Gazete Vatan Logo

Eski İstanbul'da kiralar düştü

Yeni siteler tamamlanınca eski İstanbul’da kiralar % 10-30 arasında düştü


İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Sabri Ateş, şehir dışındaki sitelere göçün hızlandığını, eski İstanbul tabir edilen bölgelerde pek çok dairenin kiralanmayı beklediğini söyledi. Ateş “Bazı bölgelerde kiralar 2006’ya göre % 10-30 arasında düştü” dedi

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Sabri Ateş, İstanbul’un eski yerleşim bölgelerinden yeni yapılan sitelere göçün son bir yılda çok hızlandığına dikkat çekerek, “Son bir yıldır İstanbul’da kimse evini kolay kolay kiraya veremiyor. İstanbul’un her tarafı boş” dedi.
Ateş, insanların alım sıkıntısı içinde olması, eski yerleşim yerlerindeki binaların depreme dayanıklı olmaması ve kiraların pahalı olması nedeniyle özellikle Üsküdar, Kadıköy, Beşiktaş, Fatih, Eminönü, Bakırköy, Bayrampaşa gibi bölgelerden Büyükçekmece, Silivri, Kurtköy gibi uzak mesafelerde yeni yapılan sitelerin göç almaya başladığını belirtti. Ateş, “Yeni sitelere göç son bir yılda hızlandı. Şehir merkezlerinde kiralık konutlar itibar görmezken İstanbul’un 30-35 kilometre dışındaki siteler rağbet görüyor” dedi.



İstanbul’un her tarafı boş
Bu nedenle merkezdeki saygın bölgelerin kiralarının düştüğünü ifade eden Ateş, yeni yapılan sitelerin kiralarının da artmaya başladığını kaydetti. Sabri Ateş, “Son bir yıldır İstanbul’da kimse evini kolay kolay kiraya veremiyor. İstanbul’un her tarafı boş. Şehir merkezlerinden İstanbul’un uzak mesafelerine doğru göç devam ediyor. Şehir merkezlerini gezdiğimizde, her binada bir iki tane kiralık daire olduğunu görüyoruz” diye konuştu.
Sabri Ateş, şu anda eski yerleşim bölgelerinde yüzde 10 ile yüzde 30 arasında kirası düşen yerler bulunduğunu belirtti.

Haberin Devamı