Gazete Vatan Logo

“Cüneyt Özdemir’in amacı polemik”

Her şey geçtiğimiz haftalarda yaşanan Polat Towers yangınıyla başladı. Ünlü gazeteci Cüneyt Özdemir, attığı tweette Ece Erken’in yaklaşık 10 yıl önce bir gazeteciyle yaptığı röportajı kastederek “Hatırlarsak Ece Erken İstanbul depremde yıkılırken Polat Towers’daki evinden seyredeceğini söylemişti. Polat Towers yandı İstanbul seyretti!” dedi. Ve kıyamet koptu! Karşılıklı tweetleşmelerin sonu mahkemeye vardı. Biz de Çeşme’de yeni aldığı yazlığında dinlenen Ece Erken’i evinde ziyaret ettik... Nazara geldiğine inanan Erken, Özdemir’e oldukça sinirli, “Ayşe Arman ve Yeşim Salkım’dan sonra bir de benimle gündeme geldi. İnşallah işiyle de gündeme gelir” diyor.

Her olayda kabağın benim başıma patlaması enteresan


Hayırlı olsun, artık Çeşmeli mi oldunuz?
Evet... Bodrum’da çok fazla eğlence var. Bir de çok fazla arkadaşım orada, gezelim diye arayıp rahat bırakmıyorlar. Antalya ise fazla nemli. Çeşme, rüzgarı olsun huzuru olsun bana çok iyi geldi. Yaşlanınca da yaşayabileceğim bir yer.

İlerde buraya yerleşmeyi düşünüyor musunuz?
Evet, düşünüyorum. Burada çok ayrı bir hayat kurdum kendime; bisiklete biniyorum, spor yapıyorum. Sörfe de başlayacağım.

Yazlık bir yerde de olsanız bikinili fotoğraflarınızı göremiyoruz. Niye çektirmiyorsunuz?
Çünkü üç yıl evvel gizlice çektikleri fotoğrafı ilgili ilgisiz her şeye kullanıyorlar. Ciddi bir haberimi bile bikinili fotoğrafla hafifleştiriyorlar. Yoksa vücuduma güvenmediğim için değil. Selülitim de yok çok şükür.

Geçen haftalarda üzücü bir olay yaşadınız ve Polat Towers’taki yangında sizin de eviniz yandı. Nasıl aldınız yangın haberini?
O gün geç uyanayım demiştim ama saat 11.00’de annemin çığlığıyla uyandım. Cep telefonuma baktığımda da yaklaşık 250 cevapsız çağrı gördüm. Nur Yerlitaş’a kadar ünlü ünsüz herkes aramıştı. Annem “ev yanıyor” diye bağırdı. Hemen aşağı indim. Ve de televizyonda evimin yanışını gördüm. 10 yıldır o binada yaşıyorum; çalışanlarını düşündüm ne de olsa hepsi kardeşim gibi, bir yandan evimi, aldığım eşyaları düşündüm. İlk dizimden kazandığım parayla almıştım orayı.

Televizyondan evinizin yanışını mı izlediniz?
Tabii, çok kötü bir şey. Allah düşmanımın başına vermesin. Annemle hüngür şakır ağladık. İlk uçakla da İstanbul’a gittim...
n Maddi kaybınız oldu mu?
İlk taşınan benim Polat Towers’a; satmayı da hiç düşünmedim. Evlendiğimde bile kiraya vermiştim... Maddi kaybım da olmadı zaten. Hatta bina ve evler daha da değerlendi diyorlar.
n Üzüntünüze teselli oldu mu burası?
Nazara geldik biz. Bu yazlığı satın aldıktan 2-3 hafta sonra Polat’taki yangın oldu. Hayatımda ilk kez bu kadar uzun tatil yapıyorum, o yüzden nazara geldim. Tatil fotoğraflarımı da koyunca millet gıcık oldu. Eylül 15’e kadar burada kalacağım. Polat da iki ay içinde tamamen yenilenmiş olacak.

Pek çok ünlü oturmasına rağmen neden Polat Towers’ta ilk siz akla geliyorsunuz?
Nedense oranın muhtarı gibi oldum. Bir Polat Towers’la bir de Beşiktaş’la bütünleşmiş durumdayım.

Adınız hep ön planda sanki...
Her olayda kabağın benim başıma patlaması enteresan oluyor tabii.

