Gazete Vatan Logo

Atiye’de ne yenilir ne içilir?

Açık hava parti mekanına dönüşmüş Nişantaşı’nın güzel sokağı Atiye Sokak… Her yaz olduğu gibi “bu yıl neresi trend olacak” diye sorulurken cevap hiç değişmiyor: Atiye Sokak…

Özellikle trafiğe kapatıldıktan sonra sokak kafe ve restoran doldu, masalar kaldırıma taşındı. Bu sokakta çok samimi ve sıcak görüntülerle karşılaşmak mümkün. Başka bir taraftan düşününce de yazı Boğaz manzarasında karşılamak varken hatta gezmek için dar olan bu sokak, neden bu kadar çok tercih ediliyor? Bu sorunun da birkaç cevabı olabilir…

Atiye Sokak her ne kadar popüler ve ‘elit’ bir yerleşim gibi gözükse de aslında herkesin birbirini tanıdığı, ‘bizden’ bir sokak izlenimi veriyor.

Son dönemlerin gözde eğlence merkezlerinden biri olan Atiye’de görülen ünlü isimlerle aynı ortamlarda bulunma şansı insanlara cazip geliyor.
Dışarıdan bakıldığında oldukça lüks ve havalı görünüme sahip mekanlar, bu imaja karşın sıcak bir ortama sahip ve buralarda ödenen hesapların da sanılanın aksine çok da yüksek değil.

İşte ‘Atiye Sokak’ta dikkat çeken mekanlar ve yeme-içme önerileri…

Hardal’da New Style Bellini keyfi

Yeşil ve turuncu tonlarına hakim enerjik güzel dekorasyon, yemekler lezzetli, fiyatlar ise uçuk değil. Zengin bir mönüsü var. Özellikle hamburgerlerini, el yapımı makarnalarını ve risottolarını mutlaka denemelisiniz. Bu yaz Hardal’ın en favori yemeklerinden biri ise fiyatı 28 TL olan buğday risotto yatağında tavuk ızgara; karışık Akdeniz yeşillikleri ve safranlı-limonlu sos ile servis ediliyor.

Mekanın en favori kokteyli ise New
Style Bellini...
Absolut Orient Apple, Archers, şeftali püresi, Cafe de Paris, yaz meyveleri parçaları, çilek-pudra şekerinin karışımı ile oluşan kokteyl denemeye değer: 30 TL.

Kav Butik’te seçkin şaraplar

Kav Butik’te Kavaklıdere şaraplarını uygun fiyatlara içmeniz mümkün. Mönüde pizza, peynir tabağı ağırlıkta. Peynir tabağı: Gouda, keçi dil parmesan (18 yıllık) peynirlerinden oluşuyor… Ana yemek için ise haşlanmış mevsim sebzeleri ve patates kızartması ile birlikte gelen ızgara bonfileyi deneyebilirsiniz. Prestige Öküzgözü 2009. (1961 yılından itibaren günümüze kadar hafif alkollü içki, su, şarap çikolata ve kozmetik gibi birçok alanda dünyanın en iyilerinin seçildiği Monte Selection Burxells 2013'te dünyaca ünlü şarap üreticilerinin şarapları arasından Kavaklıdere Prestige Öküzgözü 2009 altın madalya kazanmış.)

Salomanje’de evinizin rahatlığı

Eksen Grup bünyesinde olan Salomanje ahşap tonlarının hakim olduğu dekoruyla kendinizi evinizde gibi hissetmenizi sağlıyor. Özellikle pazar kahvaltılarıyla oldukça ünlü. Et sevenler ise mutlaka haşlanmış sebze ve patates eşliğinde gelen dana pirzolayı tercih edebilir. Fiyatı 39 TL. Kokteyllere gelecek olursak Smirnoff votka, gorrone bianco, taze satsuma ile hazırlanan “Martini Yaz” gerçekten test etmeye değer bir lezzet: 28 TL

Elio’da somon balığı lezzeti

Nişantaşı’nda keyifli arka bahçesiyle yemek sonrası geniş kokteyl mönüsüyle iyi vakit geçirebileceğiniz bir mekan. Somon balığı sevenler için roka yaprakları üzerinde portakal dilimleri, sotelenmiş sebzeler eşliğinde 40 TL olan şampanya soslu ızgara somon Elio’nun vazgeçilmez tatlarından. Çilekli Mojito ise bu yazın en favori kokteyllerinden.

Casita’da mantı doğru tercih

Şaşkınbakkal Casita Anadolu yakasında mantı ve çiğ börek yemek için en doğru adresti. Şimdi Atiye sokağa taşıdı lezzetlerini. Mönülerine değişik lezzetler de eklemiş. Çökertme, bonfileden hazırlanan Tampa ve makarnaları da harika ama bu mekan için söylenebilecek en doğru tercih mantının en doğru adreslerinden biri olması. Mantının porsiyonu ise 16 TL. Bütün bu yemeklerin yanında geçen senenin devam eden trendi Roze şaraplarını deneyebilirsiniz.

Haberin Devamı