Gazete Vatan Logo
Sponsorlu

Realme 10 Pro Coca Cola Edition İncelemesi

Herkese merhaba. Bugün oldukça renkli bir konukla sizlerleyim. İki markanın özel işbirliğiyle ortaya çıkan bir akıllı telefon olan Realme 10 pro 5G Coca - cola edition yanımda. Kutusundan, dış tasarımına ve ara yüzüne kadar oldukça dikkat çekici olan bu telefon dünyada sadece 1000 tane üretilmiş. Gelin bu sınırlı sayıda üretilen cihaza yakından bakalım.

Öncelikle şunu söylemek istiyorum; firmanın son zamanlarda uyguladığı politika gerçekten çok başarılı. Çünkü tüketiciyi düşünüyor ve akıllı telefon pazarında da fark yaratıyor… Bu kez özel bir koleksiyon ürünüyle karşımıza çıkan firma sıra dışı bir çalışmaya imza atmış. Telefonun kutusunda Coca cola temasına fazlasıyla vurgu yapılıyor… Ama bu sadece kutuyla sınırlı değil telefonun kutusunu açtığınız andan itibaren kutunun kapağının arkasındaki coca cola temalı görseller ve kutunun içindeki stickerlar can alıyor… Kutunun içinde yine şeffaf bir kılıf ve ve şarj kablosı ve 33 Watt süpervooc şarj adaptörü bulunuyor…

Coca-Cola için özelleştirilmiş bir tema taşıyan Android telefon, bünyesinde 80’lerden ilham alınan bir “Cola Filtresi” taşıyor. Bu filtre ile çekilen fotoğraflar 80’lerden geliyor gibi görünüyor. İnce çerçeveleri köşeli tasarım ve selfie kamerası için bir ekran deliği ile harmanlayan Realme 10 Pro 5G, 6,7 inç lik bir ekrana sahip. Oldukça ince ve şık. Bu özelliğe 1080×2400 piksel 120 Hz IPS ekran ilave olurken, telefon gücünü ise, Qualcomm Snapdragon 695 5G işlemciden alıyor. Ayrıca cihaz, 30 dakikada %50 pil sağlayan 33W hızlı şarj destekli 5.000mAh bataryaya sahip. Ben cihazı kullandım ve video izlememe, uygulamalarda gezinmeme ve oyun oynamama rağmen 1 gün boyunca şarjı bana oldukça yetti. Yani telefon uzun bir batarya ömrüne sahip ve 30 dakikada yüzde 50 pil sağlama gücüyle de şarj sırasında kullanıcısının zamanını almıyor… 

Cihazın 120 Hertz yenileme hızı var. Bir karenin saniyede 120 kez yenilenmesi mümkün oluyor. Bu da kullanıcılara, oyun oynarken ya da uygulamaları kullanırken daha rahat ve akıcı bir deneyim sağlıyor… Telefon, parlaklık seviyesi noktasında da ihtiyacı karşılıyor… 680 tepe nite ulaşması sayesinde de gün ışığında dışardayken telefonun ekranını rahatlıkla görebileceksiniz ve güneş ışığından rahatsız olmayacaksınız. 

Geçelim kamera kısmına… Kamera tasarımı tarafında Real me 10 serisinin birbirlerine hayli benzediğini söyleyelim. Real me 10, 10 pro, 10 pro plus ve elimde gördüğünüz real me 10 5G coca cola edition dahil bu çizgiyi bozmuyor. Bu çift kamera kurulumunda ana kamera 108 mp çözünürlüğünde görüntü yakalayabiliyor. Fotoğraf modunu açtığınızda hemen 108 mp seçeneğine dokunarak en yüksek çözünürlükte fotoğraflar çekebiliyorsunuz. 24 mm açıyla yapabildiğiniz bu çekimlerin kalitesi oldukça iyi. Bu ana kameraya 2 megapiksel derinlik sensörü de eşlik ediyor… Panoramik çekimler, ağır ve hızlandırılmış çekimler de yine bu telefonda sizleri bekliyor… Çift görüntülü video özelliği de oldukça kullanışlı. Hem ön hem arka kamerayı aynı anda kullanma şansınız var. Grup portresi özelliği ile de birden çok kişinin olduğu karelere yüz ifadelerine görsel netlik kazandırıyor… Ön kamera ise 16 Megapiksel olarak kayıtlara geçiyor.

İçinde 8 GB Ram ve 256 GB depolama alanı bulunuyor… Yazılım kısmına gelecek olursak; telefon Android 13 sistemi üzerine kurulu. Sonrasına Realme UI4.0 ı kullanıyor… Gayet akıcı bir arayüzü olduğunu söyleyelim. Wifi 5 ile beraber Bluetooht 5.1 i destekliyor… NFC ile beraber de 5G özelliği mevcut. 

Coca cola edition olunca içerisinde birçok özelleştirme de bulunuyor. Nasıl özelleştirme derseniz özellikle ikonlar kısmında coca cola ya özel bir telefon olduğunu hissediyorsunuz. Bildirim, kamera ve tuş seslerinde de yine farkı duyuyorsunuz. 

Sonuç itibariyle Realme yeni çözümlerini kullanıcılarıyla buluşturmaya devam ediyor…Ki bu özel seri telefonla rakiplerine oldukça fark atmış. Beni bu cihazla ilgili üzen tek şey Türkiye’de satışa sunulamayacak olması. Çünkü özellikle Coca cola meraklılarında olması gereken bir koleksiyonluk bir cihaz. Siz nasıl buldunuz fikirlerinizi merak ediyorum. Benim cihazla ilgili anlatacaklarım şimdilik bu kadar. Merak ettikleriniz için videomuzun açıklamalar kısmına göz atabilirsiniz. Kendinize iyi bakın.

İlandır