Gazete Vatan Logo

Bir okul, iki sahne ve menajerlik de beraberinde

CRAFT dördüncü yılını geride bıraktı. Bugün 200 öğrenci kapasiteli bir oyunculuk okulu, iki tiyatro sahnesi ve bir de menajerlik oluşumuyla yola devam ediyorlar. Bu büyümeyi ve faaliyetlerini konuştuk.

Bir okul, iki sahne ve menajerlik de beraberinde

Craft nasıl ortaya çıktı?

Bahar Erkal: Biz aslında üniversite döneminden bilardo arkadaşıyız Çağ ile. İkimiz de şampiyonalara katılıyorduk, yani iddialıydık ve aslında rakiptik. Şimdiye 14 yılı aşkın süren arkadaşlığımızla hem dost hem de ortağız.

Çağ Çalışkur: Bir Bodrum tatili sırasında Bahar’la rahat çalışabileceğimiz bir atölye açma fikri üzerine konuşuyorduk. Zaten arkadaşlarımızla birlikte bazı çalışmalar yapıyorduk o dönemde. Bir gün, Fındıklı‘da yürürken Craft Fındıklı’nın şimdiki binasının boş olduğunu görüp hemen Bahar’ı aradım ve harekete geçtik. Ve bir anda Craft doğdu. Ama o zaman tiyatro değildi tabii, sadece atölyeydi.

Peki tiyatro nasıl doğdu?

Bahar Erkal: Atölyenin varlığı bir üretim alanı ihtiyacı doğurdu ve tiyatroyu açtık. Ekip kendi kendine büyüdü çünkü bunu severek ve eğlenerek yapıyoruz. Çağ zaten oyuncu eğitmeni ve koçu, aynı zamanda da yönetmenlik yapıyor. Asla yadsınamayacak en büyük desteklerden biri de elbette İpek Bilgin. İpek Hoca olmasaydı belki de bu kadar cesaretli ve başarılı olamazdık.

Haberin Devamı

YURT DIŞI DENEYİMİ OLAN ÖĞRETMENLER

Menajerlik tarafı nasıl gelişti?

Erkan Kurtuluş: Craft olarak bugüne kadar 700’ü aşkın öğrenciye oyunculuk eğitimi verdik. Onları çok iyi tanıyoruz ve çok seviyoruz diyerek kurduk menajerlik tarafını. Şimdi iyi ki yapmışız diyoruz.

Craft Atölye’nin diğer tiyatro okullarından farkı ne?

Bahar Erkal: Okul, tiyatro ve menajerliğin bir arada olması. Öğretmenlerin çoğu yurt dışında çalışıp teknikleri öğrenen insanlar.