Gazete Vatan Logo

2018’in her ayında ayrı bir festival var

Cappadox, Adana Portakal Çiçeği, Alaçatı Ot Festivali, Zeytinli Rock Festivali… Yılın neredeyse her ayına denk gelen festivalleri şimdiden ajandanıza not edin.

2018’in her ayında  ayrı bir festival var

Ocak-Şubat: Winterfest

2018’in ilk festivali 31 Ocak-4 Şubat tarihleri arasında Uludağ’da gerçekleşecek. DJ performansları, kayak aktiviteleri, konserlerin yapılacağı etkinlikte eğlence sabahlara kadar sürüyor. Bu tarihler arasında Uludağ’a giderseniz hem kar ve kayak keyfi hem de festival coşkusunu bir arada yaşayabilirsiniz.

Nisan: Alaçatı Ot Festivali

06-08 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek Alaçatı Ot Festivali artık adını dünyaya duyurmuş ve bir marka haline gelmiş durumda. 2018’de 9’uncusu düzenlenecek festival Alaçatı sokaklarını yeşil ve mavinin tonlarına boyarken hemen her sokakta gerçekleşen etkinliklerle unutulmaz bir tatil imkanı sunacak.
Nisan: Portakal Karnavalı
Nisan’da tatile çıkacaksanız Alaçatı ile Adana arasında kararsızlık yaşayabilirsiniz. Adana Portakal Çiçeği Karnavalı 5- 8 Nisan arasında yapılıyor. Kentin portakal rengine büründüğü, portakal çiçeklerinin kokusu eşliğinde sokaklardaki etkinliklere katılabileceğiniz festival aklınızda mutlaka yer edecek.
Mayıs: HoliFest Kıbrıs
Mayıs’ta Kıbrıs sıcaktır. Hem denize girip hem de tüm dünyada her sene büyük bir coşkuyla kutlanan HoliFest’i 12 Mayıs Cumartesi Kıbrıs’ta kutlayabilirsiniz.
Sıradan bir cumartesi gününüzü rengarenk bir bahar festivaline çevirecek bu organizasyon kapılarını 12 Mayıs 2018 Cumartesi günü saat 12:00’da açacak ve gece geç saatlere kadar sizi her saat başı boyalara bulanacağınız bir eğlenceyle buluşturacak.
Haziran: Cappadox
Türkiye’nin her yıl heyecanla beklenen festivallerinden biri olan Cappadox dördüncü kez meraklılarıyla yeniden bir araya geliyor. 14-17 Haziran tarihleri arasında Kapadokya’nın büyülü atmosferinde müzik, çağdaş sanat, gastronomi ve açık hava deneyimleriyle Cappadox bu yıl yine dopdolu geçecek.
Temmuz: TrakyaFest
2017’de ilki düzenlenen TrakyaFest bu sene daha dolu içeriğiyle ikinci kez müzikseverlerle buluşacak. 19-22 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek festivalde eğlencenin kapıları yeniden Erikli Sahili’nde aralanacak. Müzik dünyasının önemli isimlerini ve gruplarını müzikseverlerle bir araya getirmeyi planyan festivale; ağaçların gölgesinde kurulmuş çadırlar, müzik, eğlence ve körfezin serin suları eşlik edecek.
Ağustos: Zeytinli Rock
Ağustos: Efsane etkinik Zeytinli Rock Festivali 29-30-31 Ağustos - 1-2 Eylül 2018’de yeniden müzik tutkunlarını bir araya getiriyor. Müzik ve eğlencenin bir arada yaşanacağı festival Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük yerli müzik festivali unvanını elinde tutuyor. Bu etkinliğe Türk rock müziğinin pek çok ismi katılıyor.
Eylül: Bozcaada Bağbozumu
Bozcaada’da her yıl düzenlenen Bağbozumu Festivali’nde 2 gün boyunca konserler ve yarışmalarla dolu geçiyor. Bozcaadalı şarap üreticilerinin kendi bağlarında düzenledikleri sembolik bağbozumları ile başlayan festival, ziyaretçilerin bağ işçileriyle birlikte traktörlere binip bağlara üzüm toplamaya gitmesiyle devam ediyor.
Ekim: Bodrum Cup
Bu yıl 22-27 Ekim 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek Bodrum Cup, 1 hafta boyunca yelken yarışlarının yanı sıra konserler, sergiler, yemek yarışmaları, söyleşiler ve birçok etkinliğe sahne oluyor. Bu yarışlar Bodrum’da yaza vedanın bir gösterisi oluyor.
Aralık: Şeb-i Arus
Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve Mevlana’nın ölüm yıl dönümü olan 17 Aralık tarihine denk gelen haftada yapılan ve Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri olarak adlandırılmaya başlanılan etkinlikler, halk arasında ‘Şeb-i Arus’ olarak da anılıyor. Yüzbinlerce turist de bu etkinliklere katılıyor.

Haberin Devamı