Gazete Vatan Logo

Ekran yüzümüzü güldürecek mi?

2017’ye veda ettiğimiz ve 2018’e kucak açtığımız son saatleri televizyon karşısında geçirecekler buraya! Alternatif çok, seçin birini...

Ekran yüzümüzü güldürecek mi?

Aralık ayı değişmezidir yeni yıl heyecanı. Tıpkı matruşka gibi bu heyecanın içi büyükten küçüğe klişelerle dolu olur. Sanırım bunların en başında “yeni yıl beklentileri” geliyor. Bütün ümitlerimizi sırtımıza yüklenip öyle adım atıyoruz eskiden yeniye. Tüm olumsuzlukları geride bıraktığımıza inanmak istiyoruz. Düpedüz kendimizi kandırıyoruz da ne çıkar bundan? Hazır hala o gücü içimizde bulabiliyorken, gülüp eğlenmeye bahane aramaktan daha güzel ne olabilir?

Yeni yıla nasıl girerseniz tüm yılınız öyle geçer derler. 365 gün 6 saatlik bir zaman diliminin o son 6 saati sanki eski yılla vedalaşıp yeni yılla kucaklaşmak için özellikle ayrılmış gibi... 31 Aralık gecesinde herkesin ortak amacı yeni yılı gülümseyerek karşılamak. Ben de bu geceyi evde geçirecek olanlar için bir tura çıkmak istiyorum. Bakalım televizyonda bizi neler bekliyor...

Müzik başrol olmalı!

Bir yılbaşı ekranında görmek isteyeceğim en son şey dizi. Böyle bir günde, akşam saatlerinden itibaren müziğin başrol olması gerektiği kanaatindeyim. Ama maalesef yine önceki yıllarda olduğu gibi, tam da özenle hazırladığımız o güzel sofralara oturup, lezzetli yemeklerin tadına bakacağımız saatlerde televizyonda bize dizilerin eşlik edeceği kanallar var. Örneğin Star TV saat 20.00’de Dolunay dizisini ekrana getirecek. Yılbaşı gecesi bir final bölümünü ekrana taşıyarak hoşluk yapacaklarını düşünmüş olacaklar fakat eminim ki, takipçisi oyuncuların donuk ifadeli yüzlerini görmek için bir hafta daha bekleyebilirdi diyor ve Kanal D’ye geçiyorum. Çocuklar Duymasın’la Kanal D sağ olsun, Meltem ve Haluk’un hiç de komik bulmadığımız klasik didişmelerini izleyip eğleneceğimizi umarak bu “bence” gereksiz emeği saat 20.00 itibariyle bize sunacak. Atv ise bizi hiç şaşırtmayarak “Kim Milyoner Olmak İster” ile izleyiciyi yarışırken keyiflendirmeyi amaçlıyor. Dizi oyuncularının yarışacağı programda Özdemir Erdoğan, Yavuz Bingöl, Kibariye, Mahmut Tuncer ve Ece Seçkin ise şarkılarıyla yer alacak… Murat Yıldırım’la eski tadını kaybeden yarışmanın pek de renkli geçeceğini sanmıyorum açıkçası... Gelelim Show TV’ye... O da “Güldür Güldür Show”la takipçiyi gülümsetecek. Yıllarca “Seksenler” dizisinin yılbaşı özel bölümünü yayınlayan TRT 1 ise bu yıl ne yapacak derken, bu kez kendine yeni bir dizi bulmuş ve “Aslan Ailem” dizisini geleneğe uydurmuş. Şaşırdık mı? Elbette hayır! Suratlar asılmasın sakın! Tur henüz bitmedi.

Haberin Devamı

Yeni yıla alaturka giriş

Haberin Devamı

Geçen yıl Tarkan konseriyle takipçisini coşturan Star TV’nin bu yıl ki kozu ise Sibel Can. Saat 23.00’te başlayacak “Yılbaşı Gazinosu”nda Deniz Seki, Ümit Besen, İrem Derici, Koray Avcı, Pamela, Buray ve Tuğçe Tayfur şarkılarıyla yer alırken, Sibel Can büyük bir orkestra eşliğinde sevenlerini mest edecek. Star TV müzik eğlence arayışını biraz geç de olsa karşılayacak. Bu manada gecenin favori programlarından diyebiliriz “Yılbaşı Gazinosu” için. Alaturkasevenler içinse ilk sıraya oturacaktır.

