Gazete Vatan Logo

Eda Taşpınar´la plaj modası

Beachlerde bu yaz sadelik trend...

Yazın en yoğun ve sıcak günlerini yaşadığımız şu dönemde plajlarda fırtına gibi esmek elinizde. Yeter ki trendleri takip edin...
Ünlü ikoncan Eda Taşpınar’a sizin için bu yaz plajlarda nasıl görünmeniz gerektiğini sorduk

Üzerinize Şile bezi ayağınıza sandalet giyin

* Erkek arkadaşınızın gömleğini bikini üzerine giyin, şifon tunikler bir süreliğine raflara kalksın. Bikini üzerine uçuşan işlemeli, pullu payetli kaftanlar ise sadeliğin ön planda olduğu şu dönemlerde kesinlikle fazla kaçıyor ve göze batıyor.

* Plajda topuklu takunya, topuklu sandalet bence kesinlikle giyilmemeli; bikini altına katiyen yakışmıyor. Onun yerine tarz sandaletler tercih edebilirsiniz; özellikle Azzedine Alaia, Miss Trish of Caprivari. Maalesef gladyatörler de bir süre dolap beklesin çünkü onlardan çok sıkıldık.
3Plajda makyaj yapmak özellikle gençler arasında çok sık rastlanan ve olgunlaşmaya özenme sonucu yapılan bir hata. Kesinlikle hoş durmuyor, doğal halinizi tercih edin; daha çok dikkat çekeceğinize eminim.

* Tüm yüzünüzü kaplayan koca atom karınca gözlükler şimdilik out. Onun yerine daha karakterli ve uzunca seneler modası geçmeden kullanabileceğiniz Oliver People, Ray Ban, Persol ya da Cutler and Gros gözlükleri tercih edin ya da çok ucuza mal edebileceğiniz antikacılardan vintage gözlükler alıp gözlükçünüze camını değiştirtip kullanın. Hem size özel olur hem de retro bir görünüm yakalamanıza yardımcı olur.

* Mayokininin ve yokininin canını çıkardık desem yeridir. Artık öldüler, biz de sıkıldık ve bu sayede bikiniler yeniden çok gözde oldu. Kendi bikininizin üzerini satın aldığınız doğal taş ve aksesuarlarla süslemek çok cool!

* Plajda çıtçıt saç kesinlikle NO NO NO! Aslında şu çıtçıtları kışın da iptal etsek çok iyi olacak.

* Plajda spor yaparken (mesela windsurf) düşüp kalktığınızda altınızda sörf şort olması istenmeyen görüntüleri engelleyecektir ya da raket oynarken; altınıza mini bir şort giyerseniz hem trendy olmuş hem de rahat etmiş olursunuz.

* Yaşasın ki zargana gibi görünüp çok zayıf olmak çok OUT, bakınız bikiniyle en iyi görünen kadınlar hep hatları yerinde olan kadınlar; Cindy Crawford olsun, Elle Macpherson olsun. Korkmayın yiyin ama mutlaka spor yapın.

* Hal hal, özellikle de göbek halhalı takın ve küpe, kolye, bilezikten plajda uzak durun. İnanın fazla zorlama duruyorlar.
3Fötr şapkaların yerini panama şapkaları aldı. Birer tane edinin, hem güneşten korunun hem Avrupai görünün.

* Hiç unutmayın ki seçtiğiniz bikininin vücut tipinize uyması moda olmasından çok daha önemli, özenli seçim yapın.

* Plajda oje sürmemeye özen gösterin. Bırakın tırnaklarınız bari yazın dinlensin, ne kadar az oje o kadar beyaz şeffaf tırnaklar demektir.

* Plajda bol su tüketmeye özen gösterin. Her zaman en IN içecek su, keyifçilere ise armutlu mojito ve soğutulmuş şarap yazın olmazsa olmazı.

* Güneşlenirken vakit geçirmek için bol bol kitap okuyun. Paulo Coelho öneririm.
3Yazın windsurf yapın, özellikle benim gibi bireysel sporları tercih edenlerdenseniz bayılacaksınız! Düşünün sadece rüzgar, deniz ve siz...

* Plajda akşamüstü partileri için mutlaka üzerinize bir şeyler geçirin, erkeklerin hayal güçlerine de bir şeyler bırakalım olmaz mı?

* Taşlı saatle ve tek taşla plaja gelmemeye özen gösterin. Güneş kreminden, tuzlu sudan ve güneşten etkilenmeyecek sportif saatleri tercih edin.

*Plajda kroket ve şile bezi elbiseler bir numara.
3Vücudunuz orantılı ve yaşınız da 40’ın üzerinde ise “Baywatch”vari spor mayolar giyin, çok seksi duracaktır.

* Genç kızlar, sadeleşmekten korkmayın. Plaja ne olur hot pants ya da şort, atlet giyin. Çok doğal ve yaşınıza uygun, umursamaz duruyor. Takıp takıştırmaya pek gerek yok. Zaten yaşınız itibarı ile doğallığınız ve genç cildiniz sizin en büyük silahınız.

* Yaz aylarında kupkuru bir ciltle kalmamak için akşam duş alırken baby oil sürün ve kurulanın. Hem cildinizi besleyecek hem de tatlı bir ışıltı bırakacaktır.

*Sağlıklı ve güzel gözükecek bir vücut için daima spor spor spor! Bunu hiçbir zaman unutmayın.

* Plaj partilerine ve plaja lütfen fönlü ya da yapılı saçlarla gitmemeye gayret edin. Saçınızı tuzlu suyla bırakırsanız çok daha asi ve çekici bir görüntü elde edebilirsiniz.

Haberin Devamı