Gazete Vatan Logo

Dap, Maltepe’de ‘Tango’ yapacak

Dalga Kule projelerini başlatan Dap Yapı, aynı ilçede şimdi de ‘Tango Kule’ projesini satışa çıkardı

Maltepe’de ‘yelken’ şeklinde Dragos Royal Towers, ‘kraliyet’ konseptli Dap Royal Center, burgu şeklinde Dap Burgu ve dalga konseptli Dalga Kule projelerini başlatan Dap Yapı, aynı ilçede şimdi de ‘Tango Kule’ projesini satışa çıkardı. 70 milyon TL’ye mal olacak Tango Kule, dans eden kadın ve erkek figüründen yola çıkılarak tasarlandı. 192 rezidans ve 12 dükkandan oluşan projede fiyatlar 179 bin TL’den başlıyor.

Anadolu yakasında farklı konseptlerle geliştirdiği rezidans projeleriyle tanınan Dap Yapı, bu bölgedeki 15. kulesini Maltepe’ye inşa ediyor. İlçede daha önce Dubai kulelerinden esinlenerek ‘yelken’ şeklinde Dragos Royal Towers, ‘kraliyet’ konseptli Dap Royal Center, burgu şeklinde Dap Burgu ve dalga konseptli Dalga Kule projelerini başlatan şirket, şimdi de birbirine sarılarak dans eden kadın ve erkek figüründen yola çıkarak Tango Kule projesini tasarladı. Proje ile Anadolu Yakası’ndaki kule sayısını 15’e tamamlayacak olan şirket, bu kapsamda 70 milyon TL yatırım yaparak Burgu Kule projesi ile aynı parselde 129 adet stüdyo/single ve 63 adet suit olmak üzere toplam 192 adet rezidans daire ile 12 dükkandan oluşan 21 katlı bir kule inşa edecek.

Araplardan ilgi bekliyoruz

Projenin ilhamını tangonun yüksek ritmi ve mükemmel uyumundan aldıklarını söyleyen Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “5 yıldızlı otel konforunda dekore edeceğimiz Tango Kule, ‘Oturmadığın dönemde kirala’ modeliyle alternatif kazanç imkanı sağlıyor. Haftalık, aylık ve yıllık kiralanabilen daireler profesyonel bir yönetim sistemiyle işletiliyor.

Daire sahipleri dilerlerse mevcut ve yeni yapılacak otellere ilaveten kendi yerlerini rezidans olarak kiralayarak ekstra gelir elde edebiliyor” dedi. 30 ayda teslim edecekleri projede fiyatların 179 bin liradan başladığını söyleyen Yılmaz, “43- 62 m2’lik 129 adet stüdyo/single, 56-79 m2 arası 63 adet 1+1 suit dairelerin fiyatları 179 bin TL’den başlıyor. En yüksek fiyat ise 399 bin TL. Yüzde 25 peşin, yüzde 75 banka kredisi veya yüzde 30 peşinle 36 aya kadar vadelendirilen Dap finans sistemiyle ödeme kolaylıkları da sunuyoruz” diye konuştu.

İlerde rezidans kiralamak için kendi şirketlerini kurabileceklerini ifade eden Yılmaz, projede sözleşmelerini tamamladıkları satış oranının yüzde 40’a ulaştığını, kapora yatıranlarla birlikte dairelerin yarısının satıldığını kaydetti. Yabancıların, özellikle Araplar’ın projeleriyle ilgilenmelerini tahmin ettiklerini belirten Yılmaz, bunun için mütekabiliyet yasasını beklediklerini söyledi.

Sadece stüdyo ve 1+1 dairelerden oluşan Tango Kule’de tüm rezidans hizmetleri verilecek. Projede stüdyo ve suit daireler istenildiği takdirde birleştirilip 2+1, 3+1, 4+1 şeklinde kullanılabilecek. Dap Royal Center bünyesindeki Dap Club ortak kullanıma açılıyor. Burgu Kule‘nin sosyal tesislerinden faydalanabilen projede kafe, restoran, Türk hamamı, sauna, fitness, yoga ve plates salonu gibi sosyal donatıların yanı sıra 21. katta teras havuzu yer alacak. Projenin ortak kullanımda açık ve kapalı 2 ayrı yüzme havuzu daha bulunacak.

Satışlar bitene kadar % 50 prim öngörüyoruz

Çağlayan’da Polisan Holding’ten aldıkları boya fabrikası arsasında ofis projelerinin hafriyatına başladıklarını ve Dalgakule projesinin yanındaki araziyi de aldıklarını kaydeden Yılmaz, gündemlerinde 2-3 konseptli proje daha olduğunu kaydetti. Kartal’daki projelerinde metrekare fiyatının 4-7 bin lira, Maltepe’de ise 7-8 bin liraya ulaştığını kaydeden Yılmaz, “Kartal ve Maltepe, bugünün Zincirlikuyu ve Levent’i gibi olacak. Bu bölgeye göre konut üretmek yerine farklı butik projeler tasarlayarak bölgeye değer kattık. Bu sayede ortalama fiyatı 4-5 bin liraya çektik. Tango Kule projemizde de satışlar bitene kadar yüzde 50 prim öngörüyoruz” diye konuştu.

Ev sahipleri tango dersleri alabilecek

Barbaros Sağdıç tarafından tasarlanan Tango Kule’de iç içe geçerek kenetlenen bina tasarımı ile, dış cephede camların renk oyunuyla beslenerek smokin giymiş bir erkek ve dore elbiseli kadın figürüne dönüştürülmesi amaçlanmış. Ziya Yılmaz, projede Tango derslerinin verilebileceği özel alanlar olabileceğini de ifade ediyor. Sahile 1 km, Marmaray metro istasyonuna 50 m, deniz otobüsüne ve Adalet Sarayı’na 5 dakika, Uluslararası Sabiha Gökçen Havalimanı’na 15 dakika mesafede yer alan proje, Maltepe, Yeditepe, Okan ve Sabancı Üniversiteleri, Marmara Eğitim Köyü, Kartal Eğitim & Araştırma Hastanesi, Yeditepe Üniversitesi Hastanesi, FSM Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sema Hastanesi, Medicalpark, Maltepe CarrefoureSA ve Kozyatağı CarrefoureSA ile çevreleniyor.

Haberin Devamı