Gazete Vatan Logo

Dantel ve fırfırla gelen romantizm

Bu sezon dev büzgülerle doksanları yeniden mi canlandıracaksınız yoksa kullanacağınız taçlarla ofisinizin prensesi mi olacaksınız? İşte 2016 ilkbaharının en yeni trendleri...

Dantel ve fırfırla gelen romantizm

Damalı kumaşlar

Pamuklu, damalı kumaştan yapılmış elbiseler ve geniş paçalı pantolonları sıkça göreceğiz. Victoria Beckham, Celine ve Stella McCartney moda dünyasının bu favori desenini daha basit ve eğlenceli şekilde yeniden yorumladı. Bu sezon, bu markaların raflarına mutlaka göz atmalısınız.

Grafik çizgiler

Çizgilerin yansımalarını birçok tasarımcının koleksiyonunda görebiliriz. Ancak bu çizgileri kısa, dalgalı ve geniş aralıklı pek çok şekilde deneyen Missoni, Roksanda ve Prada bu konuda kesinlikle başı çekiyor. Çizgiler 2016 ilkbaharı için doğru tercih.

Canlı renkler

Christopher Kane, Gucci, Balmain ve Dries Van Noten’ın grafik desenlerini sergiledikleri şovları tam bir meydan okumaydı. Kane’in patchwork elbisesi ve Gucci’nin şeffafmış bluzu örnen verebiliriz.

Dev dalgalar

Micheal Kors, Miu Miu, Roberto Cavalli ve daha birçok tasarımcı tercih ettiği dev kıvrımlarla, güçlü bir romantizmi 2016 ilk baharının anahtar trendi haline getirdi. Bu kıvrımlarım hem sayısı hem de boyutları oldukça önemli.

Haberin Devamı

Taç zamanı

Bu sezon, kullandıkları zarif taçlar olmadan, ne Saint Laurent’in ne de Miu Miu hazırladığı görünümler tam olabilirdi. Süslü bir saç bandı tercih etmek ofis ortamı için daha uygun bir seçim olabilir ancak bir etkinliğe katılırken, içimizdeki şehirli prensesi bulmak için bu taçlar harika birer tercih olacaktır.

Klasik va kalın zincir etkisi

2016 ilkbaharında bereler, broşlar, Deirdre Barlow gözlüklerini yani hepsini bir arada kullanabilirsiniz. Klasik kısa ve kalın zincirler, bu ilkbaharda, etkileyici biçimde yenilerek karşımızdalar. JW Anderson, bu zincirleri dalgalı bir formda kullanmış.

İçinizdeki Kate Moss’u çıkarın

90’lar modası, Saint Laurent’den Vetements’a kadar bir çok tasarımcının 2016 ilkbaharı ve yazı için bir numaralı esin kaynağı. Saint Laurent’de olduğu gibi, askılı elbiselerini lastik çizme ve büyük bir cektle birlikte kullanıp içinizdeki Kate Moss’u ortaya çıkarabilirsiniz.

Askılı elbiseler

2016 ilkbaharı için satın almanız gereken ilk şey askılı elbise. Bu elbislerin Celine’de, oval biçimli dantellerle süslenmiş. Saint Laurent’de, saten ve şifondan yapılmış ve Pucci’de diz altında biten pek çok seçeneği var.

Haberin Devamı

Deri şeritler

Deri şeritler ve canlı desenler, Dolce&Gabbana, Stellar McCartney ve peki çok tasarımcının vazgeçilmezi. Kenzo ise bu trendi daha abartısız biçimde yorumlamış.