ise genellikle uyuyorum.

Hep bir maskeyle dolaşıyorum
Aslında normal hayatta çok güleç ve doğal bir insanım.Kasıntılığı ve göze batmayı hiç sevmiyorum. Dışarıdan öyle görünmeyebilirim. Çünkü hep bir maskem vardır benim.Herkes sete gelmeden "Gamze Özçelik'in bulunduğu set"
dediklerinde korkuyor ama geldiklerinde hepsi "Sizi çok seviyoruz" diyorlar. Bu beni çok
mutlu ediyor. Önyargı zor bir şey... Onu yıkmak da öyle..Neyse... Maalesef içimden geldiği gibi yaşayamıyorum. İşim olmadığı zaman bankaya
koşuşturuyorum, arkadaşlarımla buluşup bir şeyler içiyorum.

Haberin Devamı