Gazete Vatan Logo

Emin adımlarla yükselmek istiyoruz

Alemin Kralı dizisinden tanıdığımız Elvin Levinler ve Karadayı’da rol alan Perihan Ünlücan Polis Akademisi Alaturka filminde iki polisi canlandırıyor. “Kariyerimizde emin adımlarla yükselip sağlam durmayı tercih ederiz” diyorlar.


Oyunculuğa başlama hikayeniz nedir?

Elivin Levinler: Farklı dillere, kültürlere, onların tarihine ve sistemine duyduğum meraktan dolayı Koç Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler okurken oyunculuk yapmak ne aklımdan geçen bir kariyer planı ne de hayalimdi. Üniversite yıllarında reklamlarda oynamaya başladım. Bir gün süren keyifli çekimler, okulumdan geri kalmadan harçlık oluyordu. Mezun olduktan sonra, muhabir olarak çalışmaya başladım ve bu sırada ilk dizim olan Alemin Kralı’nda her gün sette yeni bir şeyler öğrenerek oyunculuğa başladım. Şansıma bir sitcom’du ve diziyi üç günde çektiğimiz için kalan günlerde muhabirlik yapmaya, daha sonra teknoloji haberlerini sunmaya başladım. Asıl hikayem ise yeni başlıyor. Okulundan mezun olmadım, hatta oyunculuğa sette başladım ama alaylı olmanın birçok avantajını da gördüm.


Perihan Ünlücan: Üniversite son sınıftayken bir konserde sevgili Gül Oğuz’la tanışma fırsatım oldu ve “Ben seni oyuncu yapacağım” dedi. O zaman fizik bölümünde okuyordum ve gerçekten okul çok yorucuydu. Oyunculuk cazip geldi

Polis Akademisi Alaturka’daki rolünüzden bahseder misiniz?

Elvin L.: Mehmet Ali Erbil yani Haşmet, Polis Akademisi’nin Müdür Yardımcısı; İnci de onun biricik kızıdır. Annesiyle babası ayrı olan İnci, yeni bir kanun çıkınca mülakatta çat diye babasının karşısına çıkar. Babasının bütün itirazlarına rağmen polis olmayı kafasına koymuştur.

Perihan Ü.: Benim canlandırdığım karakterin adı “Pala Pelin”... Tabir-i caizse biraz ağır abla.
Başrol oynamamak rahatsız ediyor mu peki?
Elvin L.: Evrenin bir düzeni ve hayatta her şeyin bir sırası olduğuna inanıyorum. Hazır olmadığım bir adımı atmaya çalışıp çok ağır yaralarla bu yola devam edememektense, emin adımlarla yükselip sağlam durmayı tercih ederim.

Elvin Levinler: Hayalim ileride bale eğitimi vermek

Aynı zamanda bale öğretmenisiniz. Şu an yapıyor musunuz?

Bale çok ciddi bir disiplin gerektiriyor, eğitimini alırken de verirken de. Diplomamı aldıktan sonra haftanın belirli ve sabit günlerini bu disipline ayıracak vaktim olmadığı için maalesef şu an yapamıyorum. Ama ileride hayalini kurduğum şeylerden bir tanesi sımsıkı topuzumu yapıp küçük balerinlerin göbeğini ısırmak ve parmak uçlarında döndürmek.

Komedi mi dram mı?

Alemin Kralı adlı sit-com dizimin üzerine komedi sinema filmi aslında denk geldi. Ben sadece komedi yaparım diye bir iddam yok. Böyle bir seçim üzerinden tercih yapmak ve uzmanlık yolunu seçmek için diğer yollardan geçmiş, deneyimlemiş ve bir seçim yapmış olmak gerekir. Benim daha önümde keşfedeceğim nice yollar uzanırken tek bir alanda uzmanlaşmayı tercih etmem.

Perihan Ünlücan: Hislerimle hareket ederim, anı yaşarım

Siz eski eşinizle altı günde evlenme kararı almışsınız. Hep çok ani kararlar mı alırsınız?
Hissetiğimi o an yaşıyorum diyelim. Hislerimle hareket ediyorum. Her zaman doğru olan bu mudur bilemem ama ben böyle biriyim. Belki fazla tutkuluyum belki fazla cesur... Bunun avantajları da var dezavantajları da ama ben bunları önceden düşünmeden, önlemler almadan yaşamaya çalışıyorum. Bazen düşüyorum ama kalkıp yola devam ediyorum.

Kenan İmirzalıoğlu ve M. Ali Erbil’le ilgili aklınıza gelen ilk cümle nedir?

Kenan İmirzalıoğlu’yla ilk oyunculuğa başladığımda birreklam kampanyasında çalışma fırsatım olmuştu ve şu anda da Karadayı’da birlikte çalışıyoruz. Çok özel bir insan ve çok özel bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Bazı insanlar için başka bi ışığı var derler ya Kenan da işte böyle biri. Mehmet Ali Erbil gibi tecrübeli biriyle aynı seti paylaştığım için mutluyum.

Haberin Devamı