Gazete Vatan Logo

Çengelköy’ün ‘park’ına dev yatırım!

250 milyon dolar yatırımla proje hayata geçiyor

Toplam 250 milyon dolarlık yatırımla inşa edilecek Çengelköy Park Evleri, 86 villa ve 83 rezidanstan oluşuyor. Çengelköy’deki projede, ön talep toplama devam ediyor.

Selimoğlu Demirland İnşaat, 250 milyon dolar yatırımla Çengelköy Park Evleri projesini hayata geçirecek. İstanbul Boğazı’na hakim Çengelköy sırtlarında 65 bin metrekare alan üzerinde gerçekleştirilecek projede hem rezidans hem de villa tarzında daireler bulunuyor. 24 ay içinde bitirilmesi planlanan Çengelköy Park Evleri’nde 86 villa, 83 rezidans, sosyal alanlar ve çarşı bulunuyor. Satışların henüz başlamadığı proje için ön talep toplama süreci devam ediyor.

1.5 milyon $’dan başlıyor

Çengelköy Park Evleri Proje Koordinatörü Cemal Kurtoğlu, Çengelköy Park Evleri’nde Emirgan, Hisar, Pera, Kandilli, Kuzguncuk, Aşiyan ve Kanlıca olarak isimlendirilen büyüklükleri 400 metrekare ile 595 metrekare arasında değişen 5 değişik boyutta ve 7 değişik tipte villanın bulunduğu söyledi.

Tek veya ikiz villalardan oluşan projede metrekare fiyatlarının 4 bin ile 4 bin 600 dolar arasında değiştiğini ifade eden Kurtoğlu, “Fiyatlarımız 1.5 milyon dolar ile 2.8 milyon dolar arasında değişiyor. Projede yeşil alanların dışında her evin 250 ila 480 metrekare arsası bulunuyor. Villaların cepheleri de deniz, yeşil alanlar, park, gölet görecek şekilde farklı inşa ediliyor” dedi.

Rezidans dairelerinin ise 84 metrekare ile 348 metrekare arasında değişen büyüklükte olduğuna dikkat çeken Kurtoğlu, rezidans bloğunun zemin katında da çarşının bulunduğunu söyledi.

Rezidans ve çarşı var

İlk etapta 11 dükkandan oluşan çarşı alanının büyüklüğünü ise 2 bin 500 metrekare olarak ifade eden Cemal Kurtoğlu, projenin girişinin cadde tarafından olması nedeniyle de dükkanların caddeye cepheli olduğunu siteye ve çevreye hizmet vereceğini dile getirdi.

Rezidanslarda metrekare fiyatlarının 3 bin ile 3 bin 600 dolar arasında değiştiğini belirten Cemal Kurtoğlu, “Fiyatlar ise 240 bin dolardan başlayıp, 1 milyon dolara çıkıyor” dedi.

Geleneksel mimari

PROJENİN tasarımcısı olan Efekta Mimarlık’tan Yüksek Mimar Kayhan Çakanel, “Doğanın şekillendirdiği tasarımımızda birbirlerinin manzaralarını kesmeden, kendi mahremiyetleri içerisinde farklı ev tiplerinin bir araya getirilmesiyle sokaklar, avlular, mahalleler, çocuk parkları, gezinti alanları ve sosyal tesisler oluşturduk” diye konuştu.

Villaya özel sosyal tesis

CEMAL Kurtoğlu, projedeki sosyal tesisleri şöyle anlattı: “Projede sitede yaşayanların sabit bir sosyal tesisin yanında sokakların da sosyal alanlar olması gerektiği prensibi ile hareket edildi. Villalar ve rezidans için özel sosyal imkanların bulunduğu projemizde açık ve kapalı spor alanları, kapalı havuzları, fitness salonları ve SPAyer alıyor.”

Haberin Devamı