Gazete Vatan Logo

Beyoğlu'nun kahvecisi Krepen

İstiklal Caddesi'nde sinema çıkışı kahve içecek yer arayıp da bulamayanlar. Cafe Krepen, 30 çeşit kahveyle sizi bekliyor

Nostalji ve modernizmin bir yudum kahvede buluştuğu ayrıcalıklı bir mekan Cafe Krepen. Mekan henüz çok yeni ancak deneyimli kadrosu ve bize sunduğu alışkanlık yapacak ayrıcalıkları ile şimdiden bir klasik olma yolunda. Adını aldığı ünlü Krepen Pasajı'nın Beyoğlu'ndaki son esintisi gibi duruyor. Mimar İsmail Altın tarafından tasarlanan, zeytin ağacının ahşaptaki estetiği ile minimalizmin buluştuğu iç mekan dekorasyonu ve ressam Ayhan Tamak'ın resimleri ile süslenen duvarlar çok sıcak. Kafe Krepen güne sabah 10.00'da kahvaltı ile başlıyor. Kahvaltı tabağının yanında, fırında hazırlanan kaşarlı simit ve omlet çeşitleri ile zenginleşen mönü güne başlamanın doğru adresini göstermek için hazırlanmış durumda. Kahvaltı sonrası tüm günü kapsayan yemek seçenekleri ise, işin içine dünya mutfağının Krepen'e özgü lezzetleri girince daha bir cazip hale gelmekte.

..Ve elbette ki Cafe Krepen'in vazgeçilmezi durumundaki kahveler. Dünyanın her yerinden taşınmış tariflerle zenginleştirilen, sıcak ve soğuk 30 değişik lezzetten oluşan kahve olanakları konusunda en az hepsini bir kez denemeli. Yapım yöntemlerinden, tohumlarının taşındığı ülkelere kadar her birinde farklı keyiflerin gizli olduğu Krepen kahveleri, aynı zamanda mekana bunca farklı lezzetin bir arada sunulduğu tek caf e olma özelliğini de hediye etmekte. Double bir espresso ile sinirlerinizi yatıştırmanız, ya da dondurmak bir frape ile yüzünüzde açacak güller... Her ruh haline uygun kahve mevcut, global dünyanın favorisi Brezilya kahvesinden Yemen kahvelerine kadar birçok çeşidin yanında Yunan frapesini de bulmak mümkün. 60 kişilik, oldukça geniş olan mekanda, ice latte'ler 4,5 milyona frapeler 4 milyona sıcak kahve ve espresso ise 3-5 milyon arası fiyatlarla satılıyor.

Cafe Krepen: İstiklal Cad. Halep Pasajı. No: 140/6 Beyoğlu.
Tel: (0212) 244 93 49
Kolay bulmak için : Beyoğlu Sineması girişindeki, Metropol kitapçısının üst katı.

Haberin Devamı