Gazete Vatan Logo

Biri 27 bedene düştü diğeri 20 kilo verdi

Biri 27 bedene düştü diğeri 20 kilo verdi

Bu hafta magazin gündeminde iki ünlünün inanılmaz şekilde kilo vermeleri konuşuldu.
Işın Karaca, son konserine 20 kilo zayıflamış halde çıkarken, Ceyda Düvenci 27 kot bedenine düştüğünü açıkladı. İki ünlüye nasıl zayıfladıklarını sorduk, işte sırları...

Porsiyonları küçülttü,
pilates yaptı



Twitter hesabından 27 beden kot giydiğini söyleyen Düvenci, “27 beden kota girmenin dayanılmaz hafifliği. Sırrım pilates ve akşam yemek yememek. Ekmek tüketimi de sıfır” demişti. Oyuncu nasıl kilo verdiğini anlattı:

- Haftanın dört günü pilates yapıyorum. Setim olmayan günleri spor yaparak geçiriyorum. Günde bir saati mutlaka spora ayırıyorum.

- Pilates hocam Barış Özdemir ile çalışıyorum. Son üç ayda çalışmalarımı yoğunlaştırdım. Zaten 27 kot bedenine düşmem de son üç ayda oldu.

- Akşamları yemek yemiyorum. Yiyip yiyip kilo almayan bir yapım yok çünkü.

- İstediğim yemeği yemekten kaçınmıyorum. Mutlaka çok sevdiğim yemekleri yiyorum ama yarım porsiyon ve gündüzleri yiyorum. Böylece nefsimi de doyurmuş oluyorum.

- Kilo vermek ve spor yaparak fit olmak her şeyden önce sağlık için gerekli. Kendimi daha sağlıklı hissediyorum.

CEYDA DÜVENCİ:



Doğum tarihi: 16 Nisan 1977. Doğum yeri: Bursa.
Boyu: 170 cm.
Çocukları: Melisa Nur Akgün.


IŞIN KARACA:



Doğum tarihi: 7 Mart 1973.
Doğum yeri: Londra.
Boyu: 177 cm.
Çocukları: Erda ve Sasha Mia.

‘Kulaktan duyma diyet uygulamayın’

- Herkes vücudunu iyi tanımalı, hem sağlıklı olmak, hem de iyi hissetmek için. Bunun için de vücudunuza uygun bir spor yapmak ve yiyip içtiklerinize dikkat edip kişisel bir diyet uygulamak önemli diye düşünüyorum.

- Diyetisyenim Yelda Kahvecioğlu ile bir diyet programı uyguladık. Son üç ayda o da etkili oldu, protein ve diğer besinleri dengeledik. Bazen kişiye özel diyet programları gerekiyor, kulaktan duyma diyetler uygulamak yerine.

Öğün atlamadı, bol bol spor yaptı


Işın Karaca ise ona 20 kilo verdiren diyet ve egzersiz programının püf noktalarını şöyle sıraladı:

- Her sabah uyandığımda mutlaka bir bardak limonlu, ılık su içerim.

- Güne sağlıklı ve doygun bir kahvaltı yaparak başlarım.

- Her şeyin doğal ve organik olanını tüketirim. Mevsim dışı sebze ve meyveleri tüketmem.

- Ara öğünlerimi ihmal etmem, benim için diyet yapmak öğünlerimden kısmak ya da atlamak değildir.

- Düzenli olarak pilates yaparım.

- Soframdan beyaz peyniri ve kepek ekmeğini eksik etmem.

‘Akşam yemeğim salata ve sebze’



- İşim yoksa ve spora gitmeyeceksem dahi kızım Mia ve köpeğimle birlikte uzun yürüyüşler yaparım.

- Akşam yemeklerim salata ve sebze ağırlıklıdır. Az et, tavuk ve balık tüketerek sebze ağırlıklı tüketimimi tamamlarım. Vazgeçilmezim ise yeşillikler.

- Süt ve yoğurt tüketimime dikkat ediyorum. Mutlaka günlük kalsiyumumu alıyorum. Ama akşam saatlerinde yine de abartmıyorum.

