Gazete Vatan Logo

'Başrole alışmam uzun sürmedi'

Miss Turkey üçüncüsü Hazal Subaşı günlük dizi Adını Sen Koy’da oyunculuğa adım attı. ‹lk dizisinde başrolü üstlenen Subaşı, “Başrol ciddi bir iş ama çabuk alıştım, mutluyum” diyor.

'Başrole alışmam uzun sürmedi'

Henüz 21 yaşındasınız, Miss Turkey güzeli seçildiniz ve Adını Sen Koy dizisinde başroldesiniz. Başrol sorumluluğu sizi nasıl etkiledi?

Mutluyum, gurur verici duygular içindeyim. İlk projemde başrol olarak yer alıyorum. Yüksek olumlu geri dönüşleri almak, projemizin iyi gidiyor olması başarılı hissettiriyor. Başrol olmak hayatımın geneline de yansıdı. Sonuçta bu ciddi bir iş, ilk kez çalışıyorum ve çok büyük bir sorumluluk. Bir adaptasyon süreci geçirdim ama alışmam uzun sürmedi. Önemli olan ilk önce bu sorumluluğun farkında olmak...Kariyerinizde yükseliş ve oyunculuktaki hedefiniz nedir?

Aslında oyuncu olmayı hiç düşünmemiştim. Yeni tecrübeler edinmeyi severim. Böyle bir fırsatı değerlendirmek istedim. Tereddütlerim ve korkularım vardı. Çünkü bu konuyla ilgili hiçbir deneyimim yoktu. Ajansım Black Swan Casting aracılığı ile ekran önü eğitimler almaya başladım devamında da sette yönetmenlerimiz yardımıyla pratiğe döküyorum. Oyunculuk çok yaratıcı bir meslek, sonu yok. Hedefim kendimi geliştirmeye devam edip kalıcı olmak.

Haberin Devamı

Adını Sen Koy dizisi sizin için nasıl bir deneyim oldu?

Belki biraz zorlu bir süreç oldu ama özellikle günlük dizi olması bana çok şey kattı, kısa zamanda çok şey öğretti.

Eleştirilere ne kadar açıksınız?

Eleştirilere açığım. Vakit bulabildikçe bakıyorum, dikkate alıyorum. Bazen hiç farkında bile olmadığım şeylerle karşılaşıyorum. Bu eleştirilerin beni daha iyiye götürdüğüne inanıyorum. Sevdiğim eleştiriler daha sempatik olduğuma yönelik, sevmediğim bir eleştiri genelde olmaz çünkü olumsuz insanları ve söylemlerini etkileşim alanıma almıyorum. Hatta çevremdeki olumsuz insanları da uzaklaştırırım. Hayata olumlu bakmak başarı için çok değerli.

Seçilmiş biri olmak bir ayrıcalık

Günlük dizi temposu sizi zorladı mı?

İlk başlarda yorgun düştüm, çabuk hastalandım fakat artık vücudum alıştı. Dinlenmek için az da olsa vaktimiz oluyor tabiki.

Güzellik oyunculukta ne kadar önemliymiş?

Hiçbir meslekte yeterli olamayacağı gibi oyunculukta da yeterli değil. Televizyon önündeyiz, kendimize bakmamız gerek, görsellik önemli fakat bu işin aslı adı üzerinde oyunculuk. Ayrıca başka alanlarda da kendimizi geliştirmemiz gerekiyor ki işimize de katkı sağlasın.

Haberin Devamı

Miss Turkey yarışması Oyunculuk için bir basamak sağlıyor mu?

Miss Turkey Türk kadınının dünyaya en iyi şekilde tanıtılması için çok önemli bir organizasyon. Bizler bu yarışmaya öncelikle ülkemizi temsil etmek için katıldık, bu gururu yaşadık. Sonrasında da oyunculuk için gelen teklifler doğal olarak oluyor çünkü on binlerce başvuru arasından seçilmiş kişiler oluyorsunuz. Bunun ayrıcalıklarını yaşıyoruz.

Tanınmak hayatınızı değiştiriyor mu?

Değiştiriyor. Bu değişimi ilk olarak yakın çevrem daha sonra sosyal medyadaki hissettim. Onların samimiyeti işimi anlamlı kılıyor.

Oyuncu olmasaydınız, hayalinizdeki meslek neydi? Reklamcılık okuyorum, şu an üçüncü sınıftayım. Severek okuduğum bir bölüm. Yaratıcılık gerektiren işleri severim. Bu alanda kariyer yapardım. Şansa inanıyorum. Çevremdeki insanların hatta yeni tanıştığım birinin bile şansımı iyi veya kötü yönde etkilediğini düşünürüm. Genelde ailem ve arkadaşlarım şanslı olduğumu söyler.

Haberin Devamı

Doğallığı seviyorum

Estetik Konusuna bakış açınız nasıl?

Doğallığı seviyorum ama estetiğe asla karşı değilim. Herkesin kendinde bulduğu kusurlar vardır. Fazla abartılı olmadığı sürece kusurlarını gidermek kişiye kendini iyi hissettirir. Önemli olan da bu.

Kendinizi zinde tutmak için neler yapıyorsunuz?

Tatil olmadığım sürece düzenli spor yapma fırsatım olmuyor. Uyku düzenime, beslenmeme dikkat ediyorum. Doğal besinler yemeye çalışıyorum. Vakit buldukça yürüyüş veya koşu yapıyorum.

Bir sosyal sorumluluk projesi yapmak isteseydiniz bu ne olurdu?

1 ay önce ‘Kelebek Hastalığı’ olan çocuklar adına düzenlenen bir sosyal sorumluluk projesinde yer aldım. Umarım farkındalık sağlamak adına bir yardımım olmuştur. Hayvanlarla ilgili bir projede bulunmak hatta projeyi hayata geçirmek çok isterim.