Ona bir alternatif ise Kanal D’den geliyor. Kanal D gece yarısına az kala saat 23.45’te “Huysuz’la Yılbaşı Özel” ile izleyiciyi müziğe davet ediyor. Seyfi Dursunoğlu’nu severim, takdir ederim. Ancak Kanal D’nin Huysuz Virgin’le kolaya kaçtığını düşünüyorum. Aynı şey her yıl bir alaturka konserle yeni yıla giriş yapan Star TV için de geçerli. Klişelere bu kadar yapışmasak ne güzel olur... “Huysuz’la Yılbaşı Özel”de kimler var derseniz? Demet Akalın, Mustafa Ceceli, Gülben Ergen, Muazzez Abacı, Ferman Akgül, Ziynet Sali, Cem Belevi, Ece Seçkin, Kubat, Funda Arar ve Rubato...

Haberin Devamı

31 Aralık klişenin hası Victoria’s Secret melekleri ise saat 00.00’da TLC ekranlarında boy gösterecek.

NTV’ye alkış!

NTV haber kanalı olmasına karşın böyle özel günlerde adeta eğlence kanallarını bile geride bırakacak şekilde programlar hazırlıyor. NTV’yi bu tutumundan dolayı alkışlıyorum. Programların yanı sıra akış konusunda da son derece başarılı. Saat 18.00’de James Cameron’ın Avatar filminden esinlenilen “Toruk: Cirque du Soleil” isimli eşsiz bir gösteriyi izleyicilere sunuyor. Onun ardından saat 21.00’de dünyanın en popüler müzisyenlerinden Ed Sheeran, Londra’da 90 bin kişiye seslendiği konseri ile ekrana geliyor. NTV’nin en büyük ve haklı iddiası ise Sıla. Saat 22.45 itibariyle de Sıla hem kendi şarkıları hem de Türk Sanat Müziği klasiklerine yer verdiği konserle yerini alıyor. 2018’in ilk dakikalarında ise yine bir NTV projesi olan “Unutulmaz Düetler”le Müslüm Gürses ve Ferdi Özbeğen gibi aramızdan ayrılan sanatçılar anılıyor.

Haberin Devamı

3 kuşakla eğlence!

Yılmaz Morgül, Burak Kut, Safiye Soyman ve Özlem Yıldız gibi isimlerinin konuk olacağı “Çocuktan Al Haberi” 22.00’de Show TV’de olacak. Programda yarışmacı olarak ise Aleyna Tilki, Kibariye ve Furkan Palalı var. Çocuktan Al Haberi’nin en merak edilesi dakikaları Türkiye’nin en iyi kadın seslerinden Kibariye ile Pop’un genç ismi Aleyna Tilki düeti bana kalırsa. Onun dışında, yılbaşı eğlencesi formatına uygun bulmuyorum bu programı.

Cem Yılmaz ses getirir!

Ve TV8... Öyle umuyorum ki, bu gecenin en çok izlenecek programı “O Ses Türkiye” olacak. Programın en büyük bombası Cem Yılmaz. Cem Yılmaz’ın olduğu yerde eğlenmemek mümkün mü? O Ses Türkiye’nin sabit jürisine ilave olan Cem Yılmaz’ı o koltukta Ozan Güven yalnız bırakmayacak. Güven geçen yıl O Ses Türkiye’ye büyük renk katmış ve hafızalara yer etmişti. Şimdi ikisi bir arada! Bu iki adam yarışmayı tek başlarına bile alır götürür. Ancak O Ses Türkiye yarışmacılarıyla da iddialı. Yok yok! Birçok sürpriz isimden biri de Beşiktaş’ın golcüsü Cenk Tosun. Everton’a gider ayak sahnede de önceki yıllarda yarışan futboculara -Arda Turan, Burak Yılmaz gibi- golü atacağı kanaatindeyim... Sesi kötü çıksa da duruşuyla doksana çakar... Sözün özü, böyle bir geceden müzik ve kahkaha bekleyen biriyseniz saat 20:00 itibariyle kapağı TV8’e atabilirsiniz.