Gazete Vatan Logo

Bu kışın trendi desen zenginliği

Bu kışın trendi desen zenginliği

Fotoğraflar: Barış ACARLI

Atıl Kutoğlu’nun çizgisini, yarattığı desenleri, elbisenin iç etiketine bakmadan tanırsınız. Budur Atıl Kutoğlu’nu farklı kılan. Her zaman zihnimizde yer etmiş belli başlı desenleri kalbinin iç görüsüyle ortaya koyar. Modanın dahi prensinin 2013/ 2014 sonbahar-kış koleksiyonunu Avusturya Başkonsolosluğu’nda sergilediği defilesini adım adım takip ettim. Onur konuğu ise Avusturya Maliye Bakanı Maria Fekter’di.

Bugün burada neler oluyor Atılcım?

İyi soru... Bir defilem var. En yeni koleksiyonum 2013-2014 Fashion Week ile dünya basınına çıktı. Ama burada farklı bir tatla, ikinci en sevdiğim ülke olan Avusturya’nın Türkiye’deki başkonsolosluğunda çok önemli konuklar ile koleksiyonumu sergiliyorum. Benim için çok heyecan verici. Aralarında uluslararası basının temsilcileri, eski dostum olan Avusturya’nın Maliye Bakanı Maria Fekter, Bakan Fatma Şahin, koleksiyonumu giyen senin gibi Türkiye’nin önemli simalarının da bulunduğu çok değerli konuklarımız var. Gecenin sponsoru Erste Banka Ceosunun eşi, aynı zamanda bir kontes olup Avusturya cemiyet hayatının önemli ismi olan Desiree Treichl-Sturgkh.


ÇARPICI Aztek motifleri

Biz seni çok kısa zaman önce İstanbul Fashion Week’te büyülenerek bırakmıştık. Bu sefer nasıl kumaşlar olacak, ne hissedeceğiz?

Buradaki yeni trendim açıkçası desen zenginliği. Bence bu koleksiyonda bizim Anadoluyu da çağrıştıran Aztek motifleri çok çarpıcı. Onun dışında volume ile oynadım; çok farklı kesimler var. Bol kıyafetler ama gene çok seksiler. İnsanı çok ince gösteren kesimler, çizgiler, geometri; önümüzdeki kış için kürk, deri ve drapeler var. Erkeklerde çok cool kıyafetler mevcut. Koleksiyonda minimalist bir çizgi ile buluşan çok büyük bir kültürel zenginlik söz konusu. Yani hem çok lüks ve zengin hem de çok alçakgönüllü ve bağırmayan bir koleksiyon. Günümüzün modern, entellektüel, dinamik senin gibi genç kadınlar için oluşmuş bir koleksiyon.

Jermaine Jackson ile sayende tanıştık. Elizabeth Jagger ve son olarak da Tamara Ecclestone geldi. Bunları neye göre belirliyorsun?

Hepsi arkadaşlarım. Jermaine’in eşi New York’taki defilelerime gelmişti. Elizabeth ‘in New York’ta ilk çıktığı defile 8-9 sene önce benim defilemdi. Tamara ile Avusturya’nın Next Top Model programında 3 ay boyunca birlikte jüri üyeliği yaptık. Ben de Fashion Week defilemi fırsat bilip onları İstanbul’da misafir ediyorum.

Modacının uydu alıcısı gibi tüm antenleri açık olmalı

Defilelerinde podyum arkasında bile hep dingin ve sakinsin. Bu sakinliğini neye borçlusun?
Benim yapım bu. Aslında en zor durumlarda bile sakin kalıp, mantıklı düşünüp, telaş yapmadan yanlış adımlar atmamaya çalışıyorum.
Renkler, desenler... Sen bunları inanılmaz iyi kullanıyorsun. Ne besliyor seni bunları hazırlarken?

Kumaşların çoğunu özel olarak Türkiye’deki ya da Avrupa’daki ünlü kumaş firmaları benim için hazırlıyor. Modacı uydu alıcısı gibi tüm antenleri açık ve her türlü etkiyi içine çekip onu bir süzgeçten geçirip koleksiyonlarına aktarır.

‘Cool kadınlara hitap ediyorum’

Atıl Kutoğlu kadını ne yapar, ne yer ne içer? Cool bir kadın. Güzel örneklerden biri de Ayşe Kucuroğlu. Bir kere hayatın ortasında duran, çalışan, işi, ailesi olan, seyahat eden, her türlü kültürel etkinliği takip eden, yeniliklerden haberdar bir dünyalı kadın. Bu bir Türk kadını da olabilir, Avusturyalı, İngiliz, Fransız da... Çok çok uzaktan da bir asil kanı da olursa fena olmaz (Gülüşmeler)...
Bugün de harika bir saraydayız ve saraylara layık bir koleksiyon izleyeceğiz...
Kendimi kültür büyükelçisi gibi hissediyorum. Avrupa ile köprü olmak, önemli bir ülkenin maliye bakanını getirmiş olmak bana mutluluk veriyor.
Türkiye’yi dünyaya sevdirmek benim küçüklüğümden beri heyecan duyduğum misyon. Beni bir modacı olarak en mutlu kılan şey insanlara mutluluk verebilmek.
Güzel kreasyonlar sunup onların beğenilerini, tebessümlerini, heyecan duyduklarını hissetmek, hele ki üstlerinde taşıdıklarında kendilerini mutlu, şık, emin ve güvenli hissettiklerini görmek benim en büyük mutluluk kaynağım.

İzleyenler ne dedi?


Fatoş Sarıgül

Defileyi onur konuklarından olan kayınpederim Mustafa Sarıgül ile beraber izledik. Çok beğendik.

Ahu Orakçıoğlu

Çok beğendim. Atıl’ın hem kişiliğini hem yaptığı işleri çok beğenirim.Yine misafir sayısı çok fazlaydı; bu tasarımcı için bambaşka bir tat olmalı.

Daniele Fernandes

Türkiye’ye geldiğimden beri Atıl Kutoğlu’nu daha da sever oldum. Daha önce Avusturya ve Almanya’dan temin ediyordum. New York’ta bir seferinde Atıl’ın tasarımını yolda çevirip, “Atıl’ın değil mi bu” diye sorduklarında onun ne kadar global bir marka olduğunu anladım. Bugünkü defile büyüleyiciydi.

Maria Fekter

Atıl harika, çok yetenekli. Bizim ülkemiz ve Türkiye ile güzel bir köprü kuruyor. Burada onu izlemek çok güzel oldu. Özellikle kumaşları dokuması tartışmasız en güzeli. İstanbul’da ve bu defilede olmak çok güzel.

Viyana Opera ve Balosu Başkanı Kontes Desiree Treichl-Sturgkh

Tek kelimeyle harikaydı; hep öyle zaten...

Haberin Devamı