Ekmek Kuran çarpsın iddia edilen cümleyi söylemedim

“İstanbul depremde yıkılırken Polat Towers’daki evimden seyredeceğim” dediniz mi?
Ekmek Kuran çarpsın öyle birşey demedim. Diyelim ki ben cahilim. Annem babam da İstanbul’da yaşamıyor varsayalım. Ve de ben zalimce o cümleyi sarf ettim diyelim. Sen yine de bir evin yanmasıyla ilgili, “İstanbul izledi senin evinin yanışını” diye bir tweet atamazsın. Bir insan evladı o cümleyi yazamaz. Sen ne kadar zalim, ne kadar kötü bir insansın. Hele ki senin çocuğun var ya... Allah o kadar büyük ki, herkesin başına getirir, kimse büyük konuşmasın.

Ne olacak şimdi?
Avukatım da söyledi; o kadar dikkatli cümleler yazmış ki, hakaret içermiyor. Ancak ben de onunla ilgili bir sürü duyum alıyorum, ben de hakaret içermeyen o duyumlarımı yazabilirim. Ama ben insanım... Sonra bana anlattılar, “amacı polemik” dediler. Ben de o tufaya düştüm maalesef.

Dikkat çekmeye mi çalıştı?Sanki... Bayağı bir haber oldu kendisi. Ayşe Arman ve Yeşim Salkım’dan sonra bir de benimle gündeme geldi. İnşallah işiyle gündeme gelir.

Albüm yapmam için yıllardır teklif alıyorum

Siz hep bardağın dolu tarafına bakan biri misiniz?
Öyle olmazsam çok yorulurum. Bizim işimiz çok zor. Düşünün ben sanatçı değilim, sunucuyum. Sunucuyken bile insanın üzerine birçok şeyle gelebiliyorlarsa “İyi ki şarkıcı olmamışım” diyorum. Her gün bir polemik, kavga...Uğraşamam ben. Bir ara Gülben Ergen ve Seda Sayan’la polemik yaşamıştım biliyorsunuz. Üzülüyordum ve “ben sanatçı değilim ki, niye bunlarla kavga ediyorum” diyordum.

Size de albüm yapmanız için teklif geliyor mu?

Çok geliyor, hem de yıllardan beri. “Habere dikkat” diye bir internet sitesinde yazıyorum, benimki en çok okunan haber oluyor. Bir şekilde takip ediliyorum ve mutlu oluyorum. Kaset yapsam da yine takip edilirim ama niye başarısız olduğum bir işi yapayım?

Sesinizin güzel olduğunu mu biliyor yapımcılar?
Hayır bilmiyorlar ama sevenlerimi biliyorlar. Onlar her şekilde albümümü alır yani (gülüyor)...

Yeni sezonda ekranda olacak mısınız?İnşallah. Beni acayip tutan bir kitle var. Baktığınızda şimdiki pek çok sabah programının tutmadığını görürsünüz. Çünkü çok fazla “evin içindeki kişi” olamıyorlar. O sıcaklık geçmiyor, oysa o samimiyeti geçirmen lazım.

Yine sabah programı mı yapacaksınız?
Hayır, istemiyorum artık. 15 yıldır gündüz kuşağı programı yaptım ama artık haftada bir gece programı yapmak istiyorum. Daha keyifli geliyor, hem de daha az yoruluyorum.

Eski eşimle sevgili bağımızı koparmamıştık

Yeniden evlenmeyi düşünüyor musunuz?
Evliliğe karşı inancımı yitirdim; kötü bir evlilik geçirdiğim için herhalde. Sekiz yıl flört edip, ilk yılda da boşanınca güvenim de gitti zaten.

Eski eşiniz Tuncer Öztarhan yeniden evlendi. Ancak evlenmeden bir gün önce yani 25 Nisan’da size “Seni seviyorum, senden kopamam” diye mesaj atmış. Doğru mu bu?
Doğru... En önemlisi böyle yaparak dostluğumu kaybetti. Hayatımın üçte biri onunla geçti. Bir dostluğumuz vardı, iyi günde kötü günde birbirimizin yanındaydık. Artık dostluk da kalmadı. Hiçbir kadının yaşamaması gereken bir tecrübe.

Tekrar başlama ihtimali var mıydı bir şeylerin?

Biz zaten görüşüyorduk; sevgili bağımızı da koparmamıştık.

Şu an yeni bir aşkınız var mı peki?
Yok. Olsun diye dua ediyorum ama yok.

Niye yok?
Birisinden hoşlanma şeyimi kaybettim; o gözle bakamıyorum kimseye. Kısmet tabii...




Haberin Devamı