Gazete Vatan Logo

BlackBerry'nin yeni silahı "Z10"

BlackBerry'nin yeni silahı "Z10"

Akıllı telefonların ilk göz ağrısı BlackBerry, rakiplerine kıyasla model üretiminde bir süre geride kalmış bu da "BlackBerry bitiyor mu?" sorusunu akla getirmişti. Taa ki Z10'u piyasaya sürene kadar. İşte telefon piyasasında taşları yerinden oynatacak Blackberry'nin yeni silahı!


lackBerry'nin yeni akıllı telefonu Z10, Vodafone Red'in BlackBerry Türkiye ile birlikte düzenlediği "Vodafone Red Weekend Powered by BlackBerry" etkinliğinde Bolu'nun ünlü kayak merkezi Kartalkaya'da tanıtıldı. Etkinliğe iş ve sanat dünyasının tanınmış isimleri, Vodafone ve Blackberry temsilcileri ve efsanevi kayak şampiyonu Alberto Tomba katıldı.



Ortak Nokta İnovasyon

Etkinlikte görüşme şansı bulduğum BlackBerry Güneydoğu Avrupa ve Türkiye Genel Müdürü Alberto Acito, yeni tasarladıkları BlackBerry Z10 platformunun BlackBerry kullanıcılarına alışık olduklarının ötesinde mobil deneyim yaşatacağını ve sektörün geleceğinin mobil tarafta olduğunu bildiklerini söylüyor. Geçtiğimiz ay Türkiye lansmanını yaptıkları ve BlackBerry Z10 platformunu kullanan yeni modelleri Z10'a gelen talebin kendilerini mutlu ettiğini aktaran Acito, Vodafone ile yaptıkları stratejik ortaklığın güçlerine güç kattığınıda ve en önemli ortak noktalarının inovasyon olduğunu anlatıyor.

İşte yeni efsane

BlackBerry Playbook tableti ile kopyasını verdiği yeni işletim sistemi BlackBerry 10 ile piyasaya sürdüğü yeni Z10 modeli akıcı hızdaki kullanımı ve yeni özellikleri ile ilgiyi üzerinde topluyor. BlackBerry Z10 16 GB dahili hafızaya sahip ve Micro SD destekliyor. 4.2 inc'lik ekranı 1280 X 768 çözünürlüğünde ve 356ppi değerine sahip (inç kareye düşen piksel miktarı). Z10 10 saatlik konuşma süresi ve 13 günlük bekleme süresiyle rakiplerinin önüne geçiyor. Güzel resimleri yakalamanızı kolaylaştıran Time Shift özelliğine sahip Z10 modeli 8 MP kamerası ile 1080p HD görüntü kalitesinde kayıt yapabiliyor.

Hayatı kolaylaştırın

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Öğüt ile sohbetimizde Vodafone'un sadece iyi bir GSM operatörü olarak öne çıkmadığını ve katma değerli hizmetler vererek müşterilerinin hayatlarını kolaylaştırmayı amaçladıklarını vurguluyor. Öğüt, katma değerli hizmetlerini Vodafone Red adı altında topladıklarını ve 2013 yılında hizmetlerinin yeni sürprizler ve avantajlar ile katlanarak artacağını söylüyor. Doğrusu daha üç yıl gibi kısa bir süre önce kurulmuş Vodafone Red'in geldiği konuma bakarsak 2013 sürprizlerini bende merak ediyorum. Bilmeyenler için özetleyelim Vodafone Red üyesi olmak için Vodafone Red tarifelerinden birini seçmeniz gerekiyor ve üye olduğunuz andan itibaren çeşitli ayrıcalıklardan yararlanabiliyorsunuz. Bu ayrıcalıkları Gökhan Öğüt şöyle özetliyor: "Vodafone Red'liler bugüne kadar çeşitli ülkelerde Formula 1 yarışlarını yerinde izledi, locada futbol izleme şansı buldular, İKSV'nin özel festivallerinde ayrıcalık ve kış döneminde kayak merkezlerinde (Kartalkaya, Uludağ, Palandöken ve Kartepe) RentAPlay mağazalarında kayak malzemelerini yüzde 50 indirimli kiralayabilirler, Kartalkaya'daki Grand Kartal Otel’de yüzde 15 indirim alabilirler. Ayrıca Yemek Sepeti'nin yeni projesi Papyon.com ile yaptığımız anlaşma ile Vodafone Red'liler 50'ye yakın restoranda yüzde 20'ye varan indirimler alabilecekler. Red 7/24 kişiye özel hizmeti ile şu an için belli şehirlerde uygulanan mobil hizmet ekibi ve Back-Up kişisel asistanlık hizmetleri de müşterilerimize hak ettiği ayrıcalıkları zaten sunuyor. Bu yıl uygulamaya konulan İstanbul'daki istedikleri herhangi bir noktadan havalimanlarına 50 TL karşılığı özel şoför ile transfer uygulaması ve Ankara, İzmir havalimanlarının iç dış hatlardaki TAV loungerlarından ücretsiz yararlanma ayrıcalıklarıda sürprizlerimiz arasında."

Haberin Devamı