Gazete Vatan Logo

Fitre erzak olarak verilir mi? Erzak paketi fitre yerine geçer mi? Diyanet bilgisi

Fitre erzak olarak verilir mi sorusunun yanıtı merak ediliyor. Ramazan ayı içerisinde verilen fitre ve zekat konusunda vatandaşları araştırmaları devam ediyor. 2023 fitre miktarı 70 TL olarak belirlendi. Ancak bazı vatandaşlar fitre yerine erzak paketi verilmesinin doğru olup olmayacağını düşünmeye başladı. Diyanet İşleri Din İşleri Yüksek Kurulu, fitre yerine erzak verilip verilmeyeceğini cevapladı.

Fitre erzak olarak verilir mi? Erzak paketi fitre yerine geçer mi? Diyanet bilgisi

Ramazan ayı geldi mi fitre konusu da gündeme geliyor. Her yıl değişen miktarlarda fitre bedeli belirleniyor. 2023 Ramazan ayında fitre miktarı da 70 TL olarak açıklandı. Ancak bazı vatandaşlar fitre yerine erzak vermek istiyor. Bununla ilgili erzak fitre yerine geçer mi sorusuna yanıt arıyor. Diyanet fitreyle ilgili hükümleri daha önce vermişti.

FİTRE ERZAK OLARAK VERİLİR Mİ?

Erzak paketi fitre yerine geçer mi sorusuna Diyanet, "Fitre yerine erzak vermek konusunda bir kısıtlama yok. Ancak fitre verilecek kimsenin ihtiyaçlarının tam olarak bilinemeyeği dikkate alınarak nakit ve para şeklinde fitre verilmesinin daha doğru ve uygun olacağını" açıkladı.

ANNE KARNINDAKİ BEBEĞİN FİTRESİ VERİLİR Mİ?

Ramazan fitresi herkes için veriliyor. Ancak gebelik dönemindeki kadınlar, anne karnındaki bebeğin fitresi verilir mi sorusuna da yanıt arıyor. Diyanet, bebeğin Ramazan bayramından önce doğması halinde fitresinin verilmesi gerektiğini açıkladı.