Gazete Vatan Logo
ArşivDeniz kenarında rock keyfi

Deniz kenarında rock keyfi

Deniz kenarında rock keyfi

Türk rock müziğinin hâlâ daha ayakta durabildiğinin bir işareti yazlık festivaller

Haberin Devamı

Konaklamalı rock konserleri ömrünü tüketmiş, müzik dergileri birer birer kapanırken, Türk rock müziğinin hâlâ daha ayakta durabildiğinin bir işareti yazlık festivaller. Poem Organizasyon tarafından düzenlenen ve Foça’da gerçekleşen Rock Tatili 2010 kapılarını açtı. Rockçılar bavullarını topladı, çadırlarını aldı şimdi Foça’dalar. Festival son iki gün ise kaçırılmayacak isimleri misafir ediyor. Rock Tatili’ni kaçıranlar ise 3 Ağustos günü gerçekleşecek Zeytinli Rock Fest’de soluğu alacak. Rock Tatili sahnesinden bize seslenecek olan Ogün Sanlısoy, Kaçak ve Hayko Cepkin ile konuştuk.

Bu yaz İstanbul dünyaca ünlü birçok sanatçının sahne performanslarına şahit oldu. Metallica, Rammstein, Groove Armada ve Mika gibi yabancı isimleri ağırlayalım derken ülkemizin seslerini bir araya getiren festivallere hasret kaldık. Organizatörler bu durumun üstesinden gelerek aslında gelenekselleşen şimdilerde ise daha kapsamlı hale gelen festivaller nedeniyle İstanbul dışındaki mekanları keşfetti. Gençlik müzik ile yetinmiyordu, deniz, sahil, aktivite de istiyordu. Rock Tatili ve Zeytinli Rock Fest bu duruma hizmet ederek Foça ve Zeytinli’de konumlandı. Rock müzikseverler bu hafta Foça haftaya ise Zeytinli sahillerini mesken tutacak.
Rock Tatili 2010 Türkiye’nin yeni nesil rock gruplarının yanında rock tarihimizin efendileri haline gelmiş Moğollar ve Erkin Koray gibi efsaneleri de misafir ediyor. Festivalde birbirinden farklı tarzdan gruplar bir arada olacak. En önemli olan ise myspace sahnesi sayesinde seyircilere iki sahne imkanı sunması. Deniz, kum, güneş ve yazlık yer rehavetini düşünürsek eğer sanatçılar seyirciyi sahneye odaklaması zor olmayacak mıydı? Hayko Cepkin, “Odaklanmak isteyen odaklanır, istemeyen odaklanmaz, adı üstünde tatil kafası. Kimsenin ‘Bakın biz çalıyoruz, sahneye odaklanın arkadaşlar’ zihniyetinde olacağını düşünmüyorum. Amaç yüksek seste özgürce vakit geçirebilmek” diyor. Pazar günü erken saatte sahne alacak olan Kaçak ise “İnsanlar eğlenmek için geldikleri için kafalarında da bu böyle olacak. Bu konu sıkıntı yaratmıyor. Sıcaktan terler ve yorulurlarsa iki adım ötesi deniz” ile konuya başka bir boyut getiriyor. Foça’nın en eski müdavimlerinden biri olan Ogün Sanlısoy, burada bir festival gerçekleşmesinin eskiden hayal olduğunu, şimdi gerçekleşen bu hayalin tadını çıkardıklarını söylüyor. Sanlısoy, “Foça çok güzel bir yer. 18 yıldır devamlı oraya gidip geliyorum. İngiliz Burnu’nda tatildeyken, o güzel manzarayı izler ve bu gibi festivallerin hayalini kurardım. Bu hayal gerçek oldu, bundan dolayı mutluyuz. Burası samimi bir ortam. Her beklenti seyirciden yana. Bazı bölgelerin tanıtımı açısından çok verimli... Son dönemdeki gerginlikleri göz önüne alırsak, müzik ve barış adına insanların bir araya geliyor olması önemli” diyor.
Üç isim de konserlerinde eksik etmedikleri sevilen şarkılarını buraya da taşıyacaklarını söylüyor.

EĞLENCE 3 AĞUSTOS’TA ZEYTİNLİ’DE DEVAM EDECEK

Kaçak bugün sahne alacak ve birkaç gün önce internetten yayınladıkları hiphop ustası Fuat ile yaptıkları “Antrenman” şarkısını yine Fuat ile aynı sahnede seslendirecek. Yurt dışından da ünlü isimleri ağırlayacak olan festivalde yarın Oi Va Voi dinleyicisi ile buluşacak. Festivalin detaylı programı ise
www.rocktatili.com’da. Rock Tatili’ni kaçırmış olanlar ise üzülmesin 3 Ağustos’ta Zeytinli’de de eğlencesi bol bir festival bekliyor. www.zeytinlirock.net’den festivalin incelikleri hakkında bilgi alabileceksiniz.

Yurdumuzun önemli rock müzisyenlerini bir araya toplayan bu festivaller kaçmaz!