Gazete Vatan Logo

'Ders aldığım hatalarım beni güçlendirdi'

'Ders aldığım hatalarım beni güçlendirdi'

Rolü için kötülükte sınır tanımıyor...

O ekranların yeni kötü kadınlarından. 24 yaşındaki Tuvana Türkay ‘Kara Para Aşk’ta hırslı iş kadını Bahar’ı oynuyor. Dizide çevirmediği dolap yok. Ama canlandırdığı karakteri ‘Gerçek hayatta çok daha kötüleri geziyor’ diye savunuyor.

Kara Para Aşk dizisiyle yolunuz nasıl kesişti?

Çalışmadığımda kendimi kötü hisseden biriyim, sosyal hayatımdaki mutluluğum tamamen çalışma hayatıma bağlı. 8 aylık bir süreden sonra kendi kendime “Tuvana artık çalışma vaktin geldi” dedim ve ‘Kara Para Aşk’ için Ay Yapım’la görüştüm.



Bahar nasıl bir karakter? Size benzeyen yönleri var mı?

Herkes özünde iyidir, kimse dünyaya kötü olarak gelmez. Bahar fakir doğmuş ama yakın arkadaşı Elif’in (Tuba Büyüküstün) ailesi ona kol kanat germiş. Elif’in ailesi zengin ve içten içe Bahar hep bu rahatlığa gıpta etmiş, hırsları var. Her oyuncunun içinde oynadığı karakterden parçalar vardır, olmak zorunda olmalı, oyuncu bunları bulmaya çalışmalı. Oynadığım karakterlerle hiç bağım yok diyen oyuncuları samimiyetsiz buluyorum açıkçası.


‘Gerçek hayatta daha kötüleri var’

Ekranlarda kötü ve hırslı kadınlar daha dikkat çekiyor. Katılıyor musunuz?

Aslında dikkat çekme sebepleri kötü veya aşırı olmaları değil. İnanın yaşadığımız çevrede ekranda gördüğümüz kötülerden çok daha kötüleri geziyor ama ekrandaki karakterler gibi “Bakın biz kötüyüz” diye gezmedikleri için biz onları göremiyoruz. Ekranda gördüğümüz zamanda yabancılaşıyoruz çünkü alışık değiliz kötüyüm diye gezenlere. Hatta daha açık söylemek gerekirse ekranlardaki kötüleri samimi buluyorum. Kötülük dereceleri ne olursa olsun en azından seyirciye yalan söylemiyorlar renkleri başından sonuna belli.

Aşk tek bir duygudur: SAMİMİYET

Aşk kavramının karşılığı bende tek bir kelime ve tek bir duygudur, o da “samimiyet.” Hayatımdaki her şeyin içinde istemsiz olarak ilk aradığım şey samimiyet ve gerçeklik. Nasıl birini istediğim hep şaibe, bir bakarsın aksi olur.

Herkesin içinde bir ateş olmalı

Karakterinizden yola çıkarsak ‘istediğini almak için’ her yol mübah mıdır, sınır ne olmalıdır?

Bahar hırslı hem de çok. Hırs olmalı insan da zaten. Hırstan kastım inanın içinde yanan bir ateş olmalı olmazsa başarıda olmaz. Ama dozundan fazlası zarar ve ziyan her şeyin fazlasında olduğu gibi. Geri dönülemeyen bir yol...

Hayatınızda kırılma noktası diyebileceğiniz bir olay yaşadınız mı?

Her insan gibi yaptığım hatalarım ve ders aldığım pişmanlıklarım var. İyi ki de varlar. Çünkü pişmanlığını duyduğum her şey aslında hep daha da güçlenmemi sağlıyor. Yaradılış bakımından kararsız bir insanım. Hayatımın her alanında annem ve ablamın fikrine danışırım.

‘Kendiyle barışık kadın güzeldir’

Nasıl bir kadın ve erkekler çekicidir size göre?

Kendiyle barışık, saygılı ve sevgili gözlere sahip kadınlar ve erkekler güzel ve yakışıklıdır.

Sosyal medyada çok hayranınız var. Kendinizde beğendiğiniz nedir?

Herkesin kendinde güzel bulduğu bir yeri ya da bir şeyleri mutlaka vardır, siz güzel bulmasanız “kargaya yavrusu şahin görünür” diye bir atasözü var. Çok çalıştığım gecelerden sonra uyanıp aynaya “offf” dediğim sırada annem “Benim güzel kızım” diye gelip sarılınca işte ben kendimi dünyanın en güzel kızı gibi hissederim.