Gazete Vatan Logo

2018 ışıltılı, rahat ve salaş geçecek

2018 İlkbahar-Yaz sezonu, bir hayli cüretkar ama aynı zamanda da rahat ve salaş parçalarla geçecek gibi görünüyor. İşte New York Moda Haftası’na damga vuran 13 defilede öne çıkan trendler...

2018 ışıltılı, rahat ve salaş geçecek

Calvin Klein

Raf Simons’un marka için ikinci koleksiyonunda belirgin korku filmi referansları kullanıldı. Sterling Ruby ilhamlı büyük ponponlar, Shining filminin Here’s Johnny sahnesi gibi tasarımlar podyumdaydı. Denim parçaların yanı sıra renkli kovboy izleri taşıyan tasarımla, naylon 50’ler etekleri, Andy Warhol’un Death and Disaster baskılarından oluşan kumaşları ve muazzam dikiş tekniği eleştirmenlerden tam not aldı.

Victoria Beckham

Eski baharat kız Victoria Beckham’ın modada adımlarını hiç olmadığı kadar sağlam attığı görülüyor. Feminen gücü ortaya çıkarmayı hedefleyen Beckham’ın gül kurusu, leylak, uçuk mavi ve canlı kırmızı gibi renklerle bir araya getirdiği kalem etek, uzun elbiseler ve dökümlü etekler ile bol paçalı pantalonlar sıcak günlerde serin rüzgarları teninizle buluşturacak.

Fenty x Puma

Motorcuların ayaklandığı Rihanna koleksiyonu Fenty x Puma’da her şey rahatlık ve spor üzerine kuruluydu. Motokrosçu dublörler takla atarken odak noktası kaysa da motorcular, dalışcılar ve sörfçüleri kalbinden vuran bir koleksiyon oldu. Anoraklar motorculardan ilham almıştı. Endüstriyel fermuarlar başroldeydi ve ayakkabı konusunda da spor ve şıklıktan ödün verilmemişti.

Haberin Devamı

Jeremy Scott

Moda dünyasının haşarı çocuğu Jeremy Scott markasının 20. Yılı için bu zamana kadar çalıştığı en sevdiği modelleri tercih etmişti. Devon Aoki, Jourdan Dunn, Joan Smalls, Karlie Kloss gibi isimlerin yer aldıığı defilede kamuflaj ceketler ve süslü sweatshirtler ön plandaydı. Tabi ki hepsine ışıltı eklemeyi ihmal etmemişti.

3.1 Phillip Lim

Temiz çizgiler, fırfırlar, sıkı bir işçilik. 90’lar ve minimalizm arasında kalan defilede katmanlı tişörtler, üzerinde fırfır yokmuş gibi duran fırfırlı gömlekler, asimetrik etekler, bej siyah ve lacivert kombinasyonları markanın simgesi olacak gibi.

Diane von Furstenberg

İlkbahar yaz koleksiyonu Jonathan Saunders için biçilmiş bir kaftan oldu. Büyük çiçek baskıları, tek omuzlu kimonoyu andıran kesimler ve renkli parçalar markanın karakteri haline geldi.

Alexander Wang

Haberin Devamı

Spor ve şıklığı bir arada kullanan Alexander Wang New York’un partici tarafını ilkbahar-yaz sezonunda yansıttı. Tek omuzu açıkta bırakan Wang, saten atletle sweatshirt’ü, trençkotla deri eteği birleştirmeyi de sevdi.

Calvin Klein ve Alexander Wang spor ile şıklığı bir araya getirdi.

Self Portrait

Han Chong’un tasarımları uçuşan etekler, püskül ve fırfırlar olarak yeni sezonda etkisini sürdürecek. İyi kesimli takımlar, parlak şifondan elbiseler, puantiyeli kumaşlar ile daha çok geceye yönelik tasarımlar modaseverlerle buluştu.

Coach 1941

Americana trendine Coach 1941 markası da uydu. Keith Haring tasarımı görselleri kazaklara basan, şifonla nakışı, denimle baskıyı kullanan Coach Retro görünümlü patcwork tasarımlarla da 70’li yılların etkisinin süreceğinin kanıtı gibiydi.

Marc Jacobs

İslamik etkiler Marc Jacobs’un koleksiyonuna da yansıdı. Jacobs, başörtüsü kullandığı modellere son moda 80’ler ilhamlı tasarımlarını giydirdi. Ekoseler, floral aplikler, sandaletlerle Jacobs postmodern islamik moda anlayışına gönderme yapar nitelikteydi.

Haberin Devamı

Michael Kors

Sahil ruhunu geri getiren Michael Kors rahatlığı ön plana çıkaran tasarımlarını New York Moda Haftası’nda sundu. Batik yöntemini sıklıkla kullanan ünlü tasarımcı pastel tonlara ağırlık vermişti.

Anna Sui

Anna Sui, ilkbahar-yaz ayları için bohem tasarımları ön plana çıkardı. Şifon fırfırlı çingene elbiseleri, işlemeli yeleklerle 70’lerin liderliğini bu yıl da sürdüreceğini ilan etti.

Tom Ford

Gül kurusu, fuşya ve lila gibi pastel tonların ön planda olduğu koleksiyonda stil sahibi pantolon ve iyi kesimli ceketler anahtar parçalardı. Oversize omuzlar ve deri trençkotlar ise bu baharda herkesin üzerinde yer almaya hazır.