Gazete Vatan Logo

Bird"de bir ayda 400 ördek yendi

Yer bulmak zor, yemekler lezzetli, dekor ise oldukça sade...

İstanbul gece hayatı hareketlenmeye başladı. Geçen yılın popüler mekanları kendilerini tekrarlamamak için sezona yeniliklerle giriyor. Şişhane"nin gözde restoranlarından Bird de mönüsünü tazeleyenlerden oldu. Burada yer bulmak zor, yemekler lezzetli, dekor ise oldukça sade... Şehrin cazibe mekanlarından biri haline gelen Bird"ün sahibi
Aliye Turagay ile müdavimlerin bu sezon neler ile karşılaşacağını konuştuk...

Şişhane"deki mekanlar son zamanlarda tüm popülerliğini kaybetmesine rağmen Bird, kapılarını yeniden açtığında müdavimler hemen yerlerini ayırttırdı. Bird"ün sahibi Aliye Turagay bu yaz kapalı olan mekanın mönüsünde yine farklılık yarattığını belirtiyor ve ekliyor: "Bu sezon dekorumuzda hiçbir yenilik yapmadık. Şarap mönümüzü çok zenginleştirdik. Yemek mönüsünün çok sevilenlerini bıraktık, onların yanına bu yıl yaptığımız Uzak Doğu gezilerimizden derleyip topladığımız yeni lezzetleri ekledik. Çok iyi hazırlayamadığımız hiçbir yemeği mönümüze koymuyoruz. Thai ve Vietnam usulü başlangıçlar ve ana yemekler bu senenin yenilikleri..."

Mekana özellikle şık gitmeyi tercih edin

Özellikle ördeği ile ünlü olan mekan bir ayda 400 civarında ördeği masalara servis etmiş. Bu yılın favori yemekleri ise karidesli guacamol, ördek dürüm, mönüye yeni eklenen tatlısu kereviti ve kereviz salatası... Türk müşterilerin Uzak Doğu mutfağına artık çok açık olduğunu söyleyen Turagay, bunu seyahat trendinin gelişmesine bağlıyor, "İnsanlar gittikleri ülkelerde birçok şey tadıyorlar. Asya mutfağında kullanılan malzemeler çok yabancı geliyordu. Ama yedikçe ve bu ülkelere gittikçe tutkunu oldular" diyor.
Mekanda bu kış tarçınlı ve nar sulu içkiler çok moda olacak. Turagay, ördeğin yanında ise mutlaka müşterilerinin kırmızı şarap tercih etmesi gerektiğini söylüyor.
Bird"ün kapısında çok şık kadın ve erkeklere rastlarsınız. "Buraya gelmeden önce kıyafetimize dikkat etmemiz gerekiyor mu?" sorusunu Turagay şöyle cevaplıyor: "İnsanların buraya şık gelmesi bizim de dikkatimizi çekti. Bu bizden kaynaklı bir durum değil. Açarken burayı kim kullanacak bilmiyorsunuz. Çocuğunuzu seçemediğiniz gibi müşterinizi de seçemiyorsunuz. Çok şık ve zarif bir alıcımız varmış. Bu kadar yükseleceğimizi de tahmin etmiyorduk. Bir ara 35-40 yaş arası müşterimiz çok sık geliyordu. Sonra birden bire değişti. Yemeğe de gençler gelmeye başladı. Babalarını, annelerini burada görüyorlar."

Gençler içkili, 40’lı yaşlar yemekli partileri seviyor

Mekana gelmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırmanız lazım. Çünkü geçtiğimiz yıl
bütün hafta boyunca tek bir boş masa kalmadı. Hatta aynı anda 60 kişinin yemek yiyebileceği Bird, günde 150-200 rezervasyon alan bir yer haline geldi. Turagay, "Rezervasyon yaptırmadan gelen misafirlerimizi ne yapıp ne edip masa ayarlıyoruz. Ortada bırakmamaya gayret ediyoruz. En kötü barda biraz bekletiyoruz. Buraya her isteyen, istediği saatte gelebilir. Bizim kapıdan çevrilmelerden dolayı çok insanın kalbi kırıldı geçen sene. İçerideki kalabalık
artık nefes alamaz duruma geldiğinde insanları geri çeviriyoruz. Tehlikeli olabiliyor çünkü. Buraya zaten bizim müziğimizi ve yemeğimizi sevmeyen insanlar gelmez. Mekanı büyütmeyi de düşünmedik. Bu düşüncemiz de bize çok büyük bir sıkıntı yaratıyor" diyor.
50"li ve 60"lı yılların müzikleriyle verilen partilerin oldukça popüler olduğu mekana gelen gençler sadece içkili partileri seviyor.
30-40’lı yaşlı müdavimler ise yemekli partileri tercih ediyor. Aliye Turagay buradaki her kutlamayı mutlaka çılgın bir partiye dönüştürdüklerini belirtiyor ve ekliyor, "İnsanlara unutulmaz bir gece sunuyoruz. Barımızın mönüsü de yaptığımız her parti ve özel yemek için gerekli imkanı sunuyor. Ama iş bununla da kalmıyor. Mutfak ekibimizi de seçerken çok dikkat ediyoruz. Bu durum ambiyansa ve müşterimize de yansıdı. Ama bizim tarzımız insanların hoşuna gitti. Her şey bir arada olunca insanlar koşa koşa geliyor. Tek başına mönü ya da bar yetmiyor. Hepsini bir arada, uyum içinde sunmanız gerekiyor."

Haberin Devamı