Gazete Vatan Logo

Botoks kurbanları

Canım Türkiyem

Dünyanın en güzel kadınlarından eski süper model Cindy Crawford’un botoks kurbanı olduğu ortaya çıktı. Kocası Randy Gerber ile Los Angeles Lakers Basketbol Takımı’nın bir maçını izlerken çekilen fotoğrafında güzeller güzeli Cindy’nin yüzündeki tüm anlam kaybolmuş. Ünlü Hollywood yıldızı Richard Gere’in eski eşi olan Cindy Crawford’un tamamen donuk bir ifadeyle olan görünümü yüzündeki kırışıklıkları gidermek için botoks yaptırdığını gösteriyor.
Ancak Cindy herhalde ipin ucunu kaçırmış. Bir oraya bir şuraya derken suratı balmumundan yapılmış mumyaya dönmüş. Cindy Crawford gibi dünyada güzelliğiyle efsaneleşen kadınların işi çok zor. Hayranlarının karşısına haklı olarak yaşlanmış bir şekilde çıkmak ve ‘’Bak ne hale gelmiş’’ dedirtmek istemiyorlar. Bunun için de yüzlerine, bedenlerine estetik destek olarak ne gerekiyorsa yaptırıyorlar. Botoksun özelliği deriyi gerip çizgileri yok etmesi ve kişiye kırışıksız bir surat vermesi. Dezavantajı da kişinin yüzünü mumyaya çevirmesi. Ben şahsen yüzdeki çizgileri botoksa tercih ederim. İnsan tanınmaz hale geldikten sonra çizgisiz olmuş kaç yazar? Herkes Ajda Pekkan değil. Ona yakışan başkalarında sırıtıyor. Ünlü film yıldızları Catherine Deneuve ve Michael Pfeiffer da yaptırdıkları estetikleri belli etmeyenlerden. En azından yüzleri, bakışları fazla değişmemiş. Üstelik Cindy Crawford onların ikisinden de çok genç. En iyisi bizim Avşar kızı gibi yapmak. Hülya Avşar’a geçenlerde nasıl güzelliğini koruyup genç kaldığını sormuşlar. ‘’Botoks, g.toks yaptırmıyorum’’ demiş. Çok da iyi ediyor. Çünkü bazen botoks diye yaptırdıkları g.toksa dönüyor!

Trabzon’da Temmuz ayında yapılan Avrupa Gençlik Olimpiyat Oyunları’nın maskotu "Hamsi" ufak çapta bir kriz çıkartmış. Başında keşan, yüzünde gülümseme olan hamsi figürü logo yarışmasını kazanmış. Ancak logoya Trabzonlu bir heykeltıraş itiraz etmiş. Belediyenin isteği üzerine 4 yıl önce Karadeniz oyunları için sahil yoluna hamsi heykeli yapan heykeltıraş, maskotun kendi heykelinin kopyası olduğu ve eserinin çalındığını iddia etmiş ve 50 bin liralık tazminat davası açmış. Haklarında dava açılan yetkililer ise hamsinin Trabzon’un simgesi olduğunu ve kimsenin tasarrufunda olmadığını vurguluyor. Haklılar da... Heykeltıraş davayı kazanırsa yarın öbürgün hamsinin biri denizden çıkıp ‘’Benden izin almadan heykelimi yapmışsınız’’ diye tutturursa ne olacak? Hamsi koydum tavaya da sıçradı gitti havaya. Sonra bir baktım sahil yolunda heykel olmuş!

Net tehlike

Birbirlerine son derece yakışan ve örnek çift gösterilen manken Sema Şimşek ile eski meslektaşı, yeni oyuncu eşi Burak Hakkı’nın evliliğine nazar değdi.
10 yıllık eşini hiç tanımadığını ileri süren Sema Hanım açtığı boşanma davasında Burak Bey’in kendisini internette tanıştığı bir değil birçok kadınla aldattığını iddia ediyor. Burak Bey’in internetteki msn görüşmelerini mahkemeye delil olarak sunan Sema Hanım, eşinin bilgisayar odasına saatlerce kapandığını söylemiş. Son dönemlerde bilgisayarın başından kalkmadığını ve eve sabaha karşı gelmeye başladığını da sözlerine ilave etmiş. İnternet gezinmesi tehlikeli bir ortam oldu. Çakallar pusuda bekliyor. Ağlarına düşürmek için fırsat kolluyor. Burak Hakkı’nın aslında internette çapkınlık yapmasına gerek yok. Kendisi her gittiği yerde dikkat çekebilen ve yakışıklılığıyla karşı cinsten ilgi görebilecek kapasitede bir erkek. Ama internette tanışmak ve flört etmek hem kolay hem de etrafta görünmeme açısından güvenli. Önce biraz cilveleşip mercimeği fırına veriyorsun sonra gizlice buluşabiliyorsun. Kadın veya erkek evli veya ilişkisi olan biri için kaçamak yapmanın bundan kolayı ve rahatı olamaz. Ancak Sema Hanım madem bir anormallik seziyordu neden ok yaydan fırlamadan önce müdahale etmedi. Burak Bey "sosyalleşmek" adına chat yaptığını söylemiş. Sema Hanım kadar akıllı bir kadın bu numarayı yemez. Kocasını tek başına bilgisayar başında bırakıp bırakmamak onun elindeydi. O karışmamayı ve ilgilenmemeyi tercih etti. Sonra da bunlar başına geldi. Bu olay kulağınıza küpe olsun. Eşinizi, sevgilinizi sosyalleşiyor diye bilgisayarın başında başı boş bırakmayın. Sonra pişman olursunuz. Evli barklı çiftler sosyalleşeceklerse bunu birlikte yapmalılar. Çünkü internet ortamında gördüğünüz gibi net bir tehlike var!

Esprili kadın

ABD Massachusetts Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre erkekler esprili kadınları çekici bulmuyormuş. Araştırmaya katılan 3 bin erkeğin çoğu "komik kadın" sevmediklerini ifade etmiş. Uzmanlar; erkeklerin esprili kadını tehditkar bulduğu sonucuna varmışlar. Doğrudur. Tehditkarlıktan ziyade erkekler espriyi kendileri yapmak isterler. Erkeklerin anlayışına göre komik olmak erkeğin işidir, kadının değil. Komik erkekler kadınlara ne kadar cazip geliyorsa esprili kadınlar da erkeğe o kadar uzak ve itici gelir. Komik ve esprili kadın arkadaş olur, ama sevgili değil. Çünkü biz erkekler bu aşk meşk ve de özellikle ‘seks’ işini son derece ciddiye alırız. Gülmek, eğlenmek ayrı; o iş ayrı. Çekici, seksi, cazibeli kadında sululuk, soytarılık yapmayan kadın gibi kadındır. Onun için hanımlar espri yapmadan önce bir kez daha düşünür ve dozunu iyi ayarlarlarsa iki taraf için de çok daha isabetli olur.

Haberin Devamı