Gazete Vatan Logo

Bol tozlu, bol akrepli Kapadokya safarisi

Kapadokya, 24 Eylül’den bu yana belki de geçmişindeki en tozlu ve hızlı aktiviteye ev sahipliği yapıyor.

20 araçtan oluşan jeep konvoyu, gerek dar köy, gerekse engebeli dağ yollarında boy gösteriyor. Yarın sona erecek JeepTrek etkinliğini Chrysler, hem tüm jeep modellerini uluslarası basına tanıtmak hem de çalışanlarına motivasyon olması amacıyla düzenliyor. Zorlu parkurda yaklaşık 250 kişi Chrysler’in Compass, Patriot, Cherokee, Grand Cherokee, Commander, Wrangler ve Wrangler Unlimited modellerinin bulunduğu 35’in üzerinde aracın performansı ve sürüş kabiliyetini deniyor...

En fazla 10 dk. süren asfalt yolculuğundan sonra rota, “Off-road” kavramına hakkını vermek için Kapadokya’nın volkanik oluşumlu engebeli dağ yollarına çevriliyor. Her araçta bulunan telsizden gruba seslenen, ekibin İrlandalı lideri Duncan, deyim yerindeyse iğne deliğinden geçilecek şekilde oluşturduğu parkur hakkında direktifler veriyor.

Heyecan ve tarih içiçe
Kapadokya 60 milyon yıllık bir tarihe sahip. Erciyes, Gül, Hasan Dağları’nın püskürttüğü lava, rüzgar ve yağmur da eklenince ortaya tüm dünyayı büyüleyen bu doğa harikası çıkmış. Her yükseklikte ayrı güzellikte bir fotoğraf karesi yakalıyorsunuz. Havada uçan Jeep’lere bir de kumların içine saklanan ve sizi sokmak için fırsat kollayan akrepler eklenince heyecanınız tavan yapıyor (ayakkabılarınızı giymeden önce mutlaka şöyle bir sallamanız gerekiyor!). Oturduğunuz her yere, dayandığınız her kaya parçasına dikkat etmeniz gerekiyor.
Jeep’ler, kayalara oyulmuş geleneksel Kapadokya evlerinin önünden geçerken karşılaştığınız masalsı doğa karşısında büyüleniyorsunuz. Yüksek kayalardan, daracık oyuklardan geçerken jeep’lerin her bir tekerleği ayrı hareket ediyor. Dışarıdan bakanlar jeep’in devrileceğini zannediyor ancak içeridekiler Jeep’in sunduğu yüksek konfor sayesinde durumun ciddiyetinin farkında olmuyor!

Bu arada Kapadokya’yı kaplayan yumuşak tüfün kolayca oyulabilmesinden dolayı kayada yaşam biçiminin benimsendiği bu dünyada eşi olmayan taş evleri, inzivaya çekilen keşişler de uygun bir ibadet yeri olarak görmüş. Herhalde bu tozu dumanı görseler, kapanacak başka bir yer ararlardı.

















Haberin Devamı