Gazete Vatan Logo

Son dakika haberi: 'Yok olacak!' ABD savaş uçakları havada! Savaş...

Uluslararası haber ajanslarından gelen son dakika bilgilerine göre, Güney Kore ile askeri tatbikat yapan ABD, Kore Yarımadasında bombalamalar gerçekleştiriyor. İşte son dakika haberlerinin detayları....

Son dakika haberi: 'Yok olacak!' ABD savaş uçakları havada! Savaş...

Reuters haber ajansının son dakika olarak duyurduğu haberlere göre, Güney Kore Savunma Bakanlığının açıklamasına göre, ABD askeri ile yaptığı ortak tatbikatta, güç göstergesi olarak Kore Yarımadasında ABD'nin B-1B savaş uçağı ile F-35 jetlerinin bombalama denemelerinde bulunduğunu duyurdu.

Güney Koreli bir savunma bakanlığı yetkilisi, bombardıman uçaklarının ABD toprağı Guam adasından uçtuğunu ve Japonya üzerinden geçerek tatbikata katıldığını belirtti.

'KUZEY KORE YOK OLACAK"

Dün, Amerika Birleşik Devletleri'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Nikki Haley, Kuzey Kore'nin 'pervasız' tavırlarına devam etmesi halinde yok olacağını söylemişti.
"Sahip olduğumuz her olasılığı deniyoruz ama masada bir sürü askeri seçenek var." diyen Nikki Haley, "Kuzey Kore bu pervasız davranışlarına devam ederse, ABD kendisini savunmak ya da müttefiklerini savunmak zorundadır, Kuzey Kore yıkılacak ve biz bunu biliyoruz, hiçbirimiz bunu istemiyoruz, hiçbirimiz savaş istemiyoruz" ifadelerini kullanmıştı.
'SAVAŞ İÇİN YALVARIYOR'
ABD’nin Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Nikki Haley geçtiğimiz hafta Güvenlik Konseyi toplantısında şunları söylemişti.
“Nükleer güce sahip olmak demek o korkunç silahlarlı başkalarını tehdit etmek için kullanmak demek değildir. DÜnya üzerindeki nükleer güce sahip ülkeler bu sorumluluğun bilincindeler ve ona göre hareket etmekteler. Kuzey Kore lider Kim Jong Un’un böyle bir anlayışta olmadığı aşikardır. Füze denemeleri ve tehditleri ile adeta savaş için bizlere yalvarıyor. Savaş asla ABD’nin istediği birşey değil ancak ülkemizin sabrı da sınırsız değildir.”

Haberin Devamı