Gazete Vatan Logo

Dönere sınıf atlatan mekan

Dönere sınıf atlatan mekan

Fotoğraflar: BARIŞ ACARLI

Bildiğiniz döner tadını unutun. Çünkü bir süre önce açılan @Obur Döner’de yiyeceğiniz başka bir lezzet. Dönerinizi ister ıslak hamburger tadında yiyorsunuz isterseniz de salata ile birlikte. Üstelik beş ayrı sosla... Serhat Soysal, Neslihan-Murat Dörtbudak ve Alper Yücel’in ortaklığında açılan mekanda gerçek et yemenin keyfine varıyorsunuz.

Döner yemeyi çok seviyorduk. Bizim de olsa diye düşündük ve fırsat çıkınca da değerlendirdik” bu cümleler @Obur Döner’in kurucularına ait. İş adamı Serhat Soysal, kuzeni Neslihan Dörtbudak, Murat Dörtbudak ve Alper Yücel kendi işlerinin yanı sıra ilk defa gıda sektörüne girdiler. İlk olarak Mart ayında Akasya AVM’de açılan @Obur Döner, geçen ay Akmerkez’de de hizmet vermeye başladı.

Önümüzdeki yıl 3-4 şube daha açacağız

2015 yılında yeni şubeler açacaklarını söyleyen Neslihan Dörtbudak şöyle diyor, “En az 3-4 şube daha açacağız. Ancak artık AVM’lerde değil sokaklarda. Planımız şimdilik İstanbulla sınırlı kalmak ama ileride diğer illere de gidebilir hatta franchise verebiliriz.” Mekanın konsepti ne tam fast food ne de klasik restoran; fast casual denen bir konsept. Yani insanlar yine fast food gibi sıraya giriyor ancak daha kaliteli bir hizmet alıyor. Mekanda her ayrıntı düşünülmüş; o kadar ki buz yapma makinesi bile mevcut.

Yakında Otobur da açılacak

Şu anda Akasya AVM ve Akmerkez’de @Obur Döner şubeleri bulunan ortaklardan Neslihan Dörtbudak, hem şube sayısını artıracaklarını hem de “Otobur” adlı kişiye özel salata sunacakları yeni bir markaya daha imza atacaklarını söylüyor.

Beş farklı sos, seçim sizin!

Mönü oldukça yaratıcı. En büyük farklılığı ise soslarla yakalamışlar. Beş ayrı sos çeşidi var; beğendi, halepeno (acılı), domates ekşili, humus ve haydari. İddialı oldukları tatlardan biri obur burger. Taksim’deki bir büfeden yediğiniz ıslak hamburger lezzetinde ama bu dönerden yapılmışı; ıslak hamburgere rakipler yani. Kilosuna her daim dikkat edenler de unutulmamış. Salata üstü döner onlara göre. Özellikle kadınlar tercih ediyor. Ama niyeti bozup yoğurtlu kebaba dönen çok oluyormuş.



‘Döner eti yaprak gibi parça parça düşmeli’

Ortaklardan Serhat Soysal, müşterilerin istekleri doğrultusunda mönüye eklemeler yaptıklarını anlatıyor. Örneğin, pilav ve yoğurtlu kebap sonradan eklenmiş. Peki ‘iyi döner nasıl anlaşılır’ diye sorduğumuzda Serhat Bey şöyle yanıtlıyor: “Öncelikle etin hangi yöreden olduğu önemli. Balıkesir etleri bu işe uygun mesela. O nedenle biz de Balıkesir’deki bir fabrikada kendi özel reçetemizle etlerimizi hazırlatıyoruz. Bakınız bizim sunduğumuz yüzde 100’e yakın et döner. Kıyma minimize olmuş; sadece aradaki yapışkanlığı sağlamak için kullanılıyor. Oysa pek çok dönerci maliyet yükseldiği için kıymayı etten daha çok kullanıyor. Fakat biz üst segment bir iş yaptığımız için et kullanıyoruz. Siz de müşteri olarak etin kesimine bakın. Eğer döner full parça düşüyorsa ağırlığı kıymadır. Ama parça parça düşüyorsa ettir. Görüntüsünden de işi bilen anlar. İskenderler yüzde 100 kıymadır mesela. Bir de bizim dönerde yağ azdır, çünkü ağızda yağ tadı kalsın istemiyoruz. Yağ da maliyeti düşüren bir şey ama biz tercih etmiyoruz. Bu durumda dönere sınıf atlattık dersek yanlış olmaz.”

Turuncu iştah açıyor...

Mimari projesi Türker Doğancıl tarafından yapılan mekanda turuncu renk ağırlıklı. Turuncuyu iştah açıcı bir renk olmasından dolayı tercih ettiklerini söyleyen Neslihan Dörtbudak mekan ismindeki ‘@’ işaretinin de hem esprili olduğunu hem de yakında başlayacak wi-fi hizmetlerini simgelediğini belirtiyor.

Haberin Devamı