Gazete Vatan Logo

Avustralya Bayrağı Anlamı Nedir? Avustralya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Avustralya Türkiye'ye göre konumu dünyanın diğer ucunda kalan Güney Yarım Küre ülkesi olmaktadır. Kendine ait kıtaları bulunan Avustralya büyük bir coğrafyaya sahip olmak ile beraber kıtanın geniş bir bölümünü kaplamaktadır. Yüzölçümü bakımından 2. en büyük ülke olmaktadır.

Avustralya Bayrağı Anlamı Nedir? Avustralya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Geniş olan coğrafyası ile okyanus ortasında bulunmaktadır. Avustralya kıtanın çok büyük bir bölümünü kaplar. Bu nedenle oldukça merak edilen kıtalar arasında olmaktadır. Para birimi ise Avustralya doları olmaktadır. Ayrıca ülkenin geçim kaynağı tarım ile yeraltı zenginlikleri olmaktadır.

Avustralya Bayrağı Anlamı Nedir?

Avustralya resmi ablamda 1901 tarihinde kurulmuştur. Fakat kurulduğu tarih ile günümüzde kullanılan bayrağın tasarlandığı yıl farklı olmaktadır. Günümüzde kullanılan bayrak 1954 yıllarında tasarlanmıştı.

Ülke genelinde düzenlenen yarışmalarda yaklaşık olarak beş bin kişinin katılım sağladığı bayrak tasarım yarışmasında hala günümüzde kullanılan bayraklar arasında bulunmaktadır. Bu tarihten önce kullanılan bayrağın sol üst köşesinde beş yıldız bulunmaktadır. Ülkenin simgesi haline gelmektedir.

Avustralya Bayrağı Nasıl Oluştu?

Avustralya bayrağı oluşumu bir yarışma sonucu ortaya çıkmaktadır. Avustralya'nın federasyon statüsüne bağlı olarak kavuşmadan sonra bir yarışma sonucunda seçilerek karar verilmiştir. Bayrağın sol üst bölümünde Birleşik Krallık bayrağı yer almaktadır. Bunun nedeni ise Avustralya'nın geçmiş dönemlerde İngiliz sömürgeciliği olmasıdır. Bayrağın şekli, yapısı ve tasarımları şu anki görünüşü 1934 yılında tamamen tamamlanarak bitmiştir.

Haberin Devamı

Avustralya Bayrağının Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Avustralya bayrağında bulunan, mavi renk, beyaz renk ve kırmızı renklerin her birinin anlamı bulunmaktadır. Mavi renk, Avustralya'nın özellikle sembolü olarak masmavi gökyüzünü ve denizlerini temsil etmektedir. Beyaz renk, ise barış ve saflığı işaret etmektedir.

Kırmızı renk ise, Avustralya kıtasında bulunan toprakların kızıl rengini temsil etmektedir. Ayrıca cesaret ve fedakarlığı yansıtmaktadır. Bu renklerin birleşmesi ile beraber bayrağın tasarımında Avustralya'nın doğal olarak ve kültürel birçok özelliklerini temsil etmektedir.

Avustralya Bayrağında Hangi Renkler Bulunur?

Özerk bir ülkeler arasında yer alan Avustralya bayrağının sol üst kısmında Birleşik Krallık bayrağı da bulunmaktadır. Avustralya bayrağında mavi renk bulunur, kırmızı renk bulunur ve beyaz rengi bulunmaktadır. Bu renkler farklı farklı şeyleri anlatmaktadır.

Haberin Devamı

Avustralya İklimi 

Avustralya'nın iklimi oldukça farklı olmaktadır. Bunun nedeni ise genel olarak subtropikal yüksek basınç ile batan sıcak hava tarafından yönetilmesidir. Büyük ve geniş bir coğrafi konuma sahip olması ile beraber çok çeşitli hava ve iklimlere sahip olmaktadır. Ama genel olarak Avustralya'nın büyük kısmı çöl veya yarı kurak bir iklim şartlarına sahip olmaktadır.

Sadece güneydoğu ve güneybatı kesimlerinde ılıman iklim olmaktadır. Bu nedenle orta konumda verimli topraklara ve ürünlere sahip olmaktadır. Ülkenin özellikle kuzey kesiminde çayır ve çöller arasında değişkenlik gösteren bir tropikal iklimi bulunmaktadır. Oldukça yüksek derecede sıcak bir bölgeye sahip olmaktadır. Ayrıca en yüksek oranda güneşlenme süresine sahip ülkeler arasında yer bulmaktadır.