Gazete Vatan Logo

'Başrol oynama takıntım yok'

'Başrol oynama takıntım yok'

Oyuncu ve sunucu Melike Emiroğlu, şimdi de Starlife adlı magazin programını sunacak. En büyük hayali ise bir fotoğraf sergisi açmak. Sektörde 13 yılı devirdiğini söyleyen Emiroğlu, ‘‘Bazı yan roller başrolden daha etkin’’ diyor.

Fotoğraf: Mustafa KIZIL

STAR TV’nin bugün yayınlanacak olan magazin programı Starlife’ın sunucusu oldunuz. Peki magazinle ilgili misinizdir? Paparazzilere kızan mı yoksa onlara hak veren ünlülerden misiniz?

Magazinle işimin gerektirdiği kadar ilgiliyim; sevdiğim, beğendiğim, merak ettiğim insanların hayatından haberdar olmak güzel bir şey. Ben bu işin bir denge meselesi olduğunu düşünüyorum... Ayrıca kızmıyorum; sınırlar bilindikçe, haber yapılırken empati kuruluyorsa ve her şey kurallara uygunsa, etikse kızılacak bir durum kalmıyor bence...


Genelde iş dışında neler yapıyorsunuz? Sizi magazinde pek görmüyoruz çünkü; gizli adresleriniz mi var?

İş dışında Alaçatı’da açmış olduğumuz bir otel var, adı “Misafir Alaçatı”. Genelde onunla meşgul oluyorum. Benim gizli adreslerim yoktur her zaman nereye gidersem yıllardır da aynı yerlerdeyim.

Ne eğitimi aldınız? Çocukluktan beri hayal ettiğiniz iş miydi yani oyunculuk?

Oyunculuk ve sunuculuk egitimi aldım. İstediğim bir işti oyunculuk. Etrafimdaki insanların her şeyin öncesinde de ailemin desteklemesiyle bu işlere adım attım. Tam da dediğiniz gibi oldu; biraz çevre biraz istekle ajansa kayıt olmamla bu macera başladı.

Kaç yıl oldu? Bulunduğunuz noktadan memnun musunuz?

Tam 13 yıl oldu... Şu an bulunduğum noktadan memnunum; belki bazı şeyler daha hızlı gelişebilirdi hayatımda ve daha popüler olabilirdim. Ancak ben hep sadelikten, doğru işten yanaydım. Ayrıca zamanlamaların da doğru olduğuna inanıyorum.

Spor ayakkabı olmazsa olmazım

Otel açma fikri nereden aklınıza geldi? Ne kadar oldu açalı; patroniçe olmak nasıl; zor mu
kolay mı?


Hayalim olan bir şeydi ufak bir butik otele sahip olmak... Kıştan beri süren hazırlıklar sonunda Haziran ayında faaliyete geçtik... İnsanlarla iletişim kurmak, onları memnun etmek zor kısmı ama mekan güzel, gelen misafirler keyifli olunca her şey çok zevkli oluyor.Kahvaltısından oda temizliğine kadar her şeyle ilgilenmek beni, zor da olsa çok mutlu ediyor.

Bir dönem dekorasyon programı sunmuştunuz. Şimdi de magazin programı. Oyunculuk ne durumda? Yoksa bir süre uzak mı duracaksınız?

Ben farklı şeyler yapmayı seviyorum, her işin ayrı bir heyecanı var. Oyunculuk çok sevdiğim bir meslek ama reyting kaygısı biraz ön planda ve inandığınız işin elinizden gitmesi biraz heves kaçırıcı. Uzak durmak gibi bir şey söz konusu değil. Zamanı geldiğinde doğru projeyle yine ekranlarda olacağımı düşünmekteyim.

En beğendiğiniz, beraber rol almak istediğiniz aktör kim?

Türkiye’de takdir ettiğim ve beğendiğim isimler var ama tek bir isime yönelmeyeyim.

Şu an en beğenerek izlediğiniz dizi hangisi?

Kaçak Gelinler ve Aramızda Kalsın.

Sokakta sizi tanıyanlar ne diyor, isminizi söyleyerek mi geliyorlar yanınıza; tepkiler nasıl?

Gayet güzel tepkiler alıyorum, sevdikleri karakter ya da programlarımdan sohbet ediyoruz. Bunlar da benim için güzel anılar oluyor tabii ki.

Güzellik oyunculukta sizce ne derece önemli?

Yaptığımız iş dolayısı ile görsellik tabii ki önemli; ama güzellik görecelidir.

Modayla aranız nasıl? Sıkı sıkı takip eder misiniz?

Güncel modayı takip ederim, takip etmeyi de severim. Kendime yakışan parçaları seçerim. Bazen kendi kendime evde bir şeyler kesip birleştirip, ortaya çıkardığım moda akımları da oluyor (Gülüyor)...

Alışverişe çıkınca en çok ne alırsınız?

Genelde spor ayakkabı tercihim... Topuklu çok sevdiğim halde rengarenk bir spor ayakkabıyı hiçbir şeye değişmem.

Bakım sırlarınız nelerdir?

Doğal yağları tercih ediyorum. Yiyeceklerime de dikkat ediyorum, seçiciyim. Kışın gündüz bile koruma faktoru sürerim ve de bol su.

Alaçatı’da otel açtım; yılın bazı ayları orada yaşıyorum

En büyük hayaliniz nedir?

En büyük hayalim bir fotoğraf sergisi açmak ve şu an mevcut işlerimi başarıyla sürdürmek...

Şimdiye dek neden başrolde göremedik sizi?

Başrolde olmalıyım diye bir takıntım yok çünkü... Bazı karakterler başrolden daha etkin ve dikkat cekicidir... Ayrıca daha önce yayınlanan bir gençlik dizisinde başrol olmuştum.

Nasıl bir karakteriniz var? İnatçı mısınız; eğlenceli mi?

Ben istikrarlı genelde kafasına koyduğunu gerçekleştirebilen birisiyim; en azından çabalayan... Hayatı ciddiye almak zorundayız, yaşıyoruz sonuçta... Kendimce kendimle veya olaylarla dalga geçmeyi başarabilen biriyim. Bence bunu herkesin yapabilmesi de gerek yoksa hayat çok yıpratıcı bir hal alabiliyor.

Şu an hayatınızda biri var mı? Sizi bir erkekte en etkileyecek ve sizi bir erkekten en çok soğutacak şeyler?

Özel hayatımla alakalı konuşmayı tercih etmiyorum.Benim karakterimde birini etkileyecek erkeğin benimle benzeşmesi yeterli. Beni sayıp sevmesi de önemli

İlerde sunuculuğu ve oyunculuğu tamamen bırakıp Alaçatıya mı yerleşeceksiniz?

Ben zaten yılın belli ayları orada yaşıyorum.Oyunculuk ve sunuculuğu bırakmayı hiç düşünmedim. Hepsi bir arada çok keyifli ve bunu sürdürebilmek hayatın beni mutlu eden en büyük kısmı.

Haberin Devamı