Okyanus

Okyanus

Son dakika okyanus haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan okyanus ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını okyanus haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Okyanus

haberleri sayfasında son dakika yaşanan okyanus gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.428 okyanus haberi bulunmuştur. Tüm okyanus haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hande Erçel ile Yasemin Özilhan sosyal medyanın diline düştü! Kombinleri pişti oldu
Hande Erçel ile Yasemin Özilhan sosyal medyanın diline düştü! Kombinleri pişti oldu Hande Erçel ve Yasemin Özilhan’ın sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda stil benzerliği dikkatlerden kaçmadı. Birçok kez aynı kıyafetlerle poz veren ikili son olarak beyaz spor kombinleriyle gündeme geldi.
20.02.2024 Magazin
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak: Voleybol ülkesi olan bir Türkiye var
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak: Voleybol ülkesi olan bir Türkiye var Okul Sporları Voleybol Gençler (A) Türkiye Birinciliği final maçı bugün İzmit'te düzenlendi. Maç sonrası açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Temeller sağlam, çok güçlü bir jenerasyon geliyor. Voleybolda zirveye yürüyen, voleybol ülkesi olan bir Türkiye var" dedi.
9.02.2024 Şampiy10
Deprem açıklaması: Kahramanmaraş'ta  son 1 yılda 50 bin deprem oldu
Deprem açıklaması: Kahramanmaraş'ta son 1 yılda 50 bin deprem oldu Erzurum, Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Çağlar Özer, 120 yılda 4'ten büyük 400 sarsıntının kaydedildiği Kahramanmaraş ve çevresinde son bir yılda 50 binden fazla deprem meydana geldiğini söyledi.
7.02.2024 Yaşam
Kahramanmaraş ve çevresinde son 1 yılda 50 bin deprem! 120 yılda 4'ten büyük sadece 400 sarsıntı yaşanmıştı
Kahramanmaraş ve çevresinde son 1 yılda 50 bin deprem! 120 yılda 4'ten büyük sadece 400 sarsıntı yaşanmıştı Erzurum, Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Çağlar Özer, 120 yılda 4'ten büyük 400 sarsıntının kaydedildiği Kahramanmaraş ve çevresinde son bir yılda 50 binden fazla deprem meydana geldiğini söyledi.
7.02.2024 Gündem
Sedef Taşı Özellikleri Nelerdir? Sedef Taşının En Bilinen Faydaları...
Sedef Taşı Özellikleri Nelerdir? Sedef Taşının En Bilinen Faydaları... Sedef taşı, deniz hayvanlarının kabuğunda bulunan sert bir maddedir ve estetik bir görüntüye sahiptir. Bereket taşı olarak da bilinen sedef taşı deniz ve okyanus bulunan ülkelerde çıkarılmaktadır.
31.01.2024 Yaşam
Dünya'da Oksijen Ne Zaman Oluşmaya Başladı? Oksijen Elementi Nasıl Keşfedildi?
Dünya'da Oksijen Ne Zaman Oluşmaya Başladı? Oksijen Elementi Nasıl Keşfedildi? Oksijen, bitkilerin fotosentez yolu ile üretilen ve canlılar için hayati önem taşıyan O2 molekülü halinde bulunur. Dünya atmosferinde ve su kaynaklarında bol miktarda bulunmaktadır. Ancak bu her zaman böyle olmamıştır. Batı Avustralya'daki eski kayalara bakan yeni bir çalışma, bunun düşünülenden daha erken başladığını göstermektedir.
27.01.2024 Gündem
İyot İçeren Besinler Nelerdir? En Çok İyot Barındıran Gıdalar Listesi...
İyot İçeren Besinler Nelerdir? En Çok İyot Barındıran Gıdalar Listesi... Daha enerjik olmak ve bağışıklık sistemini güçlü tutmak için iyot önemli bir vitamindir. İyotu besinlerden doğal yollar ile ya da vitamin takviyesi olarak almak mümkündür. 
24.01.2024 Sağlık
Türk askerinin Aden Körfezi'ndeki görev süresi 1 yıl uzatıldı
Türk askerinin Aden Körfezi'ndeki görev süresi 1 yıl uzatıldı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) deniz unsurlarının Aden Körfezi, Somali karasuları ve açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi TBMM Genel Kurulu'nda oylanarak kabul edildi.
17.01.2024 Gündem
Geniz Akıntısı Nasıl Geçer? Geniz Akıntısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Geniz Akıntısı Nasıl Geçer? Geniz Akıntısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Geniz akıntısı vücut tarafından fazla mukus üretilmesi sonucu ortaya çıkan bir durumdur. Genellikle kendi kendine geçse de bazı durumlarda doktora başvurmak gerekebilir. 
