Gazete Vatan Logo

Ek gelir elde etmek için yapabilirsiniz! Kurtulmak istediğiniz eşyalar kazanca dönüşebilir

Günümüzün en büyük hobileri ve ihtiyaçları arasında alışveriş yapmak var. Bu alışkanlığından vazgeçmek istemeyenler de son zamanlarda mağazalardaki artan fiyatlar nedeniyle ikinci el satışına yöneldi. Alıp kullanmadığı eşyaları satan insanlar, ikinci el alışveriş yapılan uygulamaları kullanıp ek gelir elde ediyor. Son olarak nişanlısından ayrılıp elindeki bohçayı değerlendirmek isteyen Ayşe B. 'Bohçamdaki malzemeleri sattım, harcadığım paranın bir kısmını kazanmış oldum' diyor.

Ek gelir elde etmek için yapabilirsiniz! Kurtulmak istediğiniz eşyalar kazanca dönüşebilir

Cansu Akalp/Gazetevatan.com

Alışveriş, hayatımızın odak noktasında yer alıyor. Online ya da yüz yüze yaptığımız alışveriş, stres ve yorgunluğumuzu atıp ihtiyaçlarımızı karşılamamızı sağlar. Son zamanlarda, hem artan fiyatlar hem de gereksiz harcamanın önüne geçmek için ikinci el ürünlere talep artmaya başladı.

Kimileri nostalji sevdiği için kimileri ekonomik sıkıntı yaşadığı için ikinci el eşya alıp satıyor. Birçok ikinci el uygulaması bu sayede ortaya çıkıyor.

Birbirinden farklı platformlar aracılığı ile kullanmadığınız eşyaları satabilir ve ihtiyacı olan kişilere ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Hediye gelen ve bedenimize uymayan, tarzımıza uygun olmayan, artık sıkılıp kullanmak istemediğimiz sayısız eşyayı bu uygulamalar sayesinde satabiliriz.

İnsanlar bu ikinci el uygulamalardan kullanmadıkları eşyaları satıp ciddi gelirler elde edebiliyorlar. Hatta bu işi ticarete döküp, yaptığı işi bırakanlar bile var.

Online platformu kullanan Ayşe B.(29) uygulamayla ilgili görüşlerini Gazetevatan.com'a anlattı:

Haberin Devamı

"NİŞANLIMDAN AYRILINCA BOHÇAMDAKİ EŞYALARI SATTIM"

Nişanım iptal olduktan sonra bohçalarım elimde kaldı. Ben de ihtiyacı olan kişiler için çok uygun fiyata satmaya karar verdim. İkinci el eşya satışı yapan sosyal medya platformuna bohçamdaki eşyaların hepsini ekledim. Bunların arasında 600 liralık nişan elbisem de vardı. Nişanlanacak çiftlere yardımcı olmak amacıyla 250 liradan sattım. Bohçamdaki makyaj malzemelerini, banyo takımlarını, ev terliklerimi ve nişan ayakkabılarımı da satış için siteye koydum. Kısa sürede hepsi satıldı ve toplamda 2000 lira geri kazanmış oldum. Elime geçen parayla sürekli aklımda olan ama bir türlü alamadığım kıyafetleri alabildim. Kullanılmamış bohça eşyalarımı uygun fiyata satarak hem yeni evleneceklere yardım etmiş oldum hem de harcadığım paranın bir kısmını geri kazanmış oldum. Bu yüzden bu uygulamaların çoğalmasını ve kullanılmasını çok doğru buluyorum.

Mağazalardaki fiyat artışından dolayı şikayetçi olanlar, ikinci el eşyalara yöneliyorlar. Bir kere giyilmiş veya atıl vaziyette duran birçok ürünü satabiliyorlar. 2. el eşyaları alıp satabileceğimiz birçok uygulama var.

Giymediğiniz, kullanmadığınız ürünleri değerlendirebilir ya da size uygun olan ürünleri alıp satabilirsiniz.

Bizi 2. ele yönlendiren sebeplerin başında fiyat pahalılığı gelse de bir çok sebebi daha ekleyebiliriz. Örneğin piyasada bulunamayacak bir ürün 2. ilan sayfalarında bulunabilir. Ya da üretimi bitmiş birtakım ürünler artık mecburen 2. el olarak satılacaktır.

"ARKADAŞIMIN DÜĞÜNÜNDE GİYDİĞİM ELBİSEYİ SATIP KAR ETTİM"

Ünlü bir uygulamayı kullanan Büşra K.(27) arkadaşının düğünü için aldığı abiye elbisesini satışa çıkarıp kar ettiğinden bahsetti. Online platformda birçok eşyasını satan Büşra, "Genellikle ikinci el kıyafetlerin satıldığı şu sıralar butiklerinde kullandığı satış sayfası. Bende alıp kullanmadığım veya bir süre kullanıp bıraktığım kıyafetlerimi bu platformda satıyorum. Bu sayede kendime de ek gelir sağlamış oluyorum. Satışlardan elde ettiğim gelirle diğer ihtiyaçlarımı karşılayabılıyorum. Eski sezon ürünler şuan bulunamadığından elimde olanları yükleyip ihtiyacı olanlara satış sağlıyorum. Bu sayede hem satın alanların ihtiyacı karşılanmış oluyor hem de kendi gereksinimlerimi gidermiş oluyorum. İnsanların özel günlerinde kıyafet seçimleri daha özenli oluyor ve dışarıda kıyafetlerin fiyatları imkanları zorlayabiliyor bu nedenle uygulama ön plana çıkıyor. Ben arkadaşımın düğününde aldığım 3200 liralık elbisemi uygulamaya 2000 tl yükleyip satışını sağladım. Bu sayede hem alan kişi uygun fiyata aradığını bulmuş oldu hem de ben harcadığım miktarın bir kısmını geri almış oldum. Daha uygun fiyatlara aranılan ürünlerin bulunduğu ve güvenilir bir uygulama olduğu için herkesin kullanmasını tavsiye ediyorum.

Haberin Devamı

"SPOR PARAMI BURADAN ÇIKARTTIM"

Melek A. (30) uygulamayla ilgili görüşlerini paylaştı.

Her şey arkadaşıma ‘fazlalık olan eşyalarımdan kurtulmak istiyorum’ dememle başladı. Bana online platformundan satış yapıp ek gelir elde edebileceğimi söyledi. Önce birkaç ürün yükledim, asla satılacağına inanmadığım ürünlerdi ancak her şey yüklememden 5 gün sonra değişti. İlk satışımı o hafta içi yaptım sonra nicelerini… Ek gelir kazanma niyetinde değilken böyle bir alan benim hayatımı tamamen değiştirdi. Sadece 2 saat giydiğim ve birçok arkadaşıma verme girişiminde bulunduğum ayakkabıyı bile oradan sattım. Biriken bir paranızın olması ve bunu değerlendirmek tamamen size kalmış. Ben hesabıma aktarılan parayı tamamen spora yatırdım. Böylece hem pilates param çıkmış oldu hem de kullanmadığım eşyalardan kurtulmuş oldum. Ufak bir not; satış yapacağımız ürünleri kar elde etmek amacı ile değil de en azından ufak tefek ihtiyaçlarınızı kapatacak şekilde planlarsanız çok süper satışlar yaparsınız. Elde edeceğiniz parayı istediğiniz gibi değerlenme kısmının cazibesi sizi daha çok satış yapma konusunda motive edecektir.

Haberin Devamı