Yoğun çalışanlar için diyet listesi

Bulunması zor malzemelerle hazırlanmış diyet programlara fitil oluyorum ben de sizin gibi! Çalışan insanın haftada bir, belki de 10 günde bir kez markete gitme zamanı oluyor. Her şeyi al hazırla, ara bul, çok zor. Hepimizin evinde olan veya kolaylıkla bulabileceğiniz malzemelerle hazırlanmış bir program öneriyorum size. Kalori azaltma ve kilo verdiren baharat ve içecekleri kullanma üzerine kurduğum bir program. Üstelik uygulaması da çok kolay. Bir hafta uygulayıp sonuç alınca motive olacaksınız. Sonrasını getirme isteğiniz daha da artacak .

Dikkat!


- Program tamamen sağlıklı, herhangi bir sorunu (diyabet, kan şekeri dengesizliği, insülin direnci, hipoglisemi gibi...) olmayan kişiler içindir.

- Gün boyunca en az 3-4 fincan beyaz ve yeşil çay için.

- Gün boyunca en az 8 bardak doğal mineral seviyesi ve pH’ı yüksek su için. Yiyeceklerle giren sıvı miktarı azaldığı için gerekli olanı yerine koymak zorundayız.

- Akşam 21.00’den sonra hiçbir şey yemezseniz başarı artıyor.

- Haftada 4 kez 30-40 dakika tempolu egzersiz başarıyı katlıyor.

- Miktarlar kadınlar için uygun. Erkekler öğlen yemeğinde ve aralarda miktarları biraz daha artırabilirler.

Pazartesi Kahvaltı 1 küçük kutu yoğurt 1 elma (rendele/ küçük doğra/tam ye) 1 çay kaşığı tarçın Beyaz çay-yeşil çay Öğlen Izgara el büyüklüğünde et Salata (1 yemek kaşığı zeytinyağlı) Beyaz çay-yeşil çay Ara Yarım paket yulaflı bisküvi Üzerine light labne/krem peynir 1 avuç kiraz domates Akşam 1 kase çorba (içine 1 çay kaşığı zerdeçal) Sebze yemeği (6 kaşık) 1 dilim ekmek Ara 1-2 taze meyve Salı Kahvaltı 2 adet haşlanmış yumurta 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 avuç kiraz domates Öğlen Izgara somon Buharda sebze Ara-Akşam birleşecek (17-18.00) 1 simit 1 dilim peynir Domates Beyaz veya yeşil çay Gece 2 taze meyve (1 kase çilek+1 elma) Çarşamba Kahvaltı 1 kutu probiyotik yoğurt 1 armut 1 çay kaşığı tarçın 2 ceviz Öğlen Sebzelerle çırpılmış 2 yumurta Salata Ara 1 bardak light ayran Yarım paket yulaflı bisküvi Akşam 1 kase çorba (zerdeçallı) 2 köfte 6 yemek kaşığı sebze yemeği (acı kırmızı biberli) Gece 1 iri havuç Salatalık Perşembe Kahvaltı 1/2 simit 1 dilim peynir Beyaz-yeşil çay Öğlen Çorba (acı kırmızı biberli) Salata Ara 1 kutu probiyotik yoğurt 1 çay kaşığı tarçın 1 elma rendesi 2 ceviz Akşam Izgara balık Salata 5 yemek kaşığı zeytinyağlı Gece 1 iri havuç 2-3 diyet bisküvi Cuma Kahvaltı 2 haşlanmış yumurta (üzerine acı kırmızı biber ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin) 1 avuç kiraz domates ve maydanoz Öğlen 5 yemek kaşığı baklagil (1 çay kaşığı zerdeçallı) 4 yemek kaşığı bulgur Çoban salata Ara ve akşamı birleştir (17-18.00) 1 kase yoğurt Taze meyve 3 kaşık müsli 1 çay kaşığı tarçın Gece Yarım paket yulaflı diyet bisküvi 1 portakal Cumartesi Kahvaltı Taze meyve tabağı (üzerine 1 çay kaşığı tarçın) Öğlen Döner veya ızgara et (acı kırmızı biberli) Salata Ara 1 elma Akşam Izgara somon Sebze (1 çay kaşığı zerdeçallı) Gece 1 bardak light süt 1 kare bitter çikolata 1 çay kaşığı tarçın 2-3 adet yulaflı tatlı bisküvi Pazar Kahvaltı 1 simit 1 dilim peynir 1 haşlanmış yumurta 3 zeytin Domates-salatalık Beyaz-yeşil çay Öğlen-Akşamı birleştir Izgara balık Salata 2 top dondurma Gece Taze meyve tabağı

Haberin Devamı