2.01.2024 Sağlık
Deprem uyarısı Japon uzman Yoshinori Moriwaki'den geldi! İstanbul'da 3 ilçeye dikkat çekti, tsunami uyarısında bulundu
Deprem uyarısı Japon uzman Yoshinori Moriwaki'den geldi! İstanbul'da 3 ilçeye dikkat çekti, tsunami uyarısında bulundu Deprem uyarısı Japon uzman Yoshinori Moriwaki'den geldi. CNN TÜRK canlı yayınında Semiha Şahin'e öneli açıklamalarda bulunan deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki İstanbul'u uyardı. Japonya'daki depremi değerlendiren Moriwaki, Türkiye'de olası tsunami ile ilgili beklentilerini de paylaşarak İstanbul'da Avcılar, Küçükçekmece ve Büyükçekmece ilçelerine dikkat çekti.
1.01.2024 Gündem
8. Sınıf Mevsimler Ve İklim: Mevsimler Ve İklim Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
8. Sınıf Mevsimler Ve İklim: Mevsimler Ve İklim Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Dünya üzerinde iklimi etkileyen çeşitli faktörler vardır. Dünyadaki farklı alanlar, enlem ve çevredeki arazi gibi faktörlere bağlı olarak farklı iklimlere sahiptir. Yıllık ortalama yağış haritaları iklimdeki bu değişiklikleri göstermektedir.
24.12.2023 Eğitim
Su Döngüsü Nedir, Nasıl Oluşur? Su Döngüsü Neden Önemlidir?
Su Döngüsü Nedir, Nasıl Oluşur? Su Döngüsü Neden Önemlidir? Doğada yer alan her bir maddenin kendi içerisinde oluşturduğu bir döngü bulunmaktadır. Devamlılığı etkileyen bu döngü su maddesinde de mevcuttur. Suyun oksijen döngüsü bulunmaktadır. Aynı zamanda karbon döngüsü ve azot döngüsü de su döngüsünün birer parçası olarak bilinir.
21.12.2023 Eğitim
Plankton Nedir? Plnktonların Özellikleri Ve Türleri Nelerdir?
Plankton Nedir? Plnktonların Özellikleri Ve Türleri Nelerdir? Deniz bilimi içerisinde sıkça kullanılan kelimelerden biri planktondur. Plankton balık türlerinin besin kaynağı olarak adlandırılır. Her bir planktonun kendi içerisinde ayrı bir özelliği vardır. Mikroskopik canlı türlerine ve gözle görülen boyutlarına da bu isim verilmektedir. Farklı boyutlarda oluşan canlılar okyanusların çoğunluğunu kaplamaktadır.
20.12.2023 Eğitim
Orojenez Nedir, Nasıl Oluşur? Türkiye'deki Orojenez Dağ Örnekleri Nelerdir?
Orojenez Nedir, Nasıl Oluşur? Türkiye'deki Orojenez Dağ Örnekleri Nelerdir? Dağ oluşumu yüz yılların neticesinde oluşan fay hareketlerinin bir tür sonucu olarak karşımıza çıkar. Genel olarak oldukça büyük çaplı olarak görülen bu doğa olayları pek çok canlının da yuva tespiti edilmesinde işe yarar. Aynı zamanda pek çok canlı varlık ve değerli kayalar da dağ oluşunu yani orojenez ile meydana gelir.
19.12.2023 Eğitim
Hidrografya Nedir, Neyi İnceler? Hidrografya Alt Dalları Nelerdir?
Hidrografya Nedir, Neyi İnceler? Hidrografya Alt Dalları Nelerdir? Dünya çapında pek çok önemli bilim dalı vardır ve her biri hayatın değişik evrelerini inceleyerek ortaya çıkarır. Bu doğrultuda bu bilim dallarından biri ise hidrografya olarak öne çıkar. Aynı zamanda hidrografi şeklinde ifade edilmesi ile beraber yeryüzü şekilleri ile ilgili bir bilim dalıdır. Tabii diğer yandan bir yerde su bilimi olarak da ifade edilebilir. İnceleme yaptığı birçok farklı unsurun yanı sıra aynı zamanda kendi alt dalları üzerinden de parçalara ayrılır. Bu parçalar yeraltı ve yerüstü şekilleri üzerinden suyun etkisini inceleme konusunda durumları ele alır.
17.12.2023 Eğitim
Epirojenez Nedir, Nasıl Oluşur? Epirojenez Örnekleri Ve Özellikleri Nelerdir?
Epirojenez Nedir, Nasıl Oluşur? Epirojenez Örnekleri Ve Özellikleri Nelerdir? Epirojenez, sıklıkla karşılaşılmakta olan coğrafya terimleri arasında yer almaktadır. Epirojenez kelimesi anlam bakımından incelendiği zaman ise kıta oluşumu anlamına gelmektedir. Denizde veya kara parçalarında görülmekte olan alçalma ve yükselme gibi durumların epirojenez olarak adlandırıldığı söylenebilmektedir. Farklı bir ifadeye göre ise yer kabuğunun büyük bir bölümünde görülen yaylanma hareketi olarak tanımlanabilmektedir. Epirojenez, iç kuvvetler arasında yer aldığı bilinen bir aşındırma şeklidir. 
16.12.2023 Eğitim
Doğal Afet Nedir, Çeşitleri Nelerdir? Doğal Afetler Neden Olur?
Doğal Afet Nedir, Çeşitleri Nelerdir? Doğal Afetler Neden Olur? Doğal Afetler, Dünya'nın herhangi bir doğal fenomeninden kaynaklanan felaket olaylarıdır. Bunlar sel ve kasırgalardan tsunami ve depremlere kadar değişebilir. Örneğin Türkiye'de meydana gelen ve pek çok can kaybına yol açan deprem doğal bir felaketti. Doğal tehlike, aktif fay hatlarının altında yaşıyor. Antropojenik nedenler bazı doğal tehlikelere neden olabilir veya bunları etkileyebilir.
16.12.2023 Eğitim
21 Kasım ne günü, 21 Kasım’da ne oldu? Dünya Balıkçılık Günü tarihçesi: Ne zaman ve neden kutlanmaya başlandı?
21 Kasım ne günü, 21 Kasım’da ne oldu? Dünya Balıkçılık Günü tarihçesi: Ne zaman ve neden kutlanmaya başlandı? 21 Kasım Dünya Balıkçılık Günü, Dünya genelinde 25 yıldır geleneksel olarak kutlansa da Türkiye'de ilk kez 2017 yılında kutlanmaya başlandı. 21 Kasım Dünya Balıkçılık Günü ile ilgili araştırmalar ise arttı.
21.11.2023 Gündem
İzlanda’da yanardağ alarmı: Kasabanın tamamı tahliye edildi
İzlanda’da yanardağ alarmı: Kasabanın tamamı tahliye edildi İzlanda Meteoroloji Ofisi, Reykjanes yarımadasında bulunan Fagradalsfjall yanardağında birkaç gün içinde patlama meydana gelebileceği ve bölgede sismik aktivitenin bulunduğunu duyurdu. İzlanda Cumhurbaşkanı Gudni Johannesson, Grindavik kasabasının tahliye edildiğini ve bölgede acil durum ilan edildiğini duyurdu. 
12.11.2023 Dünya
Güneş maksimumu beklediğimizden daha erken geliyor
Güneş maksimumu beklediğimizden daha erken geliyor Güneşimiz sadık ve ebedi yol arkadaşımız. Tıpkı bir saat gibi bize güven veriyor. Onun gökyüzündeki yolculuğu zamanı ölçmemizi sağlıyor. İzlediği yol aynı zamanda Dünya'daki mevsimlerin kaynağı.
2.11.2023 Bilim ve Teknoloji
Dünyanın en derin noktasında yeni virüs keşfedildi: İnsanlığa zarar verebilir mi?
Dünyanın en derin noktasında yeni virüs keşfedildi: İnsanlığa zarar verebilir mi? Dünya üzerinde bilinen en derin nokta Mariana Çukuru'nda deniz seviyesinin 9 kilometre altında yeni bir virüs türü keşfedildi. "VB_HmeY_H4907" adı verilen yeni virüsün bakterileri enfekte ettiği belirtilirken, insanlara ve diğer canlılara karşı nasıl hareket ettiği inceleniyor.
21.09.2023 Gündem
Tayvan Bayrağı Anlamı Nedir? Tayvan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Tayvan Bayrağı Anlamı Nedir? Tayvan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Tayvan, resmi ismi ile Çin Halk Cumhuriyeti olarak bilinmektedir. Çin, Tayvan'ı özerk bir ülke olarak tanımadığından birçok ülke de tanımamakta ve burayı Çin olarak kabul etmektedir.
15.09.2023 Eğitim
Meksika Bayrağı Anlamı Nedir? Meksika Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Meksika Bayrağı Anlamı Nedir? Meksika Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Meksika ülkesinin Büyük Okyanus'a kıyısı vardır. Ülke, Amerika kıtasında yer alır ve resmi adı ise Meksika Bileşik Devletleri olarak bilinir. Uzun yıllar boyunca İspanya'nın kolonisi olan Meksika ise, 16 Eylül 1810 yılında kendi bağımsızlığını ilan etti. Yüzölçümü, 1.972.550 kilometre kare olarak bilinen Meksika araştırılan ve merak edilen ülkeler arasında yer alır.
12.09.2023 Eğitim
Kanada Bayrağı Anlamı Nedir? Kanada Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Kanada Bayrağı Anlamı Nedir? Kanada Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? 13 eyalet ve 3 bölgeden oluşan Kanada, aynı zamanda Kuzey Amerika bölgesinde yer alır. Ayrıca Büyük Okyanus ve Atlas Okyanusu ile beraber arktik okyanusuna kadar bağlantısı bulunduğunu söylemek mümkündür. Diğer yandan Rusya'dan sonra yüz ölçümü bakımından en büyük ülke olduğunu eklemek gerekir.
10.09.2023 Eğitim
Avustralya Bayrağı Anlamı Nedir? Avustralya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Avustralya Bayrağı Anlamı Nedir? Avustralya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Avustralya Türkiye'ye göre konumu dünyanın diğer ucunda kalan Güney Yarım Küre ülkesi olmaktadır. Kendine ait kıtaları bulunan Avustralya büyük bir coğrafyaya sahip olmak ile beraber kıtanın geniş bir bölümünü kaplamaktadır. Yüzölçümü bakımından 2. en büyük ülke olmaktadır.
3.09.2023 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Okyanus ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki okyanus haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.