Gazete Vatan Logo

CHP-MHP ittifak mı yapacak?

Ankara kulisleri bu haberle çalkalanıyor! İstanbul, İzmir Ankara'yı...

Başkentte bir yandan CHP ile MHP’nin yerel seçimde ittifak yapacağı, bir yandan da Başbakan’ın kabine revizyonu yapılacağı iddiaları konuşuluyor

Meclis’in tatile girmesine karşın “siyasi kulislerde” yaz harareti yaşanıyor. 2014 yılında gerçekleştirilecek yerel seçimlere yönelik senaryolar siyaset kulislerini hareketlendirdi. Kulisleri karıştıran iddialardan ilki, Gezi Parkı eylemleri sürecinde parklarda başlayan “vatandaş forumlarında” sıkça dile getirilen “AK Parti’ye karşı sandıkta muhalefet bloğu oluşturma” talebine ilişkin. Bu kapsamda yerel seçimde CHP ve MHP ittifakı için parti tabanlarında “sıcak temas” sürdüğü, tabanın talebinin bu iki parti yönetimini özellikle Ankara, İstanbul ve İzmir’de “gayrı resmi seçim ittifakynıı” zorlayacağı ifade ediliyor. Senaryo, CHP’nin güçlü olduğu bölgelerde bu partinin MHP seçmeninin de sıcak bakabileceği isimleri, MHP’nin güçlü olduğu yerlerde ise bu partinin CHP seçmenin de oy verebileceği bir adayı çıkartmasını içeriyor.

Tekin: İttifak milletle

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, VATAN’a yaptığı açıklamada, “CHP sadece milletle ittifak yapar. Başka hiçbir ittifak yapmayız. Bu iddialara gülüp geçerler, komedi. Haberler kasıtlı yapılan haberler” dedi. Yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın da VATAN’a, “Bu iddianın CHP ile hiçbir alakası yok. Böyle bir ittifak mümkün değildir ve olmayacaktır” diye konuştu.

CHP Sözcüsü Haluk Koç ise böyle bir görüşme olmadığını vurgulayarak, “Ama yurttaş Haluk Koç olarak söylüyorum; bugünkü tablo karşısında bulunduğum yerde bu ceberut iktidar yapısının geriletilmesi için üzerime düşen her şeyi yapabilecek tercihi kullanırım” dedi.

MHP: Olamaz

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da sorulara, “Böyle bir arayışımız ve anlayışımız olmadı, olamaz. Tabandan da böylebir talep yok. Bize ulaşan öyle bir şey de olmadı” karşılığını verdi.

Hükümette revizyon kapıda mı?

Başkent siyasi kulislerini dalgalandıran bir başka iddia ise kabine revizyonuna ilişkin oldu. Kabinede son revizyon geçtiğimiz ocak ayında gerçekleştirildi. AK Parti Tüzüğü’ndeki 3. dönem sınırı nedeniyle, bir sonraki seçimlerde aday olamayacak çok sayıda milletvekilinin umut bağladığı bu revizyonda sadece dört bakanın koltuğunu yeni isimlere bırakması, iktidar grubunu tatmin etmedi. Hayal kırıklıklarını “Dişimizin kovuğuna bile gitmedi” sözleriyle ifade eden AK Parti’liler, ocaktan bu yana yeni bir revizyon beklerken, parti kulislerinde son 2 haftadır “19 Temmuz” tarihi telaffuz ediliyor.

Haberin Devamı