Gazete Vatan Logo

Çocukluk hayalimi bu filmle gerçekleştirdim

Çocukluk hayalimi bu filmle gerçekleştirdim

Yakışıklı mı? Evet! Enerjisi? Harika. Oyunculuğa "Küçük Sırlar" dizisi ile başlayıp "Pis Yedili" ile devam eden genç ve yetenekli Kadir Doğulu, şimdi ise bu hafta vizyona giren ilk sinema filmi "Bir Hikayem Var"ın heyecanını yaşıyor. Oldukça yoğun geçen dizi seti ve filminin vizyona girmesiyle artan yorucu temposuna rağmen güneşli bir günde onu yakaladım ve keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.
Dizi setlerinden arta kalan zamanını oyunculuğunu geliştirmeye harcayan Doğulu, aldığı en büyük eğitimin dizi setlerinde edindiği tecrübeler ve beraber çalıştığı isimlerden ögrendikleri olduğunu söylüyor.
Bilgi sahibi olup sektörde çalıştıkta kendine güvenmeyi öğrendiğini dile getiren Doğulu: "Konu set, senaryo ve oyunculuk olunca her anlamda çok dikkatli davranırım" diyor.



“Yönetmen olmak sanıldığı kadar kolay değil”


Film ve karakterin hikayesi kısaca nedir?

Bir Hikayem Var'da film setlerinde yetişmiş ve kendi filmini çekme hayali olan Mert adında bir genci canlandırıyorum. Yönetmen yardımcısı olarak çalıştığım son filmde yönetmen ile anlaşmayınca kovuluyorum. Kovulunca hırslanıp kendi filmimi çekme kararı alıyorum. Aklımdaki hikayeyi çekebilmek için arkadaşlarımı da yanıma alarak yalan söyleyerek para topluyorum. Bir süre sonra filmi çekerken bu yalanlar ayaklarımıza dolanıyor ama asıl eğlence de bundan sonra başlıyor diyebiliriz.

Kadir olarak film yönetmek gibi hayallerin var mı?

Düşündüklerini doğru bir şekilde yazıya dökmek ve yazılara dökülmüş hikayeleri yönetmek sanıldığı kadar kolay değil. Herkesin tanıdığı ve bu işi yapan çok yetenekli ve çalışkan insanlar var. Bu insanlara imrenmemek mümkün değil. O yüzden belli bir tecrübeye ve bilgi donanımına sahip olmadan bu işi yapmak zor.

Filme nasıl hazırlandın?

Yönetmen ve senaristimiz Talip Hoca ve Merve Taşkan ile hazırlandım. Dizi setimin yoğunluğu yüzünden çok kısıtlı zamanım vardı. 5-6 haftada hazırlanabildim. Tabii çekimler sırasında da çok yogun çalışmaya devam ettim.

‘Müge Boz ile çalışmak büyük avantajdı’


Müge Boz ile aynı ajanstan olduğunuzu ve daha önce tanıştığınızı biliyorum. Bu durum sizin için çekimleri kolaylaştırdı mı?

İyi anlaştığın kişilerle aynı seti paylaşmak her zaman avantaj. Menejerimiz Önem Günal sayesinde tanışıyorduk ve filmden önce de arkadaşlığımızı ilerletecek fırsatımız oldu. Durum böyle olunca bizim için etkisi de fazlasıyla olumlu yönde oldu.

Bir Hikayem Var'ın fragmanı internette rekor kırıyor. Bu durum heyecanınızı artırıyor mu?

İlk yayınlandığı hafta ve devamında rekor sayılan rakamlara ulaştı. Hedefimiz filmde de bu başarıyı yakalamak. Yorum yapanların izlenimleri çok güzel. Özellikle twitter takipçilerimizden harika yorumlar alıyorum. İzlenme oranına da olumlu etkisi olacağına inanıyorum.

‘Pis Yedili'deki enerjimiz her zaman yüksektir’


İlk kez beyazperdede olacaksın. Nasıl hissediyorsun? Çok heyecan var mı?

Filmin heyecanı olmaz mı! Fazlasıyla var. Emek harcadığımız bir işin seyirciler tarafından izlenecek ve filmimizi görüşlerine sunacağımız ilk yer olacak. Çocukluğumdan beri aklımın hep bir köşesinde olan sinema hayali yakında gerçek olacak benim için. Beyazperdede ilk adımlarımı atmaya başlayacağım. Devamı için de çalışmaya ve mücadele etmeye devam edeceğim.

İzlediğin, takip ettigin diziler var mı?

Çok yoğun çalıştığım için çoğu zaman kendi dizimi bile kaydetip sonra izliyorum. Vakitsizlikten izleyemiyorum. Tabii ki neler oluyor diye göz ucuyla baktığım ve sektöre yön verdiğini düşündüğüm diziler var.

Dizi sektöründe neredeyse herkes aynı durumdan şikayetçi... Peki sizin sette durum nasıl?

Tabii çok yoğun geçiyor ama biz biraz daha şanslıyız aslında. Genç bir ekip olduğumuz için enerjimiz her zaman yüksek ve yorgunluğu çok hissetmeden işimizi tamamlıyoruz.


Bir Hikayem

Var’ın senaristliğini, yönetmenliğini ve yapımcılığını Talip Karamahmutoğlu'nun üstlendiği filmde Kadir Doğulu, Müge Boz, Bülent Çolak, Emre Sungur, Turan Özdemir, Teoman Kumbaracıbaşı gibi isimlerin yanı sıra Nuri Alço ve Coşkun Göğen gibi Yeşilçam'ın renkli isimleri de var. Filmin müzikleri ise Cahit Berkay
ve Halil Sezai'ye ait...

Haberin Devamı