Gazete Vatan Logo

DiCaprio’nun Oscarlık Diriliş’i

Bu hafta vizyona giren yapımlar arasında şüphesiz en çok ön plana çıkan film, Alejandro Gonzalez Inarritu’nun yönettiği ‘The Revenant - Diriliş‘.

DiCaprio’nun Oscarlık Diriliş’i

Sinemaseverlerin merakla beklediği, yönetmenliğini Oscarlı yönetmen Alejandro Gonzalez Inarritu’nun üstlendiği The Revenant (Diriliş) nihayet vizyonda. Michael Punke’un kitabından uyarlanan ve gerçek bir hikayeye dayanan filmin konusu, 19’uncı yüzyılda yaşamış olan Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) isimli bir avcının boz ayı tarafından saldırıya uğraması ve devamında yaşamına tutunmaya çalışması. Zorlu şartlar altında yapılan çekimler, özellikle Glass’ın ayıyla boğuştuğu ve çiğ et yediği sahneler, filmin ilk 10 dakikasındaki ‘plan sekans’ savaş kısmı başlıca akılda kalanlar. Ancak kurgunun son kısımda, Glass’ın hayatta kalmaktan çok intikam alma isteğine doğru evrilmesi seyirciyi soluksuz izlediği ritimden bir nebze de olsa koparabilir. Filmin adından bu kadar söz ettirmesinde, ‘sinematografi virtüözü‘ lakabıyla anılan görüntü yönetmeni Emmanuel Lubezki ve John Fitzgerald rolündeki Tom Hardy’nin hakkını da vermek gerekiyor. Tabii ki filmin en çok konuşulan yanı, artık mizah konusu haline gelen Leonardo Di Caprio’nun Oscar ödülünü kazanıp kazanamayacağı sorusu. Geçtiğimiz Altın Küre Ödülleri’nde bu filmde ortaya koyduğu performansla ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülünü kazanan DiCaprio, sürpriz yaşanmadığı taktirde oynadığı karakterin yaptığı gibi Oscar jürisinden de intikamını alacak. Unutmadan hatırlatmakta fayda var; Diriliş, 12 farklı kategoride aday gösterilerek Oscar’a da şimdiden damgasını vurmuş durumda.

Haberin Devamı

The Revenant (Diriliş) Macera imdb: 8.3

Y: Alejandro Gonzalez Inarritu O: Leonardo Di Caprio, Tom Hardy, Domhnall Gleeson, Will Poulter Gör. Yön: Emmanuel Lubezki

HEYECANIN YAŞI OLMAZ

İtalyan sinemasının son yıllarda öne çıkan yönetmenlerinden Paolo Sorrentino, 2014 yılında, Oscar’da ‘En İyi Yabancı Film’ ödülünü kazanan filmi ‘Muhteşem Güzellik’teki tutumunu sürdürüyor. İki eski arkadaş ve “ihtiyar” Fred ile Mick’in Alpler’de yaptığı tatilde başından geçenleri ele alan yapım, gençlik-yaşlılık, yaşam-ölüm gibi kavramları izleyiciye sorgulatan bir alt metne sahip. Gençlik, geçtiğimiz Filmekimi’nde izleyicilerle buluşmuştu.

Haberin Devamı

Youth (Gençlik) Dram imdb: 7.4

Y: Paolo Sorrentino O: Michael Caine, Harvey Keitel, Rachel Weisz

ŞEVKAT’İN SERÜVENİ DEVAM EDİYOR

Haftanın iki yerli komedisinden biri olan Şevkat Yerimdar 2: Bizde Sakat Çok, düğün hazırlığı yapan ve arabasını satmak için Ankara’ya gelen Şevkat’in başından geçen olayları anlatıyor. 2010 yılında vizyona giren filmin devamı olan yapımın yönetmenliğini Bülent İşbilen üstleniyor.

Şevkat Yerimdar 2: Bizde Sakat Çok / Komedi

Y: Bülent İşbilen O: Cezmi Baskın, Başak Parlak, Özgürcan Çevik

MİRASYEDİ KARDEŞLERİN ÇEKİŞMESİ

Kendilerine kalacak miras için, ölüm döşeğindeki babalarının hayata göz yummasını bekleyen beş ‘mirasyedi’ kardeşin serüvenini aktaran film, ‘Güldür Güldür Show’ ekibinin ağırlıkta olduğu bir komedi yapımı.

Film aynı zamanda Yılmaz Erdoğan’ın da imzasını taşıyor, zira Malatya’da geçen hikaye kendisi tarafından kaleme alındı.

Dedemin Fişi / Komedi

Y: Meltem Bozoflu O: Alper Kul, Doğa Rutkay, Ayşen Gruda

DİĞER FİLMLER

Haberin Devamı

Çocuklar için alternatif

Haftanın animasyon türünde olan iki filmi, Karlar Kralı Norm ve Köstebekgiller 2: Gölge’nin Tılsımı vizyon haftasının çocuklara hitap eden yapımları.

Çılgın İhtiyar Komedi

Y: Dan Mazer O: Robert De Niro, Zac Efron, Dermot Mulroney