Gazete Vatan Logo

Bir daha basketçiye motor yapmam

Bir daha basketçiye motor yapmam

TT Custom Choppers’ın sahibi Tarhan Telli son olarak NBA’de oynayan Hidayet Türkoğlu’na bir motor yaptı. “2 metre 10 cm’lik Hido’nun kol ve bacak mesafesi o kadar uzun ki, en zorlandığım iş oldu” diyor...
Tamamı altın olan dünyanın en pahalı motosikletini de yapan Telli, “Motor dövme gibidir; bir alan mutlaka bir adet daha alır” diyor.


Hidayet Türkoğlu’na motor yapma fikri nerden çıktı?

Hidayet üç ay önce Instagram’da Beyaz’a yaptığım motorun fotoğrafını görmüş. Ve kendi Instagram hesabında fotoğrafı, “Bir gün bu hayalime sahip olacağım” yazarak paylaşmış. Bir arkadaşım vasıtasıyla bunu öğrenince hemen Hidayet’e ulaştım ve “Bu bir hayal değil; sana özel bir tasarım yapacağım” dedim. Çok duygulandı... Bir hafta sabahlara kadar çalışıp Hidayet’in boyuna, kilosuna özel bir tasarım yaptık. Minimalist ve elegan bir motor oldu.

Bu kadar uzun boylu birine tasarım yapmak zor olmadı mı?

Hido’nun boyu 2 metre 10 cm. Kilosu 115. Hayatımda yaptığım en uzun motor oldu. Bir daha yapmam sanırım; çünkü kol mesafesi, bacak mesafesi o kadar uzun ki... En zorlandığım motordu. Şimdi merak ettiğim şey şu; bu motoru tamamen bitirdiğimde kim test edecek? (Gülüyor)...

Ne zaman teslim edeceksiniz?

21 Haziran benim doğum günüm; o zaman teslim edeceğim.

‘Anneler Günü hediyesi olarak
3 tekerlekli motosiklet yaptırıyorlar’



Niye 3 tekerlekli motor yaptınız?

Artık dünyada motosiklet iki tekerden üç tekere dönmekte. Çünkü daha konforlu ve daha az riski var. Bak mesela Beyaz da bana şimdi ikinci motorunu yaptırıyor; üç tekerlekli. Eminim seneye bir tane daha yaptıracak, çünkü motor sevdası dövme gibi. Bir tane al, hayatın bitti. Mutlaka bir tane daha almak istiyorsun.

Kadınlar da tercih ediyordur...

Şu an elimde 11 adet üç tekerlekli motosiklet siparişi var. Kocalar, Anneler Günü için eşlerine üç tekerlekli motosiklet yaptırıyor. Hepsi de sürpriz!

Üç tekerlekli olunca fiyat fark ediyor mu?

İki tekerleklilerde fiyat 10-35 bin Euro arasında değişirken, üç tekerlekli de 18 bin Euro’dan başlıyor.

Dünyanın en pahalı motorunu yapıp, Guiness Rekorlar Kitabı’na başvurdunız.

Geçen yıl mücevher tasarımcısı Sevan Bıçakçı gelip, çok özel bir makine istediğini söyledi. Dünyada boya kullanılmadan yapılan ilk motosikleti yaptım. Minyatür sanatçısı Hasan Kale tarafından detayları yapılmış ilk motor. Tamamen elle yapıldı. Üzerinde minyatür, heykel, oymacılık sanatının örnekleri var. Toplam bir yılda bitti. İçinde 18 ayar altın varak ve platin altın var. Dünyanın en özel motoru çünkü ne kadar altın varak harcadığımızı bile bilmiyorum.

Sizin esas hayaliniz araba yapmaktı değil mi?

Başbakan dedi ya; “Yerli otomobil yapacak babayiğit arıyorum” diye. Biz baba değil ama yiğitiz. “Motomobil” projem var. Bunun için geri vitesli motosiklet; üç lastiğe döndürme kiti ve otomotik vitesli motor yaptım. Ancak TÜBİTAK’tan maddi destek göremedim ve projemi dondurdum.

‘Artık Türk kızlarıyla beraber olmuyorum’

Daha önce adım Özge Ulusoy ve Serenay Sarıkaya’yla yazıldı. Magazinde görünmekten çok rahatsız oluyorum ve bu isimleri de tanımıyorum. Zaten artık Türk kızlarıyla beraber de olmuyorum. Şimdi beraber olduğum kız, İspanyol bir model. Bak şu an evde maymunumun poposunu yıkıyor sonra da kremleyecek. Pitbull köpeklerimi yıkayacak. Akşam da nargilemi hazırlayıp, bana et pişirecek... Bunları yapacak Türk kızı göster bana, nerede? Ancak “Hangi kokteyle gideceğiz ya da Hermes çantam motora sürtülürse yırtılır mı” diyor bizimkiler...

Bu yaz retro modası var. Artık yeni olan hiç bir şey para etmeyecek. 60’lar-70’ler ruhu giyimde de, otomobilde de motorda da var.

Her şeyi tasarlayabilirim
denizaltı dahil!



Suudi Arabistan’da fabrika kurmanız da teklif edildi ama Bakan Nihat Ergün’le görüşünce vazgeçtiniz sanırım...

Evet, gani gani paralar verdiler ama gitmedim. Bana bir günde Mekke’de oturma izni çıktı biliyor musun... Daha önce Arabistan’a 2-3 otobüs yapmıştım. Beni o günden beri yani iki yıldır takip ediyorlarmış. Ortaklık teklif ettiler; hatta özel uçak yolladılar. Gittim, görüştüm ama kabul etmekten vazgeçtim.



Tasarlayamayacağınız bir şey var mı?

Yok... Helikopter de yaptım; tekne de... Denizaltı da yaparım, sadece biraz çalışmam gerek. Bak şu an oturduğun koltuğu da ben yaptım... Bugünlerde dört lastikli, arazide insansız gidebilecek bir savaş aracı yapıyorum; Savunma Sanayii için. Bir de özürlü kardeşlerim için rahatça kullabilecekleri bir araç tasarlamak istiyorum.

Ne zamandır tekne tasarlıyorsunuz?

Geçen yıldan beri. Şimdi beşinci teknemi tasarlıyorum; Monte Carlo’da bir milyonere gidecek. Fiyatları, 475 bin Euro’dan başlıyor. Ultra A plus tekneler.

Haberin Devamı