Gazete Vatan Logo
GündemKorkulan gelişme İstanbul sokaklarında yaşandı

Korkulan gelişme İstanbul sokaklarında yaşandı

Korkulan gelişme İstanbul sokaklarında yaşandı

DTP’nin basın açıklamasının ardından yine bir grup taşkınlık çıkardı

Haberin Devamı

Otomobilleri ve camları taşlayan gruba semt sakinleri tabancalarla karşılık verdi. Bir kişi kurşunla yaralandı

Tarlabaşı’ndaki DTP İstanbul İl Binası önünde partinin kapatılması nedeniyle yapılan basın açıklamasının ardından olaylar çıktı. Partideki açıklama sona erdikten sonra Dolapdere’ye doğru yürüyüşe geçen bir grup, ara sokaklarda taşkınlık yapmaya başladı. Dilbaz Sokak’ta üzerindeki penceresinde Türk bayrağı olan “Kemalpaşalılar Kahvehanesi”nin bütün camlarını indiren topluluk, park halindeki 8 otomobile büyük hasar verdi. Çevreye ve mallarına zarar verildiğini gören sokak sakinleri, ellerine geçirdikleri, balta, beyzbol sopası, döner bıçakları ile topluluğun üzerine tekbir getirerek ve “Hepimiz Mehmediz, PKK’ya Yeteriz” sloganları atarak yürüdü. İki taraf taş ve sopalarla çatıştı. Kavgaya karışan semt sakinlerinden üçü tabanca çekti ve ateş açtı. Bu sırada göstericilerden biri bacağından kurşunla yaralandı. Haseki Hastanesi’nde tedavi edilen Şevket Aslan adlı yaralı tedavisinin ardından gözaltına alındı. Kullanılan silahın kurusıkı olmadığı öğrenildi.


Polisin gelmesiyle birilikte PKK lehine slogan atan grup dağıldı. Öfkeli mahalle sakinleri ise Türk bayrağı açıp, PKK aleyhine sloganlar attı.

Mobese kamerası parçalandı

Dolapdere Çukur Mahallesi’nde de ara sokaklarda barikat kurarak ateşe veren göstericilere polis müdahale etti. Bunun üzerine polis, gruba panzerden sıkılan tazyikli su ve gaz bombaları ile karşılık verdi. Bir MOBESE kamerasını kıran göstericilerin taşla saldırısına polis gözyaşartıcı bomba kullanarak karşılık verdi. Akşam ise Okmeydanı’nda toplanan bir grup polisle çatıştı. Polis göstericilere biber gazıyla müdahale etti. Okmeydanı Demokrasi ve Kültür Evi’ne baskın düzenleyen polis bir kişiyi gözaltına aldı.

VE SiLAHLAR ÇEKiLDİ

DAHA ÖNCE DE POMPALI TÜFEKLE ATEŞ EDİLMİŞTİ


2008 yılında da Dolapdere Hacıahmet Mahallesi’nde eylem yapmak isteyen PKK yandaşları mahalleliler tarafından sopalarla ve av tüfeğiyle kovalanmıştı. 2 Kasım 2008’de meydana gelen olayda ellerinde Türk bayrakları taşıyan mahalleliler PKK yandaşı bir grupla birbirine girmişti. Olaylar sırasında bazı vatandaşların av tüfeğiyle gruba ateş ederken polis de havaya ateş açmak zorunda kalmıştı.

MALATYA’DA DA ARBEDE

Malatya’da da bazı sivil toplum örgütleri ile siyasi partiler DTP’nin kapatılmasını protesto ederek basın açıklaması yapmak istedi. Basın açıklamasına geçildiği sırada Türk bayrağı açarak slogan atan bir başka grupla toplananlar arasında sözlü sataşma başladı. Olayların büyümesi üzerine polis basın açıklamasını engellemek isteyen grubu dağıtmaya çalıştı. Bu sırada basın açıklamasını yarıda kesen grup DTP il başkanlığına yürüyerek açıklamayı burada yaptı. Polis bina önünde geniş güvenlik önlemi aldı.

Sizin İçin Seçtiklerimiz