Gazete Vatan Logo

Dekorasyonda çiçek etkisi

Kanapeden aydınlatmaya, bu sezon her yerde çiçek desenleri ile karşılaşabilirsiniz.

Kanapeden aydınlatmaya, bu sezon her yerde çiçek desenleri ile karşılaşabilirsiniz. Beş ünlü, Ebru Özkan, Sema Şimşek, Demet Şener, Özge Özpirinçci ve Nefise Karatay favori ürünleriyle dekorasyon, yaşam ve ünlülerin dergisi InStyle Home’un Mart sayısı için poz verdiler.

Özge Özpirinçci - Oyuncu: “Antreye yakışır”

Oyuncu Özge Özpirinççi, “Kocaman bir papatyayı anımsatan bu aydınlatma basit ve zarif bir tasarım. Papatya zaten favorim. Bu yüzden çok beğendim” diyor ve ekliyor: “İnsanın içini açan, mutluluk veren bir havası var. Antrede beni karşılaması hoş olurdu. Veya yazın güzel bir masada tepenizde bir dolu papatya hiç de fena olmaz değil mi?”

Sema Şimşek - Oyuncu, model: “Boya yerine duvar kağıdını tercih ederim”

Kurtlar Vadisi Pusu’da gücü seven, hırslı ama bir o kadar da duygusal İnci karakterini canlandırıyor Sema Şimşek. “Duvar kağıdını oldum olası çok sevmişimdir. Çünkü mekana sıcaklık kattığını düşünüyorum” diyor ve ekliyor: “Bu etkiyi boya ile yakalamak mümkün olamayabiliyor çoğu zaman.” Çiçekli duvar kağıdını evinin mutfağında tercih ettiğini söyleyen Şimşek, “Yalnız tek bir duvarı bile uygun bir kağıtla kaplamanız genel havayı hemen değiştiriveriyor, hatta mekanı daha geniş bile gösterebiliyor. Aslında mutfakta ankastre bulaşık makinesinin kapağını böyle bir duvar kağıdıyla kaplayarak eğlenceli bir görünüm sağlayabilirim. İyi fikir değil mi?” diyor.

Nefise Karatay - Sunucu: “Eskiye yeni yorumu severim”

Nefise Karatay, televizyonun sevilen kültür-sanat programı Afiş’i pazartesiden perşembeye haftada dört gün sunuyor. “Dekorasyonda eskinin yorumlanarak günümüze yansıtılmasını seviyorum” diyen Karatay ekliyor: “Bu kilimde de o duyguyu hissettim, doğrusu salonuma da çok yakışırdı.” Evinin ağırlıklı olarak modern bir tarza sahip olduğunu söyleyen Karatay, halının mekana sıcaklık kattığını vurguluyor. Bu tarz bir kilimin de, her türlü mekanın ruhunu tamamen değiştireceğini düşünüyor.

Ebru Özkan - Oyuncu: “Porselen sunuma şıklık katar”

Hanım’ın Çiftliği dizisinde Halide karakterini canlandıran Ebru Özkan, “Çiçek desenli, nostaljik havası olan ince porselen çay takımlarını çok beğenirim” diyor. Beş çayının gelenek haline geldiği bir ailede büyümüş. “Aileden kalan beş çayı sohbetlerini ben de zaman zaman kendi çevremde sürdürmeye çalışıyorum. Hatta bu sunumlarda sofrada çok şık duran aile yadigarı eski çiçekli çay takımlarını kullanırım” diye anlatıyor Özkan.

InStyle Home’un Mart sayısı yine dopdolu... Dekorasyon konusunda pratik çözümler ve bahar önerileri sizleri bekliyor...

Haberin Devamı