Gazete Vatan Logo

Ev alana, araba hediye!

Konutta tatilden 1+0 daireye, dekorasyondan mobilya çekine kadar çeşitlenen kampanya atağı sürüyor

Eston ev alana VW Polo hediye edecek, bu yıl 400 daireyi satışa çıkaracak.

Konutta tatilden 1+0 daireye, dekorasyondan mobilya çekine kadar çeşitlenen kampanya atağı sürüyor. Eston Yapı, Büyükçekmece’deki Eston Deniz projesinden Haziran ayında ev alan herkese 2010 model VW Polo hediye edecek. Şirket buradaki 17 rezidansın yanı sıra Eston Şehir ve ’Komşu Evleri’ projeleriyle birlikte bu yıl 400’ün üzerinde yeni daireyi satışa çıkaracak


Konut sektöründe bahar dönemiyle başlayan kampanya atağı devam ediyor. Ev alanlara Paris tatili, 1+0 daire ya da dekorasyon çeki verilen kampanyaların ardından şimdi de otomobil hediye ediliyor. Eston Yapı’nın Büyükçekmece’deki Eston Deniz projesinden Haziran ayında bahçeli ve deniz manzaralı olan müstakil dubleks, ikiz dubleks veya katlı villa alan herkes, ‘yılın otomobili’ ünvanına sahip 2010 model VW Polo 1.4 lt 85 hp Comfortline Manuel aracın da sahibi oluyor. Projede 186 m2’den başlayan ikiz dubleks villalar ile 176 m2’den başlayan katlı villaların fiyatları ise 459 bin ile 911 bin TL arasında değişiyor.

Kampanyanın 31 Haziran’a kadar süreceğini söyleyen Eston Yapı Genel Müdürü Kaan Yücel, Eston Deniz’de satışta olan Kanyon etabında ise yine bu yıl satışa çıkacak 100-120 metrekarelik 17 adet rezidansın ruhsatını alma sürecinde olduklarını söyledi. Spor merkezi ve marketi olacak bu bölümde rezidans hizmeti verileceğini ifade eden Yücel, “Bu etabın 3’üncü mahallesinde ise denize karşı 6 katlı apartmanlar Haziran başında satışa açılacak. 70-100-130 metrekare daireler metrekaresi 2 bin 700 liradan satışa çıkacak” dedi.


Sevilen villalar satışa çıkıyor

Bu yıl sonuna kadar Eston Şehir’deki bütün evleri teslim edeceklerini söyleyen Yücel, şöyle devam etti: “3’üncü etapta son 60 dairenin satışı sürüyor. Toplam 150 konutluk 3 yeni etabın da ruhsatını alıyoruz, Eston Şehir’in en çok sevilen ev tipleri olan 180 m2 ikiz evler ile 160 m2katlı villaları bu üç etapta Haziran’da satışa sunacağız. Reşitpaşa’da ise Komşu Evleri projesinde ’ucuz bahçeli ev’ konseptiyle 250 daireyi Temmuz’da satışa sunacağız. Bu projede metrekare fiyatı 2 bin liranın altında olacak.”


Marinasıyla tekne tutkunlarına hitap edecek


Eston Yapı’nın Büyükçekmece Yakuplu’da başladığı Eston Deniz projesi, müstakil dubleks, ikiz dubleks, katlı villa ve en fazla 6 katlı apartmanlardan oluşuyor. 1.5 milyon metrekarelik alanda toplam 5 bin 359 konut ve 500 üzerinde yat kapasiteli marinanın bulunduğu projenin ilk kısmını oluşturan Yakamoz Evleri’nde yaşam başladı, Kalyon Evleri’nin ise teslimleri yapılıyor. Eston Deniz’de farklı etaplarda açık ve kapalı yüzme havuzları, tenis, basketbol, alışveriş merkezi, çocuk oyun alanları bulunuyor. Ev sahipleri 1.5 km lik sahil şeridinde su sporlarından faydalanırken, evlerinin önündeki tekneleriyle de denize açılıyor.


Hazır evde en çok çeşidi sunuyor Suriye’den Kuveyt’e teklif alıyor

Eston Villa markasıyla arsası olanlara hafif çelikten betonarmeye kadar ‘hazır evleri’ 90 günde teslim eden Eston Yapı, bu yıl markayı yeniden yapılandıracak. Bayi sayısının 2011’de 20’ye, 2013’te ise 100-200’e çıkacağını kaydeden Yücel, “Arsası olan tüketiciler kadar kooperatif ve yap-satçı firmalardan da talep alıyoruz. Suriye, Irak ve Kuveyt’ten firmalar, bin konutluk projeler için teklif veriyor. İç piyasada büyüdükten sonra yurtdışına açılacağız” diye konuştu. 17 farklı ev tipiyle hazır evde en çok çeşidi sunan firma, müşterilerin çok farklı isteklerine de cevap veriyor. Öyle ki bir müşteri şirkete kendi istediği evi çizerek ’Bunu yapar mısınız?’ demiş ve şirket gerekli çözümleri ekstra bir bedel karşılığında yerine getirmiş. 3 kata kadar çıkılabilen, 110-292 metrekarelik evlerin m2 fiyatı 900 lira. Ancak evler, halısından parkesine kadar içi de dekore edilmiş biçimde teslim edilirse fiyat 1.400 liraya çıkıyor. Şirket fiyatlar üzerinde halen çalışma yürütüyor.



500 TL taksit fırsatı ile Soyak Siesta’nın yarısı 1 ayda satıldı

İzmİr’de Soyak İnşaat tarafından inşa edilen 2.250 konutluk Soyak Siesta projesinin 3. etap satışları ‘ilk 24 ayda 500 TL taksit’ fırsatının sunulduğu özel kampanyayla hızlı bir satış grafiği çizdi. 1+1’den 3+1’e farklı büyüklükte dairelerin yer aldığı 3. etapta, 1 ayda dairelerin yüzde 50’si satıldı. Toplam satış oranında ise en fazla ilgi gösterilen daire tipinin yüzde 80 satış oranıyla 1+1 daireler olduğunu kaydeden Soyak Holding CEO’su Emre Çamlıbel, “Modern yaşamın getirdiği hızlı hayat düzenine uygun olarak evde daha az, sosyal ortamda daha çok zaman harcayanların ihtiyaçlarına göre tasarlanan 1+1 daireler, pratikliğin yanı sıra konut aidatları, ısınma, dekorasyon, temizlik giderleri masraflarının düşük olması gibi önemli avantajlar sunuyor” dedi. Yüzde 5 peşinat ödeyerek ev sahibi olmanın mümkün olduğu ve “ilk 24 ayda 500 TL taksit” kampanyasının uygulandığı projede 107 bin liralık 1+1 daireler için 5.350 TL, 147 bin liralık 2+1 daireler için 7.350 TL ve 213 bin 764 liralık 3+1 daireler için ise 10.700 TL peşinat ödeniyor.



Arthur&Miller, ING Bank müşterilerine özel hizmet verecek

ING Bank’ın ‘özel bankacılık’ müşterilerine sunduğu gayrimenkul danışmanlığını hizmetini Arthur&Miller Real Estate üstlendi. Arthur&Miller Real Estate ile ING Bank arasında yapılan anlaşma gereği, bankanın özel müşterileri, gayrimenkul alım&satımı ve kiralaması ile ilgili her konuda, Arthur&Miller’ın gayrimenkul uzmanlarına danışabilecek. Arthur&Miller Real Estate Ticari Emlak ve Proje Koordinatörü Ali Özlük, şubeler aracılığıyla müşterilerin anında destek alabileceklerini belirterek yeni iş ortaklıkları geliştireceklerini kaydetti. 10 yılı aşkın süredir Türkiye’de hizmet veren Arthur&Miller’ın; İstanbul, Ankara ve Bodrum’da toplam 8 franchise ofisi bulunuyor.


Mesa Çengelköy Evleri Nisan 2011’de tamamlanıyor

Mesa İnşaat tarafından Kasım 2008’de başlatılan ve 4 katlı 1+1’den 5+1’e büyüklüğü 80 ile 290 metrekare arasında değişen toplam 298 adet konuttan oluşan Mesa Çengelköy Evleri’nin 30 Nisan 2011’te tamamlanması planlanıyor. Toplam 103 bin 902 metrekare alan üzerinde inşa edilen Mesa Çengelköy Evleri’nde açık yüzme havuzu, 1.300 metrekarelik sosyal merkez içinde kapalı yüzme havuzu, fitness, aletli jimnastik, squash, sauna, çok amaçlı salon ve çocuk oyun alanı yer alıyor. Bahçeye açılan zemin ve bahçe katlarında, çim üzerinde geniş terasların tasarlandığı projede Çuhadaroğlu’nun ısı yalıtımlı alüminyum kapı ve pencere sistemi ST 70 ile ısı yalıtımlı kaldır sür kapı serisi SL 60 kullanıldı. Böylece projede yüksek ısı yalıtımı ile enerji tüketiminin yüzde 60 azaltılması amaçlanıyor.



Colin’s’in sahibi Eroğlu Grubu Sarıyer’de 40 konak inşa ediyor

COLIN’S markasının sahibi olan ve son olarak Vakko’nun Merter’deki eski fabrika binasının üzerine yapmayı planladığı alışveriş merkezi (AVM) yatırımından vazgeçerek rotayı ’otel’e çeviren Eroğlu Grubu, 2008 yılında 32 bin metrekare kiralanabilir alanla Trakya bölgesinin en büyük alışveriş merkezi olan Tekira AVM ile Akkom Ofis Park projelerinin ardından Sarıyer’in merkezinde Oksizen Konakları adında yeni bir projenin satışlarına başladı. Sarıyer Çayırbaşı tünelinin hemen yanında ve Boğaz’a 10 dakikalık yürüme mesafesinde olan 20 bin metrekarelik arazide inşa edilen Oksizen Konakları, 40 adet lüks konuttan oluşuyor.


Dubleksler özel bahçeli

Yeşillik içerisinde bir vadide konumlanan, doğayla uyumlu mimari dokusuyla dikkat çeken konaklarda 287 metrekare 5+1 ve 222 metrekare 4+1 büyüklüğünde iki farklı yaşam seçeneği bulunuyor. Projeyi tercih eden sakinler; Zen Bahçesi’nin yanı sıra tenis kortu, basketbol sahası, koşu ve yürüyüş alanları, açık ve kapalı havuzlar, fitness center, Cafe Oksizen gibi pek çok sosyal imkandan da faydalanabiliyor. Oksizen Konakları’nın dikkat çeken özelliklerinden biri, dubleks sahiplerine sunulan özel bahçeler... Projede bahçe dublekslerinin yanı sıra teras dublekslerinin de özel bahçeleri bulunacak. Projede ayrıca her daireye ait 2 adet kapalı otopark yer alıyor. 222 m2 4+1 teras dublekslerin 670 bin dolar, 287 m2 5+1 bahçe dublekslerin ise 890 bin dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulduğu projede peşin ödemeye yüzde 10 indirim, 120 aya kadar vade imkanı da bulunuyor.

Haberin